Blauw: kleur in je interieur #7

Vandaag is blauw: helderblauw, donkerblauw, azuurblauw, al het blauw wat je maar kunt bedenken. De kleur blauw geeft een gevoel van vrijheid. Het is een heerlijke kleur die je in overvloed kunt gebruiken. Hoe kun je blauw gebruiken? Dat zie je hieronder. Lees snel verder en wordt geïnspireerd!

Blauw 5

Bron: wonenmetlef

De volgende begrippen kunnen we koppelen aan de kleur blauw:
– schoonheid
– harmonie
– trouw
– water
– kou

Blauw 8

Bron: levis

Een koele kleur

Blauw is een koele kleur. Als je kijkt naar de kleurencirkel zien we blauw helemaal aan de linkerkant staan. Het is het tegenovergestelde van oranje, wat juist een ontzettend warme kleur is. Wat ideaal is aan koele kleuren is dat deze terug wijken van het oog, zij vergroten daardoor een kleine ruimte. Koele kleuren zijn daarom perfect toe te passen in kleine ruimtes.

Blauw 2

Bron:

Bron: colora

Blauw = trouw

Als we even op het woordje trouw inzoomen, kunnen we daar een grappige ontdekking doen. Veel bedrijven die namelijk vertrouwen en professionaliteit willen uitstralen hebben een blauwe kleur. Denk bijvoorbeeld aan de overheid, KLM, de politie, Albert Heijn, en zo voorts. Als je bijvoorbeeld een praktijk aan huis hebt, of er komen klanten langs in jouw thuis kantoor, kun je heel goed kiezen voor de kleur blauw op de muur!

Blauw 14

Bron: thehaguecollections

De perfecte combinatie is…

Laten we nog eens terugkomen op het feit dat blauw een koele kleur is. Je moet dus goed bedenken of je dat wilt in je interieur. Het kan soms wat onpersoonlijk en kil overkomen. Als je wat meer een frisse uitstraling wilt, kun je bijvoorbeeld gaan voor de combinatie blauw en wit. Heb je er wel een over nagedacht dat je deze combinatie ontzettend veel terugziet in Griekenland? Daar is het natuurlijk heerlijk als de huizen rust en koelte uitstralen! Maar als je wilt dat je huis juist wat meer een warme uitstraling heeft, combineer dan bijvoorbeeld blauw met geel of oranje.

Blauw 3

Bron: pinterest

Bron: thefamilylovetree

Blauw 15

Bron: onbekend

Ga eens naar de bouwmarkt en haal een paar kleurstalen. Er is ontzettend veel te kiezen op het gebied van de blauwe kleur. Bedenk eerst wat je wilt uitstralen binnen je interieur en schaf dan pas je blauwe verf aan. Dan weet je zeker dat het goed zit!

Voor blauwe design meubels en accessoires raden wij aan om te kijken op Furnaround.com. Zij bieden betaalbare moderne en vintage design meubels aan en accessoires die niet misstaan, ongeacht interieur.