Grote leren bank in de woonkamer (8 voorbeelden)

De leren bank is een populair meubelstuk in hedendaagse interieurs. Het voordeel van leer is dat het duurzaam is, goed tegen een stootje kan en er ook nog eens erg modern uitziet. Als je zoekt naar een leren bank dan stuit je tegenwoordig vooral op cognac leren banken omdat deze erg populair zijn op het moment. Maar er zijn natuurlijk ook andere kleuren leer verkrijgbaar zoals zwart, groen, rood, grijs of wit.

Een cognac leren bank is zo populair omdat het ook in de mode een populaire kleur is geworden de afgelopen jaren. Dit loopt dan vaak door in onze interieurs. Daarnaast past de kleur cognac goed bij de moderne interieur stijl, bohemian interieur stijl, botanische interieur stijl en noem het maar op.

8x leren bank in de woonkamer

Er zijn natuurlijk voor- en nadelen aan een leren bank. We bespreken ze graag met je zodat je de juiste keuze kan maken! We vergelijken een leren bank met een stoffen bank zodat je precies weet waar je aan begint.

leren-bank-01

Bron: instagram

leren-bank-02

Bron: onbekend

leren-bank-03

Bron: annagillar

leren-bank-04

Bron: sfgirlbybay

Het uiterlijk

  • Een leren bank heeft over het algemeen een elegante uitstraling en straalt luxe uit. Helaas is leer wel in minder kleuren verkrijgbaar dan een stoffen bank.

Het comfort

  • Comfort is altijd persoonlijk maar een stoffen bank voelt zachter dan een lederen bank. Leer kan in de zomermaanden plakkerig aanvoelen en laat ook minder vocht door dan een stoffen bank.
  • Als de kwaliteit van het leer goed is dan zit een leren bank erg prettig. Daarnaast is de vering en de vulling van een bank ook erg belangrijk!

leren-bank-05

Bron: theblackworkshop

leren-bank-06

Bron: elle.se

leren-bank-07

Bron: shinysquirrel

792-7164 751-7044

Bron: jcpenney

Het onderhoud

  • Het voordeel van een stoffen bank en het nadeel van een leren:
    • Een stoffen bank vergt minder onderhoud dan een leren bank. Leer moet een aantal keren per jaar met een wax behandeld worden. Hierdoor blijft het mooi en sterk. Er ontstaan ook iets sneller krassen op het leer. Kies dus niet voor een leren bank als je kleine kinderen hebt of huisdieren.
  • Het nadeel van een stoffen bank en het voordeel van een leren:
    • Vlekken in een stoffen bank zijn vaak veel hardnekkiger dan vlekken op leer. Veeg vlekken weg met een vochtige doek op het leer maar bij stof trekt dit direct in. Overigens is een stoffen bank niet fijn als je last hebt van astma of een huisstofmijt allergie. Vooral niet als je een goedkope stoffen leen bakker bank koopt.