Doen: De indeling veranderen van het interieur

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen dus we hebben nog genoeg tijd voor een opfrissing van het interieur! Doe eens iets anders met het interieur, gooi de boel eens om, verplaats eens een paar meubels en zoek een nieuwe favoriete indeling. De indeling veranderen is een moeilijke klus. De meeste woonkamers zijn altijd op dezelfde manier ingedeeld: een zithoek, een eethoek, een kast ertussen in en that’s it! Maar je kunt juist zoveel meer met een woonkamer. Wat dacht je van een lounge hoek? Een werkplek? Een woonkeuken idee? Een grote tafel met banken? Er zijn heel veel leuke ideeen voor de woonkamer, dus we zeggen doen: verander de indeling van het interieur eens!

Indeling-veranderen-1

Bron: vtwonen

De indeling veranderen

De indeling van de woonkamer kun je geheel omdraaien en eens kijken of de zithoek naar de andere kant van de ruimte kan. Wellicht is het wel eens fijn om even met de zithoek ergens anders te zitten. Wij kunnen ons zo voorstellen dat je in de zomer graag uitzicht hebt over de tuin vanuit de zithoek maar in de winter wil je juist weer meer in de buurt van de televisie of kachel zitten. Dit geldt ook voor de eetkamertafel, waar zit je het liefst te eten of te werken in de winter?

Indeling-veranderen-3

Bron: blogspot

De elementen

Je kunt ook binnen de zithoek het een en ander veranderen. Verplaats eens een fauteuil naar de andere kant van de zithoek, zet de televisie eens ergens anders of voeg een nieuw element toe zoals een grote vloerlamp of kleine bijzettafels in plaats van een grote salontafel.

Indeling-veranderen-2

Bron: wooncentrumsvdberg

De verlichting

Niet alle verlichting moet worden aangepast wanneer je het een en ander gaat verschuiven. Zoals je op bovenstaand voorbeeld ziet, kun je een hanglamp ook gewoon laten hangen bij een zithoek nadat je de eethoek verplaatst hebt.