tuin-zithoek
@ourlifeatno5

Een smalle tuin inrichten doe je efficiënt met deze tips

Door Tessa de Leeuw | | Tuin

Is jouw tuin erg lang en smal? Dan kun je zeker een aantal tips gebruiken voor het inrichten van de tuin. Vaak wil je de smalle breedte van de tuin verdoezelen maar dit gebeurd niet altijd even goed. Daarom kun je met onze tips de tuin op een goede manier inrichten.

De beste tips voor een smalle tuin

tuin-zithoek
@ourlifeatno5

Tip 1: Onderbreek de lengte

Onderbreek de lengte van de tuin door middel van hagen, hoge planten, bomen of bamboe. Je deelt de tuin dus op in verschillende gedeeltes. De doorgangen naar deze verschillende gedeeltes moeten niet achter elkaar liggen waardoor je ook niet in 1x de lengte van de tuin kunt zien.

Tip 2: Vormen

Maak gebruik van ronde en slingerende vormen in een smalle tuin. Bijvoorbeeld een slingerend tuinpad. Hierdoor onderbreek je wederom de lengte en het zicht.

Tip 3: Lichte kleuren

Wil je graag een wand of schutting schilderen, doe dit dan in lichte kleuren zodat het niet op je af komt maar de tuin groter laat lijken.

Tip 4: Cirkels

Cirkels doen het altijd goed in een smalle tuin. Creëer een rond terras of een ronde plantenbak.

Tip 5: Hoogteverschillen

Breng hoogte verschillen aan in de tuin om speelsheid te creëren en wederom de lengte niet te benadrukken.

tuin
@haarlemshuisje

Tip 6: Hoge planten

Hoge planten, bomen en groenwanden zullen de hoogte van de tuin benadrukken en niet de breedte. Hierdoor zal de smalle breedte van de tuin niet zo snel opvallen.

tuin-landelijk
@san.rook

Tip 7: Verschillende materialen

Gebruik in elk gedeelte van de tuin een ander materiaal waardoor je weer iets nieuws ervaart in de tuin en de tuin meer karakter krijgt. Denk bijvoorbeeld eens aan een kiezel pad, een houten vlonder en tegels op het terras.