badkamer-tegels
@villawinther_

Badkamer tegels schilderen? Met deze DIY krijg je een prachtig resultaat

Door Sarieta | | Interieur doe-het-zelf

Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke manier om je badkamervloer een nieuwe uitstraling te geven? Dan is deze DIY van @villawinther_ perfect voor jou! Met eenvoudige stappen en minimale benodigdheden kun je zelf je tegelvloer schilderen en een prachtig resultaat behalen. Of je nu een frisse look wilt geven aan je badkamertegels of gewoon een nieuwe uitdaging zoekt, deze DIY biedt alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Leer hoe je je tegels voorbereidt, de juiste materialen kiest en stap-voor-stap je vloer omtovert!

Details

Tijdsduur: 6 uur

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Kosten: € 100

Materialen

Kalkverwijderaar
UV schilderstape
Schuurmachine of schuurpapier
Interieur fix primer (hechtprimer)
PU-vloerverf
Smalle verfkwast
Kortharige verfroller

Stap 1 - Reinig de tegels

Begin met het grondig reinigen van de tegels om een mooi en duurzaam resultaat te krijgen. Gebruik een kalkverwijderaar om alle vuil, zeepresten en kalk te verwijderen. Schrob vervolgens de tegels goed met een schuurspons en reinig ze daarna met een vochtige doek.

Stap 2 - Schuur de tegels

Na de reiniging is het verstandig om het hele vloeroppervlak te schuren met schuurpapier om de tegels ruwer te maken voor een betere hechting van de primer. Vergeet niet grondig te stofzuigen om al het stof te verwijderen voordat je begint met schilderen.

@villawinther_

Stap 3 - Dek af met schilderstape

Bedek alles wat niet geschilderd moet worden met schilderstape, inclusief vloerroosters en armaturen. Het is volgens @villawinther_ echt belangrijk dat je een goede schilderstape kiest, want die geeft een veel beter resultaat. Je loopt anders het risico dat de verf loslaat en dat je randen niet zo scherp zijn als je goedkope schilderstape gebruikt.

@villawinther_

Stap 4 - Breng de primer aan

Breng een laag hechtprimer aan op de tegels voor een betere hechting van de verf. @villawinther_ heeft zelf Fix Primer van het merk Flügger gebruikt, omdat dit een hechtprimer van goede kwaliteit is. Door een primer te kiezen waarvan je weet dat hij goed is, zal je verf langer meegaan.

@villawinther_

Stap 5 - Schilder de tegels

Nu is het tijd om de tegels in de gewenste kleur te verven. Kies een vloerverf die zorgt voor een duurzaam en hard oppervlak. Een vloer krijgt na verloop van tijd heel wat te verduren, dus om krassen in de verf te vermijden is het belangrijk een verf te kiezen die je vloer een stevig oppervlak geeft. Gebruik een verfroller voor een gelijkmatige afwerking en een kleine kwast voor de moeilijk bereikbare plekken. Breng meerdere lagen verf aan indien nodig, afhankelijk van de kleurverandering. Hoe donkerder de vloer en hoe lichter de kleur die je kiest, hoe meer lagen je nodig hebt voor een volledige dekking.

@villawinther_

Stap 6 - Bewonder je nieuwe badkamer

Na het zorgvuldig volgen van alle stappen en het laten drogen van de verf, is het moment aangebroken om het uiteindelijke resultaat te bewonderen. Plaats de voor- en na-foto's naast elkaar en bewonder het opvallende verschil! Veel plezier in je nieuwe badkamer!

Een aantal tips van @villawinther_

  • Schilder altijd nat-op-nat met zachte streken om lijnen te voorkomen.
  • Neem de tijd voor het voorbereidende werk; het is essentieel voor een mooi resultaat.
  • Investeer in kwaliteitsproducten voor een duurzame afwerking en minder onderhoud op lange termijn. Goedkoop is uiteindelijk duurkoop!