Een Engelse tuin inrichten doet u met de volgende tips

De Engelse tuin werd pas populair aan het begin van de 19e eeuw. Romantische landschappen met grote grasvelden, bomen en veel bloemen. Wil jij ook zo’n romantische tuin?

Hier lees je hoe je een Engelse tuin inricht met de volgende tips

Engelse-Tuin-groot

Bron: thebeautifulengland

Tip 1: Tekenen

Sommige mensen vinden het leuk en anderen doen het liever in hun hoofd maar het uittekenen van je tuin helpt je op weg naar een mooie Engelse tuin. In een tekening kun je gemakkelijk aangeven wat je graag wilt veranderen en wat echt moet blijven. Geef aan waar je een terras zou willen, waar de zon staat gedurende de dag, waar leidingen lopen, waar je een schuurtje wilt en waar plek is voor decoratie en groen.

Engelse-Tuin-kleur

Bron: landgoedvollenhoven

Tip 2: Vaste factoren

Bekijk ook de elementen in je tuin die echt niet weg kunnen. Bijvoorbeeld een grote oude boom, een leiding, een verhoging vanwege een verbouwing etc.

Tip 3: Schaduw

Een Engelse tuin heeft altijd een schaduwrijke ingang. Deze ingang is meestal 3 meter breed met daarnaast nog ruimte voor groen en loopruimte.

Engelse-Tuin-wild

Bron: esveld

Tip 4: Het pad

Een pad door een Engelse tuin is erg belangrijk. Het pad bakent af waar je mag lopen en waar je naar toe geleidt wordt. Baken dit pad af met een buxus voor een echt Engels effect.

Tip 5: Prieeltje

Elke Engelse tuin heeft een prieeltje waar men rustig kan zitten, kan eten en genieten van de tuin. Zorg ervoor dat het prieeltje aan een pad ligt zodat je er gemakkelijk bij kunt komen.

Engelse-Tuin-pad

Bron: alexoxborough

Tip 6: Gras

Gras speelt een grote rol in een Engelse tuin. Deel een aantal vlakken in de tuin in voor gras. Dit kun je afbakenen met een buxus voor het juiste effect.

Engelse-Tuin-stenen

Bron: forwallpaper

Tip 7: Bloemen en nog meer bloemen

Dan wordt het tijd om de tuin in te richten met bloemen. Denk bijvoorbeeld eens aan rododendrons, orchideeën en Engelse rozen. Een Engelse tuin kan niet kleurrijk genoeg zijn!

Engelse-Tuin-Bloemen

Bron: vfkl