Een blokhut kopen of zelf maken?

Door Sarieta | | Tuin

Wil je graag een blokhut in de tuin zetten? Dan zijn er veel keuzes die je gaat maken. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten waar je de blokhut precies neer wilt zetten en hoe groot hij moet worden. Dit is van belang om van te voren te bepalen, omdat het uitbreiden van een tuinhuis erg lastig kan worden. Vervolgens sta je ook voor de keuze om een tuinhuis zelf te maken of een blokhut kopen. In beide gevallen kan het een goede keuze zijn. Dit is afhankelijk van jouw eigen wensen en behoefte. In dit blog bericht willen we je graag helpen bij het maken van deze keuze.

Wat is een blokhut precies?

Een blokhut is een tuinhuisje dat op een speciale manier gebouwd is. De blokhut heeft namelijk geen houten frame waar de planken tegenaan getimmerd worden, maar bestaat uit massieve balken. Deze balken worden in de hoeken in elkaar gemaakt, waardoor de blokhut extreem stevig is. Hierdoor is ook het uiterlijk van een blokhut anders dan die van een tuinhuis. Een blokhut heeft een heel robuuste en traditionele uitstraling, terwijl een tuinhuisje juist elegant en modern kan overkomen. Als je naar de binnenkant gaat kijken, is het vrijwel gelijk. Al is het vaak zo dat een tuinhuis moderner ingericht wordt dan een tuinhuis.

Een blokhut zelf maken

Op het moment dat je een blokhut in de tuin wilt, kun je ervoor kiezen om deze helemaal zelf te maken. Hier zitten echter wel enkele haken en ogen aan. Veel mensen denken namelijk dat het goedkoper is om deze helemaal zelf te maken. In eerste instantie is dat ook waar, mits je de juiste kennis en apparatuur hebt staan.

Wanneer je bijvoorbeeld niet beschikt over een goede zaag, boor en schroefmachine, kan het zelf bouwen van een tuinhuisje erg duur worden. Daarnaast kan het ook erg lastig zijn om de blokhut goed te bouwen. Door het volgen van een bouwtekening kun je veel oplossen, maar lang niet alles. Je wilt immers dat de blokhut vele jaren meegaat. Als je geen ervaren klusser bent, kan het een lastige opgave worden om de blokhut helemaal zelf te maken.

Wil jij graag een blokhut kopen? Dan ben je bij Gadero.nl aan het juiste adres. Hier vind je alles wat je nodig hebt om een blokhut in de tuin te krijgen!

Een blokhut kopen

Als je geen ervaren klusser bent, is het lastig om een blokhut helemaal zelf te maken. Gelukkig heb je hier goede oplossingen voor. Je krijgt nu namelijk alles wat je nodig hebt om de blokhut op een juiste wijze in elkaar te zetten. Als je een blokhut zelf wilt maken, moet je eerst een heel design uitwerken en daarna alles zelf op maat zagen. Als je de blokhut koopt, is al dit lastige werk al voor je gedaan. Je gaat nu de hele blokhut in elkaar zetten als een bouwpakket. Zo weet je zeker dat de blokhut op een goede manier in de tuin komt te staan.
Wat kun je verwachten als je een blokhut koopt?

Als je een blokhut voor je tuin gaat kopen, zijn er verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. Allereerst bepaal je zelf de afmetingen van de blokhut. Vervolgens ga je op zoek naar een model die hierbij past. Als je een blokhut gevonden hebt, kun je allerlei verschillende toepassingen toevoegen, zoals bijvoorbeeld de houtkeuze en de kleur. Vervolgens wordt het bouwpakket bij je thuis geleverd en kun je aan de slag met het realiseren van je eigen blokhut!