De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

10 zolders die ingericht zijn als prachtige werkplek!

Hoe richt je een zolder in als werkplek? Gelukkig ben je niet de eerste die dit al eens eerder gedaan heeft. Wij hebben 10 mooie voorbeelden verzameld van zolders die ingericht zijn als prachtige werkplek.

De ideale werkplek op zolder

Een werkplek op zolder hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Een ruimte die mooi en strak is afgewerkt is geschikt voor elke functie die je je kunt bedenken. Wil je dus bijvoorbeeld een werkplek op zolder inrichten maar wordt de zolder wellicht later een kinderkamer dan is een neutrale basis een goed idee.

zolder-werkplek-thuis

Bron: tazatek

Een werkplek op zolder kan soms te huiselijk aanvoelen. Breng daarom industriële materialen aan in de zolderkamer zodat het geheel iets professioneler overkomt. Metalen en staal werkt hier bijvoorbeeld erg goed.

zolder-werkplek-industrieel

Bron: interiordecodir

Heb je maar een kleine zolderruimte beschikbaar als werkplek? Probeer dan in ieder geval voor zoveel mogelijk natuurlijk daglicht te zorgen zodat je op een prettige manier kunt werken op zolder.

zolder-werkplek-wit

Bron: velux
[Tweet “Inspirerende werkplekken op zolder!”]

Grote zolders met prachtige authentieke balken geven al zoveel karakter en sfeer aan de ruimte dat je eigenlijk niet meer veel hoeft te doen in zo’n ruimte. Natuurlijk daglicht en sfeerverlichting versterken de sfeer en maken de ruimte vriendelijk en prettig.

zolder-werkplek-balken

Bron: hispotion

Klein maar fijn. Eigenlijk zie je hier alles wat je nodig hebt. Een functioneel bureau, opbergruimte, daglicht, werklicht en inspiratie.

zolder-werkplek-design

Bron: freeexceptional

Toch liever iets huiselijker? Ga dan voor een vloerbedekking of tapijt, boekenkasten met persoonlijke spullen, warme kleuren en hout.

zolder-werkplek-warm

Bron: evtiel

Symmetrische ruimtes kunnen een prachtige sfeer uitstralen. Probeer de ruimte zo licht mogelijk te houden door middel van neutrale en lichte kleuren, veel ramen en een lichte vloer.

zolder-werkplek

Bron: homedit

Ook het uitzicht vanaf de zolder mag niet ontbreken als je denkt aan een werkplek op zolder. Heerlijk staren over de daken van de buren en nadenken over je werk.

zolder-werkplek-uitzicht

Bron: hkstandard

Een werkplek kan natuurlijk ook een atelier zijn zoals dit voorbeeld. In een atelier is het belangrijk dat je de ruimte en vooral veel daglicht hebt.

 

zolder-werkplek-atelier

Bron: bhmmontage

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?