7x Wintertuin inspiratie

Door Tessa de Leeuw | | Tuin
overkapping-tuin-sfeervol
@ourlifeatno5

Het wordt weer kouder buiten en we trekken ons steeds meer terug binnen maar tijdens die mooie winterdagen dat het zonnetje doorkomt, is het ook eens lekker om buiten in de tuin te kunnen zitten. Maak je tuin winterklaar met deze zeven voorbeelden van wintertuin inspiratie. Laat je inspireren door de sfeer, de materialen, de meubels en de kleuren die gebruikt zijn in deze zeven voorbeelden en richt jouw tuin helemaal in voor de winter!

7x wintertuin inspiratie

Breng kleur aan op het terras met verschillende planten die winterproof zijn. Door te variëren met leuke potten, decoraties zoals pompoenen, houten dienbladen, rieten manden, gieters en kaarsen creëer je een gezellige wintertuin.

winter-tuin-sfeervol
@mirja_lifestyle_and_more

Een aantal must-haves in een wintertuin zijn:

 • Warme kleden om je in te wikkelen.
 • Lantaarns, kaarsen en theelichten voor meer warmte en sfeer.
 • Een vuurkorf voor een lekker warm vuurtje en natuurlijk om marshmallows te maken.
 • Een schapenvacht voor in de stoel of voor op de grond.
 • Lekkere warme pantoffels met harde zool die je ook buiten kunt dragen.
 • Een mand met houtblokken voor in de vuurkorf.
 • Gezellige en sfeervolle verlichting zoals een lantaarn maar ook prikkabels zijn erg leuk voor buiten.
tuin-overkapping-sfeervol
@ourlifeatno5

Kortom geniet van je tuin in alle seizoenen van het jaar door je aan te passen aan het weer. Zorg voor wat lekkers te eten en warme dranken in de wintertuin en je kunt heerlijk een middagje, of zelfs een avondje, vertoeven in je eigen tuin. Maak het geheel af met bijpassende decoraties zoals een oude slee, grote pompoenen, blokken hout, een vuurtje en een lekkere dikke wollen trui!

Een knusse zithoek in de tuin

De wintertijd is weer aangebroken, tijd om na te gaan denken hoe we onze tuinen in dit koude seizoen gaan gebruiken. Laat je de tuin verpieteren en kijk je er niet meer naar om? Of ga je er juist iets gezelligs van maken zodat je er ook op een frisse zonnige winterdag kan zitten? Een sfeervolle en knusse zithoek is dan echt een must!

Gelukkig is het niet alleen maar regen, sneeuw en wind in de winter. Er zijn ook zat mooie winterdagen waarop je lekker naar buiten kan. Dan is het ontzettend zonde wanneer je tuin er nog niet klaar voor is! Zorg er dus nu voor dat je de tuin aanpakt en klaar maakt om er ook in de winter van te genieten.

We zochten een paar mooie voorbeelden van een knusse zithoek in de tuin. Zithoekjes die je ook in de winter kan gebruiken wanneer het lekker weer is of wanneer de houtkachel brandt.

knusse-zithoek-tuin
@madeleinsehouse72

Verschillende soorten zitjes voor in de tuin

Of de tuin nou groot of klein is, een zitje kan altijd! Er zijn vele leuke oplossingen te vinden en te bedenken voor in grote en kleine tuinen. Zelfs een balkon kan een knusse zithoek hebben waar je in de winter lekker kunt zitten.

Een aantal leuke zithoekjes voor in de tuin:

 • Een hoekbank
 • Een losse tuinbank (hout of kunststof)
 • Een paar lounge stoelen bij elkaar
 • Een schommelstoel of schommelbank
 • Een daybed (gekocht of zelf gemaakt)
knusse-zithoek-tuin
@dinyterpstra

Maak de zithoek in de tuin winterklaar

Staat er al een leuke zithoek in jouw tuin? Maak deze dan helemaal winterklaar! Dit betekent dat de kussens ergens opgeborgen moeten kunnen worden. Een houtkacheltje meer aanwezig mag zijn. Maar ook meer sfeerverlichting geplaatst mag worden omdat het eerder donker is.

Tuinmeubels zijn perfect geschikt om ook in de winter buiten te staan. Maak hier dan ook gebruik van. Met een paar kussens kun je direct naar buiten wanneer het zonnetje tevoorschijn komt.

knusse-zithoek-tuin
@dinyterpstra

Wel of niet een overkapping?

Het is niet noodzakelijk maar wel gemakkelijk en aangenaam: een overkapping om onder te zitten. Dus heb je plek en budget? Laat dan een overkapping plaatsen of bouw er zelf eentje. Onder een overkapping zit je droog én blijft de warmte beter hangen.

Leuke items voor in een wintertuin

knusse-zithoek-tuin
@dinyterpstra
knusse-zithoek-tuin
@dinyterpstra