Hippe Oosterse tapijten

Vroeger kwamen we bij onze grootouders thuis waar het vol lag met Perzische tapijten. Eentje onder de eetkamertafel en eentje erop, eentje onder de zithoek, eentje bij de deur en eentje in de hal. Overal kwam je ze tegen. Destijds vonden we ze maar oubollig maar tegenwoordig zijn ze dat niet meer. Oosterse tapijten zijn juist hartstikke hip.

Het effect van Oosterse tapijten

Onder de Oosterse tapijten valt ook het Kelim tapijt. Een populair vloerkleed dat in elke ruimte in huis gelegd kan worden. Kelim tapijten zijn plat handgeweven tapijten met geometrische patronen. Ze komen oorspronkelijk uit de Balkan tot aan Pakistan.

Het effect van zo’n kleurrijk vloerkleed is dat het de ruimte een karakteristiek tintje geeft. Kelim tapijten zijn uniek en opvallend, waardoor je altijd een bijzonder vloerkleed in huis haalt. Het brengt diepte aan in je interieur, sfeer maar ook een stukje comfort.

Oosterse-Tapijten-1

Bron: exclusieve-tapijten

Doordat Oosterse tapijten in zoveel verschillende kleuren en kleurencombinaties verkrijgbaar zijn, zul je altijd wel een vloerkleed vinden dat in jouw interieur past. Dit vloerkleed met grijze en blauwe tinten versterkt het interieur doordat het bijpassend is.

Oosterse-Tapijten-2

Bron: etsy

Oosterse-Tapijten-3

Bron: apairandasparediy

Je kunt ook voor een opvallend kleurtje gaan zodat het Oosters tapijt echt een eye-catcher wordt. Zodra je zo’n opvallend tapijt in je interieur gebruikt, is het verstandig om de basis rustig te houden. Je kunt het natuurlijk wel combineren met gekleurde decoratie.

Oosterse-Tapijten-4

Bron: trendenser

Oosterse-Tapijten-5

Bron: wooninspiratie

Oosterse-Tapijten-6

Bron: looselab

Oosterse-Tapijten-7

Bron: mydomaine

Oosterse-Tapijten-8

Bron: interiorjunkie

Van een opvallend dessin tot een geometrisch lijnen en vlakken spel, Oosterse tapijten komen in allerlei kleuren, maten en vormen. Bekijk goed welke compositie je mooi vindt, wat er in jouw interieur goed past en welke kleuren je graag in het tapijt zou willen hebben.

Een ander leuk initiatief is een patchwork tapijt. Hierbij worden oude vloerkleden gebruikt en in stukken geknipt, om ze vervolgens aan elkaar te naaien en in 1 kleur te verven. Hierdoor krijg je een heel bijzonder effect en is het tapijt net even wat anders dan een Oosters tapijt.
Een tapijt uit Turkije of een ander oosters land is tegenwoordig een must have. Een mooie blikvanger op de vloer mag niet meer ontbreken, maar waarom zijn we er zo verliefd op? Wat voegt het toe aan ons interieur en wat doet het met de ruimte en de sfeer? Vandaag kijken we naar een aantal oosterse tapijten in het interieur en laten we ons inspireren!

Oosterse tapijten in het interieur

Denk bijvoorbeeld eens aan Perzische tapijten, kelims, patchwork tapijten en tapijten met Oosterse patronen. Het zijn allemaal unieke en kleurrijke oosterse tapijten die toegepast kunnen worden in ieder interieur. Dat is het grote voordeel van een Oosters tapijt, namelijk dat het past in zoveel verschillende interieur stijlen. Een tapijt uit Turkije of een ander oosters land is tegenwoordig een must have. Een mooie blikvanger op de vloer mag niet meer ontbreken, maar waarom zijn we er zo verliefd op? Wat voegt het toe aan ons interieur en wat doet het met de ruimte en de sfeer?

Bron: HonestlyWTF

Bijvoorbeeld in een moderne en neutrale slaapkamer zoals hier. Het tapijt geeft het interieur veel meer karakter en persoonlijkheid. Het geeft iets om naar te kijken in een zeer neutraal interieur.

Bron: saatchi art

Een Oosters tapijt kan ook gecombineerd worden met retro meubels zoals te zien is in dit interieur.

Bron: lorilangille

Een modern en Scandinavisch interieur is ook geschikt als interieur stijl voor een Oosters tapijt. Het geeft zoveel warmte aan deze ruimte dat je het echt zou missen als het tapijt weg zou zijn.

Bron: beckiowens

Of wat dacht je van een tapijt in de badkamer? Waarom niet? Een mooie sfeermaker en het zorgt ervoor dat de badkamer vriendelijker overkomt en prettiger aanvoelt.

Bron: apartmenttherapy

Met een vloerkleed geef je ook een bepaald gebied in een ruimte aan. Hier is ervoor gekozen om het vloerkleed onder de eethoek te leggen. Hiermee begrens je een gebied in het interieur.

Bron: sugarandcloth

Een mooi kleurrijk oosters tapijt is ook ideaal om wat meer pit en meer kleur toe te voegen. Ga voor een fantastisch opvallend en kleurrijk tapijt zoals een kelim.

Bron: domino magazine

Of blijf in de neutrale kleuren van het huidige interieur en voeg er een mooi bijpassend vloerkleed aan toe.

Bron: west elm

Dit tapijt doet denken aan een tapijt van onze grootouders. Ook dat soort tapijten zijn hartstikke hip en te gebruiken in de hedendaagse interieurs.

Bron: thegoldengirlblog

Er zijn ontzettend veel verschillende oosterse tapijten verkrijgbaar, in diverse formaten, met verschillende patronen en ook nog eens in allerlei kleuren. De keuze is reuze dus doe goed onderzoek voordat je er eentje aanschaft!