Badkamertrend: kies voor koper


Design en lifestyleDesign en lifestyle

Koper speelt een steeds grotere rol in het woondesign van nu. Die trend is inmiddels ook de badkamer binnen geslopen. Ben jij van plan je badkamer een complete make over te geven? Of wil je gewoon wat meer kleur en sfeer aanbrengen in de ruimte waar je dagelijks je dag begint en ook weer afsluit? Koper biedt daarvoor een reeks aan mogelijkheden. In dit artikel laten we een aantal badkamertrends de revue passeren met als leidraad: kies voor koper!

Hotelbadkamer
Je badkamer omtoveren in een chique hotelbadkamer! Waarom zou je het niet doen? Een badkamer is tegenwoordig veel meer dan een plek om te douchen en je tanden te poetsen. Wat denk je van samen een filmpje kijken in bad of een yoga-sessie doen in deze rustgevende omgeving? Een hotel design met koperkleurige details voegt een extra laag toe aan deze momenten. Elke douchebeurt voelt een beetje alsof je een hotelletje hebt geboekt.
Het is een opvallende badkamertrend van de laatste tijd: een gevoel staatsie en gedegen comfort oproepen in je eigen huis. Een van de materialen die je hiervoor kiest is koper. Koper heeft een stoere uitstraling maar roept ook de associatie luxe en exclusiviteit op. Met een paar effectieve ingrepen creëer je een stukje Waldorf, Hilton of Beau Rivage achter de deur van je eigen badkamer.

Koperkleurige tegels
Bijzonder is de opkomst van koperkleurige tegels. Ze zorgen voor een speciale metallic look van het sanitair. Je past de tegels toe op een wand die je wilt accentueren, bijvoorbeeld in de doucheruimte of als achtergrond van een vrijstaand bad. De combinatie van koperkleurig tegelwerk met mat wit sanitair is graag gezien de laatste tijd. Donkere kleuren passen weer op een heel andere manier bij het koper. Het is grappig om te zien hoe iedere keuze het koper een ander gezicht geeft.

Opvallend is in dit kader het gebruik van pastel kleuren als mintgroen, poeder-roze of lila. Door de combinatie van pasteltinten en koper krijgt het licht in je badkamer een extra diepe gloed. En een leuke bijkomstigheid daarvan is de invloed die dat heeft op de ruimtelijkheid van je sanitaire ruimte. Het blijft wonderlijk hoe bepaalde designkeuzes je de illusie van extra vierkante meters schenken.

Kranen, douche en spiegel
Misschien wel de meest populaire manier om accenten van koper te leggen, is het vervangen van je badkranen. Er hoeft geen complete renovatie aan deze nieuwe look vooraf te gaan. Op de wastafel staat nu nog de oude, economische rvs kraan waar je toch al op uitgekeken was. Hoeveel bekertjes water heb je daar al uit gevuld? Zodra je een nieuwe kraan gevonden hebt, is het vervangen een kwestie van een uurtje.

En dat is nog maar het begin! In de douchecabine installeer je een heerlijke, uitbundige koperkleurige regendouche! Vervolgens pak je het meetlint erbij om te bepalen of er nog ruimte is voor het prachtige mat witte bad met koperen rand dat je in een design tijdschrift hebt zien staan. Dat zou echt het pronkstuk van je nieuwe badkamer worden. Voeg daarna koperkleurige accessoires toe zoals een koperkleurige badkamer pedaalemmer en je badkamer voelt compleet anders.

Natuurlijke materialen
Koper vormt ook een goede match met natuurlijke materialen als hout, marmer en natuursteen. Zeker als deze materialen zich al in je badkamer bevinden – bijvoorbeeld op de vloer of als lambrisering – is het verleidelijk voor koper te kiezen. Op die manier is het eenvoudig om badkamertrends op de voet te volgen.
De warme, landelijke uitstraling van deze combinatie van materialen versterk je nog eens door wat kamerplanten aan je design toe te voegen. Bij het tuincentrum vertellen ze je graag welke planten het goed doen in een vochtige omgeving. Samen met de regendouche, het koper en de houten elementen. Creëer je de perfecte wellness-beleving in de beslotenheid van je eigen woning.

Nu we aan het einde van dit artikel zijn gekomen, rijst het besef dat er nog zoveel meer te vertellen is over koper in je badkamer. Ben je ook geïnteresseerd geraakt? Kijk om je heen, zet je online zoektocht voort en vergaap je aan de vele design-opties die koper je biedt.