accessoires-woonkamer-posters
@mirandadriehuizen

Met deze accessoires geef je je woonkamer direct sfeer!

Door Tessa de Leeuw | | Woonkamer

Accessoires zijn een sfeerbepalend item in het interieur van uw woonkamer. De juiste accessoires gecombineerd met jouw meubilair en materialen geven de ruimte direct sfeer en gezelligheid. Een mooi vloerkleed, kaarsen, schilderijen, posters of foto’s, kussentjes, vazen en beelden kunnen allemaal helpen bij het creëren van sfeer in jouw woonkamer. Je kunt accessoires zien als een aanvulling op de basis van je woonkamer zoals de kleuren van de wanden, de vloer en het meubilair. Het is een toegevoegde waarde aan je woonkamer maar het is niet het meest belangrijke van het interieur. Daarom is het goed om er voor te zorgen dat je zo min mogelijk accessoires gebruikt om de perfecte sfeer te creëren in de woonkamer. Iedere sfeer is verschillend wat betreft type accessoires en de stijl. De ene interieur stijl verlangt naar veel accessoires en de andere heeft niet veel nodig.

kleurrijk-boho-woonkamer-accessoires
@plinka_life

Bron: @plinka_life

Accessoires voor je woonkamer

Elke woonkamer heeft een aantal basis accessoires die niet mogen ontbreken in het interieur. Deze accessoires zorgen voor de sfeer en gezelligheid in de woonkamer.

Verlichting

Verlichting is een van de belangrijkste accessoires die je niet mag vergeten in je woonkamer. Natuurlijk gebruiken we allemaal de inbouw verlichting maar een tafellamp, vloerlamp of hanglamp is een accessoire dat meer sfeer brengt en karakter geeft aan het interieur van de woonkamer. Sfeerverlichting geeft een intiem gevoel tijdens de avonduren maar wordt niet gebruikt als functionele verlichting. Accentverlichting zoals een staande lamp, verlicht een geaccentueerde plek in de woonkamer zoals een booglamp over de tafel.

kleurrijk-verlichting-accessoires
@lieks_home

Bron: @liekshome

Gordijnen en Blinds

Er zijn tegenwoordig ontelbaar veel opties wat betreft het aankleden van ramen en het buitensluiten van daglicht. Om de woonkamer warmer te laten aanvoelen en de sfeer te vergroten, worden er vaak gordijnen gebruikt van vloer tot plafond. Dit kleedt niet alleen de ruimte mooi aan maar zorgt ook voor een goede akoestiek in de woonkamer.
Blinds zijn ook een ideale oplossing, zeker als je geen ruimte heeft voor gordijnen. Kies een neutrale kleur voor de blinds zodat je ze niet snel zat zult zijn en ze een geheel vormen met het interieur van je woonkamer.

gordijnen-accessoires-woonkamer
@wonen.bij.iris

Bron: @wonen.bij.iris

Spiegels

Spiegels zijn een accessoire die in elke woonkamer voorkomen. Ze worden gebruikt om de ruimte groter te laten lijken of puur als decoratie. Een grote spiegel zal de ruimte groter laten lijken maar het gebruik van een aantal kleine spiegels bij elkaar kan een erg leuk effect geven. Elke spiegel geeft een reflectie van zijn eigen zicht op de ruimte. Daarnaast geeft het nog meer karakter aan je wand en woonkamer als je elke spiegel een ander frame geeft. Dit kunnen frames in verschillende kleuren zijn of allemaal in een en dezelfde kleur.

accessoires-spiegels-woonkamer
@plinka_life

Bron: @plinka_life

Persoonlijkheid

De woonkamer krijgt pas echt karakter en sfeer als je persoonlijke elementen toevoegt aan jouw interieur. Mooie foto’s, posters, zelf genaaide kussentjes, een gebreid dekentje van oma of mooie vondsten uit andere landen. Het interieur krijgt op deze manier een interessant en bijzonder verhaal.

posters-accessoires-woonkamer
@huisjeindrenthe

Bron: @huisjeindrenthe

Natuur

Een iets meer tijdelijk accessoire voor in je woonkamer zijn bloemen en planten. Het leuke aan verse bloemen is dat je elke week weer een nieuwe sfeer kunt oproepen met andere kleuren en type bloemen. Om een basis van planten te creëren in je woonkamer is het verstandig om te beginnen met planten die geen bloemen hebben. Veel groene bladeren werken erg goed om de ruimte al een natuurlijke sfeer te geven.

planten-groen-woonkamer
@wonen.bij.iris

Bron: @wonen.bij.iris

Ontdek plantentafel inspiratie!

Decoraties

Ten slotte zijn de tijdloze en trendgevoelige decoraties ook sfeerbepalers in je woonkamer. Leuke kussenslopen, kaarsen, vazen, manden en alle andere decoraties zijn ideaal om van sfeer te kunnen wisselen als je het na een tijdje zat bent. Probeer altijd accessoires te kopen in de basiskleur van je interieur zodat je zoveel mogelijk kunt combineren zonder iets nieuws te hoeven kopen.

chic-accessoires-woonkamer
@sabinelamet_interior_feed

Bron: @sabinelamet_interior_feed