houten-schutting-planken
@stijlbijstout

Schutting ideeën voor meer privacy en een sfeervolle tuin

Door Cynthia | | Tuin

Een schutting geeft privacy en is praktisch, maar tegen een saaie houten afscheiding aanstaren is niet zo gezellig. Met deze ideeën maak je je schutting sfeervol en onderdeel van je tuin. Kies een schutting met weinig onderhoud en geniet het hele jaar van een leuke tuin.

DIY-boomstronk schutting

Waarom een schutting kopen als je er een kan maken, deze schutting met boomstronk is erg sfeervol en gemakkelijk te maken. Zaag boomstammen ongeveer op dezelfde lengte en leg ze op elkaar. Door het frame worden de boomstronken goed bij elkaar gehouden. Het is misschien wel even werk maar het resultaat mag er zijn.

schutting-natuurlijk-hout
@sabinelamet_interior_feed

Hang er verlichting of plantjes aan

Een schutting is erg praktisch, maar door tuinverlichting aan de schutting te maken of plantjes aan de schutting te hangen wordt het ook nog eens een stuk sfeervoller. Op deze afbeelding zie je de schutting ideeën uitgewerkt. Door met touw en plantjes te werken krijgt de schutting een hele andere sfeer.

zwarte-schutting-planken
@bij_spiertjes_thuis

Bamboe schutting

Deze bamboeschutting staat erg gezellig. Het is een lage schutting die goed als afscheiding werkt. De schutting kleedt de tuin gelijk aan en is gemakkelijk te monteren. Een bamboeschutting is onderhoudsvriendelijk en kan zo 10 jaar meegaan. Het kan tegen vorst en regen wat in Nederland wel regelmatig voorkomt.

bamboe-schutting-mat
@casakatoo

Wanddecoratie voor de schutting

Een leuke print zal de schutting een stuk leuker maken. Ga je een houten schutting plaatsen, denk dan vooral aan de wanddecoratie. Deze decoratie voor de schutting zal je tuin een stuk gezelliger maken. Je hebt prints van tropische eilanden of een print, waar in deze tuin van gebruik is gemaakt, met vogels.

houten-schutting-planken
@hoff.van.saar
Ontdek hier de mooiste tuindecoratie, in ons inspiratie artikel!

Zwarte schutting

Geef de tuin een stoere look en ga voor een zwarte schutting. Zorg dat in de tuin contrasterende kleuren staan zoals groene planten of houtkleurige meubels. Hierdoor geef je de tuin een luxe effect. Vind je zwart te donker dan kun je ook kiezen voor een donkergroene schutting.

zwarte-schutting-hout
@homebystuart
Ook voor onmisbare tuinmeubels hebben we inspiratie verzameld! Ontdek het hier.

Lichte schutting

Een lichte schutting is perfect voor een kleine tuin, zo haal je al wat extra licht in de tuin. Elke schutting kan je verven, hierdoor blijft de schutting ook langer mooi. Geef de schutting een beige kleur en vergroot de ruimte. Dit zijn goedkope schutting ideeën, combineer met een spandoek of leuk kleurtje.

schutting-ideeen-tuin
@huisjeindrenthe

Maak een mooie combinatie

Je kunt er ook voor kiezen om de tuin af te scheiden met verschillende schuttingen. Zo kun je een zitgedeelte, relaxgedeelte of speelgedeelte aangeven met de kleur van de schutting. Hier is gekozen voor een wit gedeelte en een bamboe gedeelte, leuke overgang. De schutting is verder nog aangekleed met een leuke wanddecoratie.

hout-bamboe-schutting
@huisjevannatascha

Warme houtkleur

Ga voor chic en geef je schutting een mooie, warme houtkleur. Schuttingen die net geschilderd zijn vallen op doordat ze erg mooi in de lak staan, zorg dat jouw schutting het hele jaar door mooi is met deze warme houtkleur. Breng het elk jaar opnieuw aan, geniet langer van je schutting en een sfeervolle tuin.

donkere-schutting-hout
@klusjesmam

Natuurlijk materiaal voor een donkere schutting

Combineer verschillende natuurlijke materialen met elkaar. Donker houten schutting met een donkere bamboe geeft een uniek effect. Je kunt eventueel ook donker riet kiezen. Het straalt luxe uit en is ook onderhoudsvriendelijk. De schutting is origineel, blijft lang mooi en je hoeft er weinig aan te doen.

schutting-natuurlijk-materiaal
@maa1983

Strakke lijnen

Kies voor een tuin met strakke lijnen, deze moderne schutting is erg mooi. Zowel door de kleur als door de rechte lijnen. Veel schuttingdelen worden verticaal geplaatst maar deze horizontale schutting is een leuk alternatief. De schutting planken zijn haaks op de vloerplanken en dit geeft een leuk effect.

strakke-schutting-hout
@stijlbijstout