De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Tips voor een gemakkelijke woonkamer make-over

Er zijn van die momenten dat je jezelf afvraagt of het huidige interieur wel dat is wat je zou willen. Er zijn namelijk zoveel leuke interieur stijlen, meubels, decoraties, materialen, kleuren en noem het maar op verkrijgbaar, dat je wellicht wel elke week iets anders zou willen. Zo heb je ook niet altijd tijd om na te denken over het interieur en gaat het leven gewoon door. Daarnaast kost het veranderen van het interieur ook vaak de nodige euro’s en die gaan allereerst op aan het leven zelf natuurlijk. Er zijn een aantal handige tips die wij jou kunnen geven wat betreft het veranderen van het interieur. Neem bijvoorbeeld de woonkamer eens. Hoe geef je de woonkamer nou een make over zonder al teveel geld te besteden? Tips voor een woonkamer make over vind je hier:

woonkamer-make-over-01

Bron: decordots

Tip #1 woonkamer make over: De kosten van het decoreren

 • Wil je graag een grote verandering doen in de woonkamer? Maar is het een beetje teveel van het goede? Doe het dan in twee fases waarbij je in de eerste fase de belangrijkste elementen van het interieur aanpakt en in de tweede fase de aankleding en decoraties. Zodra je de belangrijkste elementen hebt aangepakt zoals bijvoorbeeld een nieuwe vloer, nieuwe verf op de wanden, een groot nieuw meubel of nieuwe verlichting, is het tijd om na te gaan denken over de nieuwe decoraties. Let op, dit hoeft niet te betekenen dat je dit direct doet, hier kan een hele tijd tussen zitten.
 • Daarnaast kan je ook meubels en decoraties verkopen om weer wat geld binnen te halen. Marktplaats is daar natuurlijk de beste optie voor! Maar ook Facebook heeft veel groepen waarin je spullen kunt verkopen.
 • Ben je tevreden met bepaalde meubels maar vind je bekleding bijvoorbeeld niet meer mooi? Kies dan in plaats voor een geheel nieuw meubel voor nieuwe bekleding. Er zijn zat winkels die bijvoorbeeld nieuwe hoezen verkopen voor hun meubels en er zijn ook naai ateliers die oude hoezen kunnen namaken.
 • Van ruilen komt huilen? Nee hoor, er zijn zat vrouwen die al jaren kleding ruilen met elkaar en nooit huilen. Waarom zou dit dan niet kunnen met meubels of decoraties? Doen dus!
 • De rommelmarkten, garage sales, marktplaats en kringloopwinkels zijn ook de manier om geld te besparen op je inrichting en de plek om leuke vondsten op de kop te tikken!
 • Tenslotte bestaat er ook nog zoiets als een verlanglijstje. Een lijstje voor dingen die je niet direct nodig hebt maar wel heel graag zou willen hebben. Ideaal voor kerst, sinterklaas, de verjaardag of andere gelegenheden!

woonkamer-make-over-02

Bron: Saa Kurkistaa

Neutral Living Room English Roll Arm Sofa Oversized Art for Cozy Living Room Furniture - Inspired Your Home

Bron: thestandardnashville

woonkamer-make-over-05

Bron: homedesignideas

Tip #2 woonkamer make over: Ga voor simpel met groot effect

 • Veel woonkamers functioneren niet alleen als zithoek maar ook als werkplek, speelplaats, eethoek en zithoek. Veel functies in een ruimte die het interieur nogal druk en chaotisch kan maken. Kies daarom voor simpele decoraties en veranderingen die wel een groot effect hebben.
 • Dit doe je door bijvoorbeeld minder kleuren te gebruiken in het interieur en te kiezen voor neutrale en kalme kleuren.
 • Kies bijvoorbeeld ook voor dezelfde kleur meubels zoals een witte tafel, een witte salontafel en witte bijzettafels. Op die manier blijft het allemaal in een thema en oogt het rustiger.
 • Zorg ervoor dat rommel niet zichtbaar is door het in gesloten kasten op te bergen, voor opbergmanden te zorgen, kisten of bakken etc.
 • Uiteindelijk hoeft het interieur niet helemaal neutraal en simpel te zijn en mag er best wel wat van sfeer gezien worden. Dit doe je door te kiezen voor items met textuur zoals een mooi vloerkleed, een gezellige poef, kussens of bijvoorbeeld mooie gordijnen.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?