Modern en opvallend: de woonkamer eclectisch inrichten

De nieuwste woontrend van 2o2o is de eclectische woonstijl. De term eclectisch betekend eigenlijk “selectief” of “het beste kiezend”. Daarmee wordt eigenlijk bedoeld dat je het beste uitkiest van een subtiele combinatie. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van moderne en oude meubels met uit diverse stijlen. Wees selectief en kies het beste uit door het eclectisch inrichten van de woonkamer.

eclectisch ingerichte woonkamer voorbeeld

Bron: Desiretoinspire

Het is natuurlijk wel spannend om je huis in verschillende woonstijlen in te richten maar met een beetje lef gaat dat al snel goed. Om een goede basis te leggen voor een eclectisch interieur kun je beginnen met een strak interieur en daar een aantal oudere meubels of elementen aan toe te voegen. Bijvoorbeeld een oude houten tafel of een prachtige antieke spiegel. Om het interieur een persoonlijke touche te geven worden er vaak accessoires en meubels toegevoegd die een verhaal hebben. Bijvoorbeeld een souvenir van een verre reis, een meubelstuk van je oma of een schilderij dat geschilderd is door een vriend.

eclectische woonkamer etnisch

Bron: EyefordesignLFD

Een eclectische woonkamer hoeft niet duur te zijn. Door gebruik te maken van oude meubels kun je al snel veel geld besparen. Door een oud meubeltje zelf op te knappen wordt het persoonlijk en is het goedkoper dan wanneer je een nieuw kastje koopt.

Combineer deze oude elementen met je strakke interieur en zorg dat het niet te overdadig wordt. Er moet nog steeds een goede en mooie balans blijven tussen oude en nieuwe meubels zoals in onderstaand voorbeeld. Combineer een oude tafel met nieuwe stoeltjes van Eames.

eclectische woonkamer voorbeelden

Bron: Keltainentalorannalla

De woonkamer eclectisch inrichten qua materialen

Naast de strakke en moderne materialen die je in de basis van je interieur gebruikt is het erg leuk om ook authentieke materialen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld eens aan een nieuwe vloer gecombineerd met een authentieke vloer. Creëer hoekjes in je woonkamer met verschillende vloerafwerkingen. Een iets minder radicale manier is om gebruik te maken van oude vloerkleden waarmee je de eclectische sfeer terug brengt in je woonkamer.

Eclectische woonkamer voorbeeld

Bron: WestelM

eclectische inrichting woonkamer

Bron: Greigedesign

blauwe eclectische inrichting

Bron: Gevonden Op Marktplaats Salon