Tips om de radiator weg te werken

Als de radiator nou niet zo noodzakelijk zou zijn geweest, dan hadden we hem allang bij het grofvuil gezet. Maar helaas hebben we de radiator toch echt nodig. Tenminste, in de meeste woningen. Maar hoe kom je nou van die lelijke radiator af die net op de verkeerde plek zit, zo in het zicht hangt of gewoon echt lelijk is? Wij geven graag tips om de radiator weg te werken.

Tips om de radiator weg te werken

Tip 1: Radiator kast

De meest gebruikte manier om een radiator weg te werken is door er een radiator kast omheen te bouwen. Deze zijn zelfs standaard verkrijgbaar bij de bouwmarkten. Niet heel bijzonder of uniek maar wel handig, goedkoop en snel gemaakt. Je kunt ook voor een geheel ander type radiator kast gaan zoals onderstaand voorbeeld.

Radiator-3

 

Bron: idei-dekoru

Tip 2: Vensterbank

Je kunt de radiator ook ombouwen met een vensterbank zodat je bovenop de radiator nog lekker kunt zitten. Hierdoor zie je de radiator niet én creëer je er een extra zitplek bij.

Radiator-4

Bron: shelving-ideas

Tip 3: Magnetisch

Je radiator is gemaakt van ijzer en kan dus ook gebruikt worden als memo bord omdat het magneten aantrekt. Je kunt de radiator helemaal vol plakken met magneten die je gespaard hebt of unieke magneten die ook nog eens mooi zijn om naar te kijken.

Radiator-6

Bron: designer-radiators

Tip 4: Werkplek

Wanneer je weinig ruimte hebt en de radiator net op een vervelende plek zit, kun je er ook voor kiezen om een tafel of bureau over de radiator heen te bouwen. Hierdoor ontstaat er een werkplek waar je ook nog eens lekker warme benen hebt in de winter!

Radiator-7

Bron: stijlapart

Tip 5: Boekenkast

Maak van je verwarming een boekenkast door er boeken tussen te steken. Tenminste, als je zo’n mooi antieken model hebt.

Radiator-2

Bron: energievergelijken

Tip 6: Knallen met kleur

Als je echt niet weet wat je met de radiator moet doen, als bovenstaande tips niet geschikt zijn voor jouw radiator of als je alle ideeën niks vindt voor in jouw huis, kun je nog altijd de radiator een kleur geven.

Radiator-1

Bron: roomed