Klein wonen met z’n drietjes!

Door Tessa de Leeuw | | Studio

Waarom zou je een enorm huis nodig hebben als je ook in een kleine studio met z’n drieën kan wonen? Deze familie van drie woont in een studio van 55 m2 en hebben alles wat noodzakelijk is! Allison and Trevor wonen hier nu 6 jaar maar toen hun babytje kwam werd het tijd om alles weer eens helemaal om te gooien! Klein wonen hoeft niet perse vervelend te zijn, het kan ook juist heel knus en gezellig zijn. Kijk maar eens mee in het appartement van Allison en Trevor.

Klein wonen op 55 m2

Natuurlijk gingen ze wel op zoek naar een ander appartement toen ze wisten dat ze in verwachting waren. Maar ze vonden niks wat zo mooi was als hun huidige appartement met grote ramen, hoog plafond, een kleine buitenplek en een witte keuken. Daarnaast wilden ze ook graag in Vancouver city blijven en dus betaal je dan de hoofdprijs als je gaat verhuizen naar iets groters. Dus ze bleven in hun appartement en gingen aan de slag! Zo kwam er bijvoorbeeld een opklapbed zodat hun zoontje een eigen kamertje heeft.


Ondanks de kleine ruimte die het is, lijkt het toch ontzettend groot en ruimtelijk. Dit komt doordat de plafonds zo hoog zijn en er heel veel daglicht naar binnen valt. Een mooie manier om nog meer ruimte te creëren in dit kleine appartement. De vraag is: kunnen we dit dan klein wonen noemen ondanks dat het zo ruimtelijk aanvoelt?

Als je goed kijkt naar de plattegrond van het appartement dan is het toch wel degelijk een klein wonen geval, want waar kunnen zij hun spullen kwijt behalve in de grote kast op de kinderkamer? Dit soort ongemakken zijn bekend in een klein appartement en hier dient creatief mee omgegaan te worden.

Woon jij ook klein? Haal je hier veel inspiratie uit voor jouw eigen appartement?