roze-toilet-tegels
@huis_vanlinda

Achterwand toilet tegels die gewoon werken

In het kleinste kamertje in huis breng je eenmaal veel tijd door. Daarom is een mooie aankleding van de wc een must. Daar kunnen mooie achterwand tegels zeker aan bijdragen. Van een betonlook muur tot een simpele rode accentmuur, de keuze is reuze. Wat je smaak ook is, je vindt gegarandeerd een favoriet in dit rijtje.

Betonlook tegels

Dit voorbeeld laat zien dat betonlook tegels nog steeds erg populair zijn. Met betonlook tegels kun je het toilet namelijk een stoere uitstraling geven. Deze tegels passen perfect in een modern toilet en zijn dankzij de natuurlijke kleur perfect te combineren met wit en beige. Zo steekt het witte fonteintje en vaas goed af in dit plaatje.

betonlook-tegels-toilet
@bij_spiertjes_thuis
Dit type toilet past perfect binnen de indsutriële woonstijl! En om een geheel te creëeren kun je de tegels laten terugkomen in de badkamer.

Kalm blauw

Wist je dat blauwe achterwand tegels als deze een kalmerende werking hebben? Lichte blauwtinten zorgen voor een rustgevend effect, wat in deze ontspannende ruimte erg goed van pas komt. Daarnaast zorgt de combinatie van lichtblauwe en witte tegels ervoor dat het toilet van cameronsmith een stuk groter lijkt. Maak het plaatje af met een witte fonteinset of maak het pas echt af met houten details. Een match made in heaven!

blauw-wit-toilet
@cameronsmith via Unsplash

Voorzie het kleinste kamertje met tegels en behang

Wie zegt dat je de kleinste ruimte alleen met tegels kunt voorzien? Zo heeft fr.ontwerp ervoor gekozen om een gedeelte van het toilet te betegelen met strakke witte tegels en de rest te behangen met schattige bloemen behang. Bloemen behang geeft namelijk een natuurlijk effect aan je muur en zorgt voor een sprankje kleur in het toilet.

toilet-behang-bloemen
@fr.ontwerp

Witte achterwand tegels

Over strakke witte tegels gesproken, dit is alweer het derde toilet met witte tegels. Dit komt omdat witte tegels gemakkelijk te combineren zijn met andere kleuren en printjes. Al helemaal op de manier hoe headofswans het heeft gedaan. In dit voorbeeld is de achterwand van top tot teen betegeld met rechthoekige witte tegels. Daarnaast gaan de tegels verrassend goed samen met de lichtroze wand en gouden details.

witte-toilet-tegels
@headofswans

Mooi licht met wit en betonlook tegels

Nog zo’n leuk voorbeeld van betonlook tegels, maar dan net een tikkeltje anders dan het eerste voorbeeld. In dit toilet van hetdroomhuisproject is specifiek gekozen voor twee type tegels. Het gedeelte achter het toilet is voorzien van prachtige betonlook tegels, terwijl de andere wanden zijn betegeld met vierkante witte tegels. Dit zorgt ervoor dat het witte toilet en de betonlook tegels in de spotlight staan. Ideaal voor wie een toilet met alleen maar betonlook tegels teveel van het goede vindt.

grijs-wc-tegels
@hetdroomhuisproject

Lichtroze hexagon

Lichtroze hexagon tegels; voor sommige meisjesachtig, maar voor velen een kleurrijke topper in het toilet. Hexagon tegels zijn tegenwoordig erg populair en dat is niet gek, want dit type tegel zorgt eenmaal voor een speels effect. Zo ook in het toilet van huis_vanlinde. Er is gekozen voor mooie roze hexagontegels en een roze washandje om het plaatje compleet te maken.

roze-wit-wc
@huis_vanlinda
Gek op de kleur roze? Bekijk dan ook eens ons artikel over oud roze of ons andere artikel over 15 tinten roze!

Doe eens lekker gek met rood

Vind je alle voorbeelden tot nu toe een beetje gewoontjes? Pak dan groots uit met rode achterwand tegels! Rode tegels zijn lekker uitdagend, speels en zorgen ervoor dat je niet dezelfde look krijgt als ieder ander toilet. Als je het toilet van huisjekwartshove net iets te heftig vindt, kun je ook alleen kiezen voor de rode tegels. Iets minder uitdagend, maar alsnog een mooi alternatief voor wie niet van basic houdt.

roze-wc-rood
@huisjekwartshove

Blauw voor een fris en fleurig toilet

Zie je de kleur blauw graag terug in je toilet, maar weet je niet hoe? Dan is dit het perfecte voorbeeld van hoe je blauw in het toilet kunt verwerken. Kleurhumeur heeft namelijk een deel van de achterwand betegeld met witte tegels, de andere gedeelte blauw gestuukt en als kers op de blauwe taart gekozen voor een blauwe vloer met print.

blauw-toilet-tegel
@kleurhumeur
Wist je dat blauw niet alleen prachtig is in het toilet, maar overal tot zijn recht komt? Ontdek in dit artikel wat je allemaal kunt met blauw in je interieur!

Zwart-witte patroontegels

Ga voor de ultieme speelse uitstraling met zwart-witte patroontegels. Dit toilet heeft mooie beton cire wanden die zijn gecombineerd met de patroontegels. Dit patroon zorgt voor een speels effect en maakt jouw industriële toilet compleet! Trek de achterwand tegels door naar de vloer voor een mooi geheel en voeg eventueel een plant toe om de ruimte extra sfeervol te maken.

tegels-met-print
www.stylynnterior.com

Tegels die goud waard zijn

Gouden tegels, heb jij deze trend al gespot? Het klinkt misschien heel heftig, maar in de uitvoering is het een topidee. Zo heeft wonen.aan.de.loper dit idee zelf ook uitgevoerd door gouden wandtegels te combineren met industriële elementen voor een extra wauw-effect.

gouden-tegels-achterwand
@wonen.aan.de.loper
Goud en messing is erg populair in het interier, benieuwd wat je er allemaal mee kunt? Dat ontdek je in dit artikel!