Herfst: het ideale seizoen voor het kopen van tuinmeubels

Het is gebruikelijk om in het voorjaar of de zomer op zoek te gaan naar nieuwe tuinmeubels. Je wilt er tenslotte meteen van genieten. Toch is dat niet de slimste optie. Wist je dat het najaar eigenlijk het ideale seizoen is voor het kopen van tuinmeubels? Check hier waarom dat zo is!

herfst-seizoen-tuinmeubels

Je kunt in het voorjaar sneller starten

In het voorjaar beginnen de meeste mensen met het zomerklaar maken van de tuin. Het terras wordt opgeknapt, onkruid gewied, planten gepoot… en het tuinset wordt tevoorschijn gehaald en heeft een opknapbeurt nodig. Heb jij in de afgelopen herfst nieuwe tuinmeubels gekocht? Dan hoef je ze nu alleen nog maar in elkaar te zetten. Een verstelbare tuinstoel is een kwestie van uit de doos halen, uitklappen en genieten van de eerste mooie dagen.

De oude collectie gaat in de aanbieding

Als je een nieuwe tuinset zoekt, dan moet je je eerst afvragen: wat zoek ik eigenlijk? Vind jij het bijvoorbeeld prima om tuinmeubels te nemen die volgend jaar net niet meer helemaal de mode zijn, dan kies je je tuinmeubels in het najaar. Dat is het moment dat de oude collectie in de aanbieding gaat. Omdat de meeste winkels elk jaar een of meer collecties tuinmeubels verwisselen voor een nieuwe stijl, willen ze van de oude collectie af. De kortingen kunnen flink oplopen!

De showroom moet leeg

Wil je nog hogere kortingen? Dan kijk je of er nog showroom modellen te vinden zijn. Deze zijn vaak nog tot november in de winkels te vinden. De showroom modellen kunnen een deukje of krasje hebben. Daarom zijn ze veel goedkoper dan nieuwe modellen die nog in de originele doos zitten. Showroom modellen zijn over het algemeen één seizoen gebruikt in de winkel. Ze zijn dus nog vrijwel nieuw en zijn zeker nog niet versleten. Tip: koop je showroom tuinmeubels? Bekijk ze dan vooraf heel goed en controleer ze op beschadigingen en missende onderdelen. Vaak kun je nog wat afdingen bij deze modellen.

Je kunt de meubels alvast bewerken

Houten tuinmeubels moeten regelmatig gebeitst of gelakt worden om ze mooi te houden. Dit gebeurt echter lang niet altijd, want je wilt ze natuurlijk zo snel mogelijk gebruiken. Koop je de tuinmeubels in het najaar, dan heb je dat probleem niet. Je kunt bijvoorbeeld je nieuwe tuinbank van hout, die in losse onderdelen geleverd wordt, nog rustig in de beits zetten. Dat is bovendien een stuk eenvoudiger als de bank nog niet in elkaar zit.

Je kunt je tuinmeubels ingepakt laten tot het seizoen begint

Zoek jij tuinmeubels, maar wil je liever niet dat die meteen de hele winter buiten staan? Als je ze in de herfst koopt, kun je ze gewoon ingepakt laten tot het buitenseizoen weer begint. Vrijwel alle tuinmeubels worden zodanig geleverd dat je ze nog zelf in elkaar moet zetten. Zelfs als je je houten tuinmeubels eerst wil beitsen, kun je ze nog steeds gedemonteerd laten tot het voorjaar. Zo kun je ze lekker compact opbergen en staan ze niet in de weg.

Je weet al wat je wilt

Er is nog een voordeel van een tuinset of tuinmeubels kopen in de herfst. Je hebt al de hele zomer buiten gezeten. Ondertussen kun je dus precies zeggen wat je mist bij je oude tuinmeubels. Misschien mis je wat comfort, zoals een bepaalde zithouding die anders zou moeten. Of je gaat voor een andere tuininrichting en je oude tuinmeubels passen er niet mooi meer in. Door pas in het najaar nieuwe tuinmeubels aan te schaffen weet je al een stuk beter wat je wel en niet wilt.

Nieuwe tuinmeubels kopen is iets dat voor veel mensen past bij het voorjaar. Ze realiseren zich niet dat de herfst een veel betere periode is om tuinmeubels aan te schaffen. Je koopt de tuinmeubels stukken goedkoper (soms meer dan 50%). Bovendien heb je al meer tijd gehad om na te denken wat je wilt. De meubels worden ingepakt geleverd, dus kun je ze rustig een tijdje ingepakt laten staan, waardoor ze weinig ruimte innemen. Kies je bovendien meubels die nog behandeld moeten worden, dan heb je daar alle tijd voor. Het kopen van tuinmeubels in de herfst is dus helemaal niet zo gek!

De laatste interieur inspiraties

beste-vriendin-cadeau
Pixabay via Pexels

Cadeau ideeën om je Beste Vriendin te laten zien hoeveel je om haar geeft

Je beste vriendin verdient natuurlijk alleen het allerbeste. Maar wat geef je haar cadeau om te laten zien hoeveel ze voor jou betekent? Wij hebben...

bed-bank-groen

Beste Bed Bank die je nu kunt kopen

Een slaapbank komt altijd van pas, als je onverwachte gasten hebt die willen blijven logeren of als je partner keihard ligt te snurken. In dit arti...

humidifier

De Beste Humidifiers voor Betere Luchtkwaliteit

Een humidifier of luchtbevochtiger heeft veel voordelen, maar het kan lastig zijn om uit alle opties en aanbiedingen de beste eruit te pikken. In d...