Zwarte slaapkamers

Zwart is een kleur die niet vaak gebruikt wordt in interieurs omdat de kleur een donker en grauw beeld oproept. Maar zwart is juist een hele mystieke en gezellige kleur die ook warmte kan oproepen. Zeker in ruimtes die erg groot zijn, hoog of nogal kil van sfeer zijn, kan zwart een mooi contrast geven aan het interieur. Vandaag kijken we eens naar zwarte slaapkamers met bijvoorbeeld een zwarte wand, zwarte meubels of zwarte accessoires. Allemaal slaapkamers die de kleur zwart omarmen. Je zult zien dat zwart een zeer meegaande en flexibele kleur is om mee te combineren!

7x zwarte slaapkamers

Hoe zwart zou je een slaapkamer willen maken? En waar wil je het zwart toepassen? Wil je er bijvoorbeeld tegenaan kijken vanuit het bed of juist niet?

Zwart kan op je af komen, vandaar dat wij zouden adviseren om zwart toe te passen op de achterwand van het bed. Dit zul je in de volgende voorbeelden ook vaker zien gebeuren.

Zwarte-slaapkamers-1

Bron: anastasia benko

Zwarte-slaapkamers-2

Bron: my dubio

Een prachtig wit dekbedovertrek vormt een sterk contrast met een zwarte achterwand. Dit zorgt ervoor dat het bed er heel fris en fijn uitziet! Zelfs grijs is een mooie kleur die een contrast kan bieden aan het interieur.

Zwarte-slaapkamers-3

Bron: elise joseph

Zwarte-slaapkamers-4

Bron: Coosje

Wordt het zwart iets te kil en te donker in de slaapkamer? Voeg dan warme kleuren en materialen toe zoals hout en warm kleurige verlichting.

Zwarte-slaapkamers-5

Bron: we are scout

Zwarte-slaapkamers-6

Bron: decouvrirdesign

Zwarte-slaapkamers-7

Bron: crdecoration

Zwart kan ook toegepast worden in de vorm van accessoires zoals een dekbedovertrek, een nachtkastje, een hoofdbord of de verlichting. Zelfs met een witte wand wordt dit toch nog een contrastrijke zwarte slaapkamer!

Is zwart een kleur die jij zou durven toepassen in een slaapkamer?