De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een douche in de tuin

De warme zomermaanden komen er weer aan, tijd om lekker te genieten van de tuin, het zonnetje en het terras. Wanneer het echt heel heet wordt, dan is het fijn om ook even verkoeling te kunnen opzoeken in de vorm van een lekker koud bad of een frisse douche. Vandaar dat we vandaag kijken naar een douche in de tuin. Een handige manier om in de zomermaanden lekker te kunnen douchen in je eigen tuin!

Het is ook ontzettend handig om te gebruiken na het werken in de tuin bijvoorbeeld of wanneer de kinderen hartstikke vies terug komen van het buiten spelen. Lekker onder de douche in de tuin zonder dat de badkamer helemaal vies wordt!

Badkamer-in-de-tuin-1

Bron: apartment therapy

Een douche in de tuin kan op veel verschillende manieren gerealiseerd worden. Het is natuurlijk afhankelijk van de ruimte die er is in de tuin en waar een wateraanvoer gemaakt kan worden.

Er zijn nog meer elementen belangrijk, namelijk: de ondergrond, de wand, een douche ombouw, de schaduw en de zon. We leggen je graag iets meer uit hierover.

Badkamer-in-de-tuin-2

Bron: Faerlyn

De ondergrond van de douche in de tuin

Het is belangrijk dat het water goed en snel afgevoerd kan worden zodat je niet in een plas water staat te douchen. Je kunt voor een afvoer zorgen, maar je kunt ook op kiezels gaan douchen, waardoor het water direct in de grond wegloopt. Een houten vlonder bovenop kiezels of stenen zorgt voor een goede afvoer en een fijn gevoel aan de voeten. Let op dat het hout niet glad wordt tijdens het douchen!

Badkamer-in-de-tuin-3

Bron: diy and mag

De douche wand

De wand waar de douchekop uitkomt moet waterbestendig zijn. Dit kan bijvoorbeeld een mooie steensoort zijn, beton, hout of een geschilderde wand.

Badkamer-in-de-tuin-4

Bron: domainehome

De douche ombouw

Wil je graag in de tuin douchen waar iedereen je kan zien of wil je de douche iets gesloten maken zodat je er ook kunt douchen zonder dat iedereen in de tuin je kan zien?

De schaduw en de zon

In de zon douchen is heerlijk wanneer het nog wat fris is, maar in de hete maanden van het jaar is het misschien wel te heet. Kies dus een goede plek uit in de tuin waar je wellicht half schaduw hebt.

[products ids=”53385,72524,72512,56641″] 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?