De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Ideeën: Openhaardhout opbergen

De wintertijd komt er weer aan, tijd om de houtkachel weer aan te steken. Maar waar laat je al dat openhaardhout eigenlijk? Als je het buiten laat liggen, moet je elke keer door de kou en wind om een paar stukken hout te pakken. Binnen zorgt het voor veel stof en rommel dus wat is nou de meest ideale oplossing? Wij geven je een paar leuke ideeën voor het opbergen van openhaardhout.

Oplossingen voor openhaardhout opbergen

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er wel openhaardhout in opbergen. Een kist, een mand, onder een tafel, onder de kachel of… in een mooie stellage aan de wand. Deze kast is gemaakt van metaal in verschillende vakken in de vorm van driehoeken. Hierin kun je ideaal stapelen met blokken hout én het geeft een mooie sfeer aan de ruimte.

openhaardhout-opbergen-1

Bron: stylecowboys

Wil je het graag iets minder opvallend maar wel in een mooie stellage aan de muur? Dan is dit op maat gemaakte stapel kast misschien wel iets voor jou. Het is minimalistisch en gemakkelijk te maken en daarnaast ook nog eens super functioneel.

openhaardhout-opbergen-2

Bron: showhome

Maar het kan nog veel simpeler. Wat dacht je van een nis in de wand waar je al het hout gewoon opstapelt? Je hoeft niks speciaals te laten maken en het geeft ook nog eens een leuk effect aan het interieur.

openhaardhout-opbergen-3

Bron: stylecowboys
openhaardhout-opbergen-4
Bron: interiorinsider
openhaardhout-opbergen-5
Bron: showhome

Een verrijdbare kast op wielen is heel praktisch omdat je het buiten allemaal kunt inladen en stapelen en het dan zo naar binnen rijdt. Zie je de blik en veger ernaast staan? Die staat er niet alleen om bij de haard het rommel weg te vegen maar ook onder deze kast. Hout verliest nou eenmaal snippers, zand en nog veel meer.

openhaardhout-opbergen-6

Bron: roomed
openhaardhout-opbergen-7
Bron: interiorinsider
openhaardhout-opbergen-8
Bron: homezy

Leuke manden, kisten en draadmanden zijn ook erg leuk om een paar houtblokken in op te bergen. Het voordeel van een gesloten mand is dat je minder rotzooi in huis hebt en dan je snel even met de mand naar buiten loopt om het bij te vullen.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?