Luchtplantjes in het interieur

Zijn deze beauties je wel eens opgevallen? Air plants, of te wel luchtplantjes. Het zijn ontzettend bijzondere planten die direct opvallen in jouw huis. Ze vragen wel enige voorzichtige verzorging maar verder zijn het ontzettend gemakkelijke planten om te hebben. De officiele naam van deze planten is Tillandsia’s. Wij geven je meer inspiratie voor deze bijzondere plantsoort en een aantal onderhoudstips.

Tillandsia’s in het interieur

Het voordeel van luchtplantjes is dat ze geen grond/aarde nodig hebben waardoor je er dus veel meer mee kan variëren en decoreren. De volgende voorbeelden laten zien hoe jij luchtplantjes in het interieur kan gebruiken.

Bron: blogspot

Bron: aratasinspirations

Bron: auc-errandshop

Bron: shopify

Verzorgingstips voor luchtplantjes

Zoals we al zeiden hebben luchtplantjes niet veel nodig. Dus heb je geen groene vingers maar wil je wel groen in huis? Dan zijn deze airplants echt iets voor jou!

  • Een luchtplantje heeft water nodig maar niet heel veel. Geef ze 1 a 2 keer per week water door middel van ze te bespuiten.
  • Je kan een plantje nog wat meer verwennen door ze regenwater te geven in plaats van kraanwater.
  • Airplants houden van licht. Direct zonlicht is te fel maar indirect zonlicht is perfect.
  • Wist je dat hoe lichter je Tillandsia is, des te beter deze tegen zonlicht kan?
  • Oorspronkelijk groeien luchtplantjes op bomen en rotsen. Ze houden van frisse lucht dus zorg ervoor dat ze dit ook krijgen in jouw huis.
  • Je kan ze bijvoorbeeld eens buiten zetten als het een dagje mooi weer is.

Bron: onbekend