luchtzuiverende-planten-voorbeelden
Patrick Perkins via Unsplash

Luchtzuiverende planten: deze kamerplanten zijn een must have voor je interieur

Haal de natuur in huis en adem gezondere lucht in met luchtzuiverende planten! Deze groene helden zijn niet alleen een mooie toevoeging aan je interieur, maar helpen ook bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht. Van de populaire Dracaena Janet Lind tot de speelse Hedera Helix Wonder, er zijn talloze planten die je kunt gebruiken om je binnenklimaat te verbeteren. Breng met onderstaande voorbeelden wat groen in huis en geniet van de voordelen die de luchtzuiverende planten met zich meebrengen.

Nephrolepis Green Lady

De Nephrolepis Green Lady is een fantastische luchtzuiverende plant die zorgt voor frisse lucht in huis en tegelijk een mooie toevoeging is aan je interieur. Deze plant heeft volle bladeren die een rustgevende sfeer creëren. En het beste van alles? De Nephrolepis Green Lady is makkelijk te verzorgen. Met deze plant haal je een stukje natuur in huis en verbeter je ook je leefomgeving.

luchtzuiverende-plant-groen
Plantje.nl

Epipremnum Pinnatum Aureum

De Epipremnum Pinnatum Aureum, ook wel bekend als drankenklimop, is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een luchtzuiverende kamerplant met een beetje glamour. Met zijn prachtige, geel-groene bladeren voegt deze plant een vleugje luxe toe aan elke ruimte. Maar niet alleen het uiterlijk van deze plant is indrukwekkend, het staat ook bekend om zijn vermogen om giftige stoffen uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit te verbeteren.

hangplant-luchtzuiverende-kamerplant
Plantje.nl
Zie hier ons overzicht van leuke hangplanten!

Sansevieria Laurentii

Deze variant genaamd de Sansevieria Laurentii, ook wel bekend als de vrouwentong, is een luchtzuiverende plant die weinig onderhoud nodig heeft. De groene bladeren met gele randen geven een moderne en trendy uitstraling aan elke kamer. Bovendien is deze plant luchtzuiverend en kan het helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit door het absorberen van giftige stoffen. Ideaal voor wie op zoek is naar een plant die zowel mooi als functioneel is.

groene-kamerplant-luchtzuiverend
Plantje.nl

Epipremnum Pinnatum Aureum op Mosstok

De Epipremnum Pinnatum Aureum op Mosstok is niet voor niets een luchtzuiverende plant die ook nog eens een fraaie toevoeging is aan je interieur. Dit komt door de mosstok waar het op groeit, waardoor deze klimplant een speelse uitstraling krijgt. Daarnaast is de Epipremnum Pinnatum Aureum een gemakkelijke plant die weinig verzorging nodig heeft en dus perfect is voor degenen zonder groene vingers.

grote-kamerplant-groen
Plantje.nl

Dracaena Janet Lind

Op zoek naar een sterke luchtzuiverende plant? Dan is Dracaena Janet Lind een sterke groene kamerplant met een stevige stam en lange groene bladeren. De lange, smalle bladeren zijn groen van kleur die in combinatie met zijn luchtzuiverende kwaliteiten en de makkelijke verzorging een zeer populaire plant is binnen dit rijtje. Zet deze plant in een bijpassende pot en geniet van de vele voordelen die het met zich meebrengt!

luchtzuiverende-planten-kamerplant
Plantje.nl
Ontdek ook welke kamerplanten diervriendelijk zijn!

Hedera Helix Wonder

De klimop is een fantastische plant om in huis te hebben. Het is niet alleen een mooie toevoeging aan je interieur, maar het is ook nog eens een echte krachtpatser als het gaat om luchtzuivering. Ook is de plant te herkennen aan de hartvormige bladeren, wat het een unieke look geeft. Daarnaast past de Hedera helix wonder met zijn snelle groei en klim- en hangmogelijkheden perfect in elk huis.

hangende-kamerplant-hangplant
Plantje.nl

Calathea Duo

De Calathea Duo is een fraaie kamerplant met een unieke eigenschap: de bladeren sluiten 's avonds en gaan 's ochtends weer open. Naast deze bijzondere eigenschap is de Calathea Duo een kleurrijke kamerplant die bekendstaat om zijn luchtzuiverende eigenschappen en de prachtige bladeren met unieke patronen. De ideale plant die je niet snel over het hoofd ziet en die gegarandeerd een eyecatcher zal zijn in huis.

luchtzuiverende-planten-set
Plantje.nl

Monstera Deliciosa

De Monstera Deliciosa, ook wel de gatenplant genoemd, is een iconische plant die in veel interieurs te vinden is. Met zijn groene, grote, hartvormige blad met karakteristieke gaten is het een echte eyecatcher. En wist je dat de Monstera Deliciosa ook kan fungeren als een natuurlijke luchtbevochtiger? Met zijn grote bladeren kan hij vocht uit de lucht opnemen en vervolgens weer afgeven, waardoor de luchtvochtigheid in huis wordt verhoogd. Hoe fijn!

groene-kamerplant-luchtzuiverend
Plantje.nl
Bekijk onze inspiratie voor de mooiste plantenbak voor binnen!

Epipremnum Marble Queen

Ben je zoekende naar een plant die wel tegen een stootje kan? De Scindapsus Marble Queen is ideaal als luchtzuiverende kamerplant. De plant is voorzien van bonte bladeren in een felgroene kleur. Ook groeit deze sierlijke plant vrij makkelijk en kan het wel degelijk tegen een stootje. Maar dat is niet het enige wat deze plant te bieden heeft. De Epipremnum Marble Queen kan namelijk de lucht in huis zuiveren van schadelijke stoffen en zorgen voor een gezonde leefomgeving.

kleine-luchtzuiverende-plant
Plantje.nl

Spathiphyllum Sweet Lauretta

De Spathiphyllum Sweet Lauretta is een populaire en betrouwbare luchtzuiverende plant die perfect is voor mensen die weinig tijd hebben om voor hun planten te zorgen. Met zijn grote, glanzende bladeren en witte bloemen voegt deze plant een vleugje elegantie toe aan elke kamer. Ook hebben de bladeren van deze plant iets weg van witte vlaggen en qua vorm net als lepels. Het beste van alles is dat de Sweet Lauretta deze kamerplant niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een effectieve luchtzuiveraar is.

luchtzuiverende-planten-groot
Plantje.nl