De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Wat is eigenlijk het verschil tussen een boxspring en een bed?

Als je graag een ander bed wilt, zijn de keuzes en mogelijkheden eindeloos. Dat maakt een keuze maken niet altijd makkelijker. In de beddensector wordt een belangrijk onderscheid gemaakt tussen een bed en een boxspring. Het verschil tussen een boxspring en een bed is niet voor iedereen even duidelijk. Waarin verschillen standaard bedden met lattenbodems van boxsprings? En wat zijn de voordelen en nadelen van deze beddensoorten? In dit artikel vertellen we je er meer over.

boxspring-bed-verschil

Meer veren en opbergruimte

Boxspring bedden zijn in Nederland de meest verkochte bedden. Een boxspring is een gestoffeerde bedbodem op pootjes. Wist je bijvoorbeeld dat boxspring bedden van origine hotelbedden zijn? Dit komt voornamelijk door het opmaakgemak en de minimale kans op beschadigingen. Boxspring bedden worden meestal met een pocketveer matras geleverd, maar in principe kan elk type matras een prima combinatie vormen.

Een van de belangrijkste verschillen tussen bedden met lattenbodems en boxsprings is dat je een boxspring met lades kunt kopen, wat bij bedden met lattenbodems vaak niet mogelijk is. Boxsprings zijn feitelijk complete slaapsystemen, waarbij er zowel in het matras als in de bedbodem veren zitten voor een zo hoog mogelijk ligcomfort.

Typerend aan bedden is dat deze bestaan uit een los frame, waaronder een losse lattenbodem komt en ook een los matras geplaatst wordt. Hierdoor is een bed wel gemakkelijker schoon te maken. Doordat boxsprings vaak hoger zijn dan standaardbedden met lattenbodems, hebben ze onder het bed veel opbergruimte. Vaak wordt deze ruimte benut door een ladensysteem of opbergvakken onder het bed. Met een boxspring gebruik je de beschikbare ruimte onder je bed dus optimaal.

Een boxspring is luxueus

Bedden met lattenbodems hebben als voordeel dat ze voordeliger zijn dan een boxspring. Boxsprings zijn duurder, maar je krijgt daar ook veel voor terug. Een boxspring straat luxe uit door de gestoffeerde matrassen en de hoogte van het bed. Dit komt ook het extra uitstapgemak in je slaapkamer ten goede.

Onderhoud en extra’s

Boxsprings ventileren goed, waardoor ze niet vaak schoongemaakt hoeven te worden. Toch is het schoonhouden van een standaard bed gemakkelijker. Bedden met lattenbodems bestaan namelijk vooral uit een frame dat nauwelijks stoffig en vies wordt. Bij boxsprings is er sprake van veel meer stof, wat het goed schoonhouden van de boxspring relatief lastiger maakt dan bij een gewoon bed. Bijkomend voordeel van boxsprings is wel dat ze gemakkelijk uit te breiden zijn met extra’s, zoals speciale kussens en extra opbergruimte onder het bed.

Eerder door jou bekeken producten

Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders
59,99 Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal
89,99 Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders
42,99 Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding James Bond, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding James Bond, Reinders home24 Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?