De mooiste brocante woonkamers op een rijtje

De brocante stijl is een interieur stijl die niet meer weg te denken is uit de woontrends in Nederland. Brocante gaat eigenlijk over alles wat al een vorig leven heeft gehad maar nog steeds erg mooi is. Het mag niet verward worden met antiek of vintage. Brocante meubels zijn vaak opgeknapt of als je geluk hebt, nog in originele staat. De kleuren in de brocante stijl zijn voor iedereen persoonlijk en hangen natuurlijk ook af van het interieur in je huis. Vaak gebruikt men witte en room tinten maar een brocante woonkamer mag zeker ook een kleurtje hebben.

Meubels in een brocante woonkamer

Je kunt brocante meubels heel goed combineren met nieuwe en moderne ontwerpen maar een geheel brocante interieur is ook prachtig. Als basis element in een brocante woonkamer is een houten vloer en gezellig grote comfortabele banken met veel zachte sierkussens.

Maak gebruik van authentieke kastjes die je opnieuw leven inblaast door middel van een likje verf en maak het af door er bijpassende decoratie bij te plaatsen zoals deze schalen en melkkan.

woonkamer brocante kastjes

Bron: Lilyfieldlife

Decoratie in een brocante woonkamer

Een gezellig bank met veel kussens, oude spiegels van een brocante markt en een oude boerderij deur als decoratie. Met de simpelste elementen en decoraties creëer je al een mooi brocante woonkamer.

Witte brocante woonkamer

Bron: Momtoob

woonkamer brocante inrichten spiegels

Bron: Sonikhome

Het creatieve van brocante is dat elk meubeltje of element in je interieur ooit iets is geweest. Deuren worden gebruikt als decoratie en dit koffertje dient nu als koffie tafel. Probeer creatief te zijn met oude meubeltjes en tover ze om tot iets geheel nieuws.

woonkamer brocante inrichten wit

Bron: Weltbild

Het mag ook wel een beetje glitteren in de brocante stijl. Bijvoorbeeld zoals deze spiegel, lamp en decoratie. Door deze glimmende materialen wordt deze brocante woonkamer iets specialer en noemen we het een ‘brocante – chic’ stijl.

woonkamer glamour brocante inrichten

Bron: Jg188

De open haard is een belangrijk onderdeel in een brocante woonkamer. Het liefst een beetje on af en niet geheel afgewerkt zodat de ruwe materialen nog zichtbaar zijn. Op deze manier verteld het huis een verhaal, het geeft karakter en het laat zien dat het ooit een ander leven had. Heerlijk opwarmen tijdens de koude wintermaanden op een heerlijke en comfortabele bank en een warm dekentje.

brocante openhaard

Bron: Thepapermulberry