Inspiratie: open haarden voorbeelden voor in de woonkamer en slaapkamer

De winter zit er aan te komen, tijd om weer lekker voor de open haard te gaan zitten. Open haarden geven een interieur sfeer, warmte en een gevoel van knusheid. Heb jij een open haard thuis? Niet iedereen heeft een huis dat geschikt is voor een open haard of de ruimte om een open haard te plaatsen. Voor diegene die helaas geen open haard kunnen nemen, mogen met ons wegdromen bij deze prachtige voorbeelden van open haarden en kachels.

Open haarden en kachels ideeën en voorbeelden

Open-Haarden-1

Bron: designedinteriors

Een gesloten kachel waarbij je de klep opentrekt voor het inschieten van de blokken. Een mooie manier om houtblokken op te slaan dichtbij de kachel zonder al teveel rotzooi.

Open-Haarden-2

Bron: stylejuicer

Simpel en stoer: een mooie grote open haard met warme poefs en kussens ervoor. Van ons had er nog wel een vloerkleedje bij gemogen!

Open-Haarden-3

Bron: timeforfashion

De traditionele open haard blijft een sfeervol element in de woonkamer. Lekker ontspannen op de bank voor de open haard in deze luxe en sfeervolle setting.

Open-Haarden-4

Bron: interiorjunkie

Een moderne en hippe woonkamer met een mooie warme houten vloer, een dierenvelletje op de vloer en lekker veel kussens op de bank. Perfect voor een winteravond.

Open-Haarden-5

Bron: stylefiles

Open-Haarden-6

Bron: Eclecticallyvintage

Open-Haarden-7

Bron: 7daystheory

Een rechthoekige of langwerpige open haard zorgt ervoor dat je veel meer hout kan neerleggen. Deze open haard is overigens een vaste gashaard waarin je geen hout zelf kunt stoken.

Open-Haarden-8

Bron: petitelilyinteriors

Geen optie voor een open haard? Kies dan voor een mooie kachel. Hier komt zelfs meer warmte vanaf dan van de open haard.

Open-Haarden-9

Bron: kimtimmerman

Deze mooie voorbeelden van open haarden en kachels brengen ons weer helemaal in de sfeer van de winter. Ben jij er al klaar voor?

Een open haard is het middelpunt van de woonkamer en brengt ontzettend veel sfeer wanneer deze aangestoken is. Maar ook een kachel of gashaard brengt die knusse sfeer. Tijdens de wintermaanden is een open haard ontzettend fijn om te hebben en om gebruik van te maken. Helaas hebben we niet allemaal een open haard maar we kunnen natuurlijk ook kiezen voor een mooie houtkachel of gashaard. We kijken naar de mooiste open haard inspiratie voor in het interieur. Mooie inspiratiebronnen voor als je van plan bent een open haard of kachel te nemen, of gewoon om over te dromen! Open haard inspiratie opdoen kan nooit kwaad, dus laat je verrassen door deze zeven mooie voorbeelden.

De mooiste open haard inspiratie

open-haard-inspiratie-01

Bron: style files

open-haard-inspiratie-02

Bron: decoholic

open-haard-inspiratie-03

Bron: lepetitbirdtoldme

open-haard-inspiratie-04

Bron: thelonearrangers

open-haard-inspiratie-05

Bron: homes to love

open-haard-inspiratie-06

Bron: wish flowers

open-haard-inspiratie-07

Bron: busade

Het aanbod in kachels en open haarden is enorm. Van een traditionele schouw met open haard tot een moderne rechthoekige of open open haard, alles is mogelijk! Maar wat past er het beste bij jouw interieur? Kijk daar eerst naar voordat je een keuze maakt. Daarnaast is de plaatsing van een kachel of haard ook belangrijk. Ten eerste moet er gekeken worden waar de afvoer geplaatst kan worden en ten tweede is ook de indeling van het interieur belangrijk. Een open haard of kachel moet enigszins het middelpunt van de woonkamer zijn, vandaar dat je een kachel dus niet ergens in een hoek plaatst.