tuin-tv
Mio Ito

Lekker buiten tv kijken in de tuin? Zo doe je dat!

Beeld het je in: je zit lekker na te genieten in het avondzonnetje, het WK is aan de gang, je bent nog aan het eten of misschien al klaar en je kan daar, in je eigen tuin op de loungeset, heerlijk de tv aanzetten. Klinkt heerlijk toch? Maar hoe doe je zoiets? Dat wordt je hier haarfijn uitgelegd. Ontspanning en op de hoogte blijven. Of dat nu voor het WK is, een kookprogramma of je favoriete Netflix serie.


De set-up

Als eerste, een tv kunnen hebben in je tuin! Tv meubels zijn handig, en stijlvol. Onder een overkapping, in je tuinhuis of gewoon in de openlucht met een hoes eromheen (wel zo handig voor de zomerse regenbuien her en der). Tv meubels komen er in allerlei soorten en maten. Zwart, wit, houtkleurig, staal, plastic, het bestaat allemaal. Het leukste is als je dit afstemt op je inrichting van je tuin. Komt er veel hout of staal terug in je tuin? Dan is de keuze makkelijk gemaakt. Ook bestaan er veel verschillende indelingen. Een blok, een kastje of een hele stellage.

Pas op dat het geheel niet te druk wordt en houd je keuze eventueel aan een ander voor. Een frisse blik kan vaak verhelderend zijn, zeker met de eindeloze opties die er zijn. Vervolgens is het van cruciaal belang om je maten even op te nemen. Kijk naar de tv die je hebt, of voor ogen hebt, en kijk naar de beschrijving van het meubel. In de beschrijving vind je vaak alle afmetingen en vind je dus in een kwestie van een minuut of dit meubel geschikt zou zijn voor in je tuin. Als laatste is het belangrijk om voor een goede verbinding te zorgen, vraag een handige kennis om advies over het netwerk en de juiste kabeltjes, en hoppa! Je bent ready to go.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het geheel

Zoals al gezegd is, is het geheel van enorm groot belang. Zit dit ‘geheel’ nog niet helemaal lekker in je tuin, is dat uiteraard geen probleem. Tuinmeubelen genoeg, dit kan je ook leuk matchen met je tv meubelen voor een optimale sfeerbeleving. Een loungeset met een leuk printje of een bepaald type hout dat terugkomt in de details. Je kunt het zo gek maken als je wilt, maar het is aan te raden om het rustig te houden. Je tuin is immers een plek voor ontspanning.