Zomer inspiratie: een vlonder in de tuin

Door Tessa de Leeuw | | Tuin

De zomer zit er weer aan te komen: tijd om weer lekker te fantaseren over onze tuinen. Gaan we dit jaar nog iets veranderen aan tuin of laten we het zo? Een leuke toevoeging aan een tuin is bijvoorbeeld een vlonder. Een vlonder kan ontzettend handig zijn wanneer je bijvoorbeeld veel hoogte verschillen in de tuin hebt, een stuk grond waar niks wilt groeien, of wanneer je vlakken verdeling in de tuin wilt aanbrengen. De volgende voorbeelden laten zien welke soort vormen, materialen en hoogtes er gebruikt worden met een vlonder in de tuin.

7x een vlonder in de tuin

Een houten vlonder in de tuin geeft de tuin een natuurlijke uitstraling, zorgt voor sfeer en voor comfort. Een vlonder kan gebruikt worden om op te zitten, te loungen, te liggen en noem het maar op.

Bron: the crafted life

Bron: designrulz

Bron: contemporist

Hoogteverschillen

Of je nou hoogteverschillen in de tuin hebt of je wilt ze zelf creëren, een vlonder biedt de perfecte oplossing. Door een vlonder te plaatsen maak je de grond direct recht en kan je dat deel van de tuin gewoon gebruiken. Bouw over stukken steen, oude stammen of wat dan ook heen. Maak mooie vlak verdelingen in de tuin en geef hiermee bepaalde gebieden aan. Dit zie je heel goed in bovenstaand voorbeeld. De vlonder is hier bedoeld om te relaxen en te genieten van de spa.

Bron: white feather dream

Bron: almost makes perfect

Bron: vlonder in de tuin

Wanneer de hoogte tussen het huis en de tuin erg groot is, biedt een vlonder de oplossing. In plaats van trapjes vanuit het huis de tuin in, krijg je eerst een vlonder die dient als terras.

Bron: apartmenttherapy

Of wat dacht je van een vlonder ergens midden in de tuin? Een mooie plek waar je bijvoorbeeld nog die mooie avondzon kunt zien of juist de ochtendzon kunt pakken.