Inspirerend: Vensterbank zitjes

Wat zijn ze toch leuk: Vensterbank zitjes! Het is iets van vroeger, toen men graag achter het raam zat en naar buiten keek. Nieuwsgierig naar wat er allemaal in het dorp gebeurde maar ook om op de hoogte te blijven en de voordeur in de gaten te houden. Tegenwoordig blijven we op de hoogte via andere kanalen maar we zitten nog steeds graag op de vensterbank. Het is ook heerlijk om te genieten van een mooi uitzicht, frisse lucht of een lekker zonnetje op de vensterbank.

Deze zeven voorbeelden zijn sfeervol, comfortabel en ook romantisch! Prachtige voorbeelden om inspiratie op te doen voor je eigen interieur.

7x vensterbank zitjes

Vensterbank-zitjes-1

Bron: eenigwonen

Vensterbank-zitjes-2

Bron: eenigwonen

Vensterbank-zitjes-3

Bron: eenigwonen

Vensterbank-zitjes-4

Bron: interiorjunkie

Vensterbank-zitjes-5

Bron: interiorjunkie

Vensterbank-zitjes-6

Bron: vogelskijken

Vensterbank-zitjes-7

Bron: pinterest

Elke vensterbank kan omgetoverd worden tot een vensterbank zitje. Als de vensterbank niet groot genoeg is, dan kun je het vergroten. Als er geen vensterbank is, dan maak je er eentje of je plaatst een bankje voor het raam. Wanneer je zo’n groot raam hebt zoals het laatste voorbeeld dan moet je juist kiezen of je het helemaal gaat gebruiken als vensterbank zitje of maar een deel gebruikt.

Een must voor een vensterbank zitje zijn sierkussens die lekker dik en zacht zijn zodat je er tegenaan of op kunt zitten. Daarnaast is een lekkere warme plaid ook heel fijn, zeker als er een beetje tocht door de kozijnen naar binnen komt.

Zet een leuk bijzettafeltje bij de vensterbank voor de kop thee of de cocktail die je in de zomer in het zonnetje drinkt!