Klassiek en tijdloos: je woonkamer klassiek inrichten

De klassieke stijl in interieurs wordt gekenmerkt door verschillende patronen, warme kleur tinten, klassieke vormen, decoraties en materialen. Klassiek wordt tegenwoordig veel gecombineerd met andere stijlen zoals retro en landelijk. De klassieke stijl is nog steeds erg trendgevoelig en populair. Je woonkamer klassiek inrichten doe je met de volgende tips.

woonkamer inrichten klassiek

Bron: Captivatedbyimage

Woonkamer klassiek inrichten qua vloeren

Veel woonkamers in een klassieke stijl hebben houten vloeren in allerlei tinten. Hoe donkerder de kleur hoe luxer de ruimte zal ogen. Een donkere vloer kan de woonkamer ook wel iets kleiner laten lijken dus pas op dat je niet een stapje te donker gaat.

Daarnaast zien we ook steeds vaker dat een geheel witte ruimte in een ouder pand ook een prachtige klassieke sfeer kan uitstralen.

klassieke woonkamer wit

Bron: 1home

Muren in een klassieke woonkamer

De muren in een klassieke woonkamer zijn altijd zeer verschillend. Je kunt kiezen tussen donkere verf of behang in een barok stijl met veel patronen. Maar bloempatronen zijn ook erg geliefd in een klassiek interieur. Muren ook vaak voorzien van een lambrisering tot ongeveer 1.20 m hoogte. Vanaf dat punt wordt er dan behang gebruikt. Op deze manier breek je de muur een beetje op in twee delen waardoor een drukker behang iets minder heftig zal overkomen.

woonkamer klassiek inrichten

Bron: Micarevista

Deuren en kozijnen

Wil je de klassieke stijl helemaal doorvoeren in je woonkamer dan kun je ook nieuwe deuren laten plaatsen. Paneeldeuren zijn de typische klassieke stijl deuren die je in je klassieke woonkamer wilt hebben. Ze zijn tijdloos en stevig waardoor je klassieke woonkamer nog meer sfeer krijgt.

klassieke woonkamer inrichten

Bron: Real-design

Kleuren in een klassieke woonkamer

Het leukste van de klassieke stijl is dat je alle kleuren van de regenboog kunt gebruiken in je interieur. Niks is te gek! Zeker als je een leuk en levendig behang wilt gebruiken, is het een goed idee om een basiskleur uit het behang te nemen en dit te laten terug komen in je accessoires.

woonkamer inrichten klassiek

Bron: Albeet