Hoe maak je het gezellig in huis? Onze tips!

Door Tessa de Leeuw | | Decoratie
woonkamer-haard-sfeervol
@annemarie.vernay

Het gezellig maken van het interieur begint bij het fijn voelen in je eigen huis. Ben jij graag thuis of voel je je niet echt op je gemak? Dit is natuurlijk heel belangrijk voordat je begint aan het gezellig maken van je huis. Je fijn en op je gemak thuis voelen doe je door veel thuis door te brengen, vrienden uit te nodigen, eens goed op te ruimen, het huis eens opnieuw in te richten en indeling onder handen te nemen en achterstallig onderhoud aan te pakken. Daarna is het tijd om meer sfeer te gaan creëren voor meer gezelligheid in huis.

Tips voor gezelligheid in huis

Het draait allemaal om de aankleding van het interieur. Een kaal, kil en leeg interieur spreekt niemand aan. Begin eens met de volgende tips uit te voeren:

woonkamer-houtkachel-sfeervol
@sabinelamet_interior_feed

#1 Zacht

Poefen, kussens en plaids zijn lekker zacht, warm en ze geven sfeer. Leg er een paar op het bankstel, een lekkere plaid over de rugleuning, een paar kussens bij elkaar in een mand en een poef bij de bank.

woonkamer-aaibaar-knus
@huisjeindrenthe

#2 Kaarslicht

Het is een cliche, maar toch geeft kaarslicht het interieur echt meer sfeer en gezelligheid. Kaarsen, kandelaren, theelichten noem het maar op. Gebruik ze op een plankje, op de salontafel, op een dressoir of tafel.

kaarslicht-sfeervol-woonkamer
@hoff.van.saar

#3 Sfeerverlichting

Verlichting is een belangrijke sfeermaker waarmee je het gezellig in huis kunt maken of juist niet. Warm en zacht licht zorgt voor gezelligheid, wit en fel licht niet.

sfeervol-daybed-interieuradvies
@thuisbijmij

#4 Zacht aan de voeten

Zeker tijdens de wintermaanden is het fijn om warme voeten te hebben. Leg een lekker warm en zacht vloerkleed in de zithoek of onder de eetkamertafel.

woonkamer-vloerkleed-sfeervol
@ourlifeatno5

#5 Groen

Planten en bloemen brengen zoveel sfeer in huis. Een mooie grote groene plant, een paar kleine cactussen of een mooie kamerplant met prachtige bloemen. Kies een plant die in jouw interieur past!

knus-planten-gezellig
@wonen.bij.iris