Spiegel kopen? In welke lijst, op maat of zonder lijst

Kan jij zonder een spiegel leven? Wij niet. We zouden het nog makkelijker vinden om in een lege woning met een spiegel te leven dan zonder een. Misschien wat overdreven, maar het laat zien hoe serieus we over de spiegel denken. Dat terwijl we vrij weinig tijd in de uitstraling van de spiegel willen stoppen. Als we een spiegel kopen, vinden we het snel al goed.

Hoeveel van ons hebben wel niet een simpele IKEA of Kwantum spiegel hangen?

We hoeven het antwoord niet te weten. Wat we wel willen weten, is of je nu wel de tijd wilt nemen om eens goed te oriënteren op het gebied van spiegels. Want er is tegenwoordig verrassend veel mogelijk.

Door deze drie keuzes te maken, bepaal jij hoe jouw spiegel eruitziet

Wat ons betreft, zijn er drie keuzes die je moet maken om een spiegel te kunnen kopen die écht uniek is. Een spiegel die bij jou past. Niet een generiek model dat je in ieder andere budget woonwinkel tegenkomt. Deze keuzes zijn:

  • Waar wil je de spiegel voor gebruiken?
  • Welke lijst wil je om je spiegel heen?
  • Welke maat wil je dat de spiegel heeft?

Laten we beginnen bij het begin.

spiegel barok

Waar wil je de spiegel voor gebruiken?

Kijken of je galajurk nog past, je mascara bijwerken of een klein schattig spiegeltje ter decoratie. Je kunt waarschijnlijk wel honderden dingen bedenken waarvoor je een spiegel kunt gebruiken. En dat is dan ook het vertrekpunt van deze zoektocht.

De spiegel die je koopt, moet aansluiten op dat waarvoor je van plan bent de spiegel te gaan gebruiken. Hoe voel jij je altijd als je dat doet waar je de spiegel voor wilt gebruiken? Waar denk je aan? Hoe ziet de stijl van de objecten en kleuren die de spiegel zullen gaan omringen eruit?

witte spiegel

Welk lijst wil je om je spiegel heen?

Dat heeft namelijk direct invloed op de lijst die het best bij jouw spiegel past. Of misschien wil je wel een spiegel zonder lijst. Voor sommige toepassingen, zoals het passen van kleding, is het soms een stuk fijner als er een lijst om de spiegel heen zit.

Je kunt bij een lijstenmaker als Verno terecht als je een unieke omlijsting voor je spiegel zoekt. We hebben even kort in de beschikbare materialen en stijlen gekeken en zagen al wat leuke mogelijkheden staan:

🖼 Moderne lijst

🖼 Elegante gouden lijst

🖼 Zilveren lijst

🖼 Scandinavische lijst

🖼 Industriële lijst

spiegel modern

Welke maat wil je dat de spiegel heeft?

We blijven nog even bij Verno, want bij deze lijstenmaker is het ook mogelijk om zelf te bepalen welke maat de spiegel krijgt! Hierdoor kun je dus echt de meest unieke spiegel kopen. Simpelweg doordat jij zelf kunt kiezen welk model de spiegel krijgt.

Dit alles kun je in een hele handige, interactieve pagina aan Verno doorgeven. Je ziet ook meteen hoe de omlijsting van je spiegel er straks uit komt te zien. Wel zo handig, want dan weet je zeker dat je straks een spiegel hebt die precies is waar jij naar op zoek bent!