kinderkeuken-kinderkamer-speelhoek
@madebynicool

10 x leuke speelhoek voor kinderen

Door Tessa de Leeuw | | Woonkamer

Speelhoekjes zijn dé hoekjes in huis waar wij als ouders niet mogen komen, het is het territorium van de kinderen. Daarom is het juist wel leuk om de speelhoek voor kinderen ook helemaal op de kinderen in te richten. In plaats van meubels voor volwassenen, richt je het in met kleine kindermeubels zoals kleine tafels en stoelen, kleine lampen, alles in een kleine variant.

10 x Speelhoek voor kinderen

speelhoek-kinderhoek-kinderkamer
@homefreak.nl
kinderkamer-knutselhoek-speelhoek
@hoff.van.saar
speelhoek-kinderhoek-kinderkamer
@thuis.bij.lisette

Daarnaast is het fijn als de speelhoek ook tegen een stootje kan. Dus in plaats van mooie dure materialen, gebruik je in de speelhoek duurzame en sterke materialen die tegen een stootje kunnen! Dan hoef je je daar al geen zorgen over te maken en kunnen de kinderen gewoon lekker vrij spelen.

kinderhoek-speelhoek-speelgoed
@lieks_home
kinderkeuken-speelhoek-woonkamer
@madebynicool

Kinderen spelen met speelgoed, knutselen, kleuren, knippen en plakken en hebben dus ontzettend veel spullen waar ze zich mee vermaken. Deze spullen moeten ook goed opgeruimd kunnen worden wanneer het spelen voorbij is. Zorg daarom voor veel opbergmogelijkheden in de speelhoek voor kinderen. Bijvoorbeeld opbergbakken, opbergmanden of kisten waar de kinderen zelf het speelgoed in kunnen doen. Zelf opruimen is wel een must!