De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

5 Tips voor het inrichten van een woonkamer met schuin dak

Sommige woonkamers bevinden zich op een hogere etage waardoor je al vaak met een schuin dak te maken hebt. Dit hoeft geen enkel probleem te zijn voor het inrichten van een woonkamer met een schuin dak. Er zijn veel creatieve oplossingen die er voor zorgen dat jij je woonkamer optimaal kunt gebruiken. Lees hier hoe je je woonkamer met schuin dak zo optimaal mogelijk inricht.

Tip 1: Looproutes

Richt je woonkamer zodanig in dat je looproutes nooit langs de schuine muren lopen. Dit zorgt alleen maar voor frustratie. Een schuin dak is een perfecte plek om een bankstel te plaatsen of bijvoorbeeld een bureau waaraan je werkt. Vaste objecten waar je niet veel zult bewegen.

woonkamer met schuin dak

Bron: onbekend

Tip 2: Opslag

Maak gebruik van het schuine dak door er inbouwkasten te plaatsen voor rommel, boeken of andere accessoires die je graag kwijt wil. Op deze manier zie je de vervelende spitse hoek tussen het dak en vloer niet meer en kun je veel meer spullen kwijt.

schuin dak boekenkast

Bron: Dwellerswithoutdecorators

Tip 3: Creëer je werkplek

Stel, je schuine dak heeft een kiep raam of dakkapel dan is dat de juiste plek om te werken en je bureau te plaatsen. Er komt veel daglicht naar binnen wat er voor zorgt dat je veel opgewekter en fitter blijft dan wanneer je ergens in een donker hoekje je bureau plaatst. Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft type bureaus die je op zo’n plek kan plaatsen, maar 1 van de meest handige en mooiste is om een blad aan het schuine dak te bevestigen die precies past in de hoek van jouw dak.

woonkamer met schuin dak bureau

Bron: Brynalexandra

Tip 4: Daglicht

Een schuin dak zonder ramen kan als een donker vlak op je af komen. Daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld ramen in je dak aan te brengen of de kleur van de muur zo licht mogelijk te houden. Een dakkapel geeft licht en ruimte aan je woonkamer. Een kiep raam is een goedkopere oplossing en brengt net iets meer licht naar binnen.

woonkamer inrichten met schuin dak

Bron: Gypsyriver

Tip 5: Kleurgebruik

In een woonkamer met een schuin dak is het belangrijk om de kleuren zo licht mogelijk te houden. Doordat het natuurlijk licht meestal al beperkt is maken donkere kleuren de ruimte nog veel kleiner. Gebruik lichte kleuren met een combinatie van zachte pasteltinten die het zonlicht nog meer reflecteren en ook een warme sfeer geven aan je woonkamer.

woonkamer licht schuin dak

Bron: Hetkastenhuis

Eerder door jou bekeken producten

Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders
59,99 Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal
89,99 Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders
42,99 Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding James Bond, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding James Bond, Reinders home24 Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?