Wanddecoratie: Hoe decoreer je een grote lege wand?

Wees niet geïntimeerd door een grote wand zonder ramen en veel leegte. Zo’n prachtige wand kan een perfecte plek zijn voor de meest creatieve ideeën. Bekijk de leukste wand decoratie ideeën voor een grote lege wand.

Wanddecoratie #1: Gebruik een iconisch motief behang

Dit appartement werd ontworpen door Nate Berkus met Martinique behang. Het patroon komt van het Beverly Hills Hotel en wordt gebruikt in de eetkamer. De vintage Pace stoelen die je hier ziet zijn van Center 44 uit New York.

Wanddecoratie-Motief-Behang

Bron: Elledecor

Wanddecoratie #2: Gebruik een geblokt behang in verschillende kleuren

Dit sfeervolle behang vonden we in een appartement in Washington dat werd ontworpen door Nestor Santa-Cruz. De prachtige en excentrieke spiegel die boven het bed hangt is van Crate & Barrel en is gemaakt van walnoot en faux suède.

Wanddecoratie-Geblokt-Behang

Bron: Elledecor

Wanddecoratie #3: Plaats een boekenkast met kunst

Wil je graag een enorme lege wand opvullen dan is een mooie boekenkast een perfecte oplossing voor de ruimte die je hebt. Wij vonden dit prachtige voorbeeld van een bibliotheek in een loft in Manhattan, New York, met een enorme boekenkast en een kunstwerk van Ellen Kooi. De boekenkast is gemaakt van modulaire metalen planken, de stoelen en de hanglamp zijn van Ochre en het vloerkleed komt van Odegard.

Wanddecoratie-Boekenkast

Bron: Elledecor

Wanddecoratie #4: Lijst familie foto’s in

Geef je grote lege wand een persoonlijk tintje met ingelijste familie foto’s. Deze warme studeerkamer is ontworpen door Gwen Driscoll met groen beklede Jonathan Adler bankjes samen met een leren bank van Ted Boerner. Om de ruimte meer persoonlijkheid te geven zijn er familie foto’s op de muur gehangen.

Wanddecoratie-Fotos

Bron: Elledecor

Wanddecoratie #5: Een spiegelwand

Deze ruimte werd ontworpen door Sig Bergamin. Je ziet hier een Syrische commode, een antiek Chinees masker en een Indiaas doosje gemaakt van oude botten. De spiegelwand geeft de ruimte een ruimtelijker effect waardoor het veel prettiger is om hier te verblijven.

Wanddecoratie-Spiegelwand

Bron: Elledecor

Wanddecoratie #6: Gestoffeerde panelen

Je kunt een ruimte meer sfeer en warmte geven door gebruik te maken van gestoffeerde panelen. De slaapkamer in dit voorbeeld werd ontworpen door Iain Halliday. Hier zie je een paars gestoffeerde wand met een Saarinen fauteuil, een op maat gemaakt nachtkastje, een bed met een Frette dekbedovertrek, kunstwerken van Anselm Reyle, wandlampen van Hinson Lighting en een vloerkleed van ABC Carpet & Home.

Wanddecoratie-Gestoffeerde-panelen-1

Bron: Elledecor

Wanddecoratie #7: Maak gebruik van een tapijt en patroon behang

Breng meer kleur en variatie aan in de ruimte door middel van een tapijt en patroon behang. In de woonkamer van Jonathan Adler en Simon Doonan zie je een Butterfield bankstel, een Beatrice lamp en een Richard Nixon vloerkleed. Het patroon behang en het kunstwerk zijn vintage.

Wanddecoratie-Patroon-behang

Bron: Elledecor

Wanddecoratie #8: Hang een grote foto in meerdere delen op

Heb jij een mooie foto van een vakantie of een favoriet kunstwerk? Laat dit dan op grote schaal afdrukken op verschillende delen canvas of hout. Deze foto werd gemaakt door Peter Margonelli en hangt in een woonkamer ontworpen door Matthew Patrick Smyth.

Wanddecoratie-Foto

Bron: Elledecor

Wanddecoratie #9: Plaats een grote staande spiegel

Spiegels vergroten een ruimte optisch maar het geeft de ruimte ook meer sfeer. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het soort lijst rondom de spiegel. Deze prachtige spiegel staat tegen een met de hand geschilderde muur in een foyer van een appartement in Manhattan, ontworpen door Iain Halliday. De antieke Franse spiegel is van Bijan Royal en het tapijt komt van Stark.

Wanddecoratie-Spiegel

Bron: Elledecor

Wanddecoratie #10: Venetiaanse gips wanden en mode fotografie

Een bijzonder idee voor een grote lege wand is het toevoegen van Venetiaanse gips wanden en mode fotografie. Grote mode foto’s in een prachtige lijst vullen een lege wand snel en het geeft de ruimte een unieke sfeer. Deze foyer werd gedecoreerd door Rafael de Cardenas. De mode foto’s zijn van Melvin Sokolsky.

Wanddecoratie-Mode

Bron: Elledecor

Wanddecoratie #11: Gelakte muren

Muren worden meestal behandeld met latex of behang maar waarom zou je niet kiezen voor gelakte muren? Deze prachtige eetkamer werd ingericht met een 19de eeuw kroonluchter, Franse eetkamerstoelen uit de jaren 40, vouwgordijnen van Lee Jofa, een vloerkleed van de Rug Company en wanden geschilderd in 10 lagen lak op maat.

Wanddecoratie-Gelakte-muren

Bron: Elledecor

Tips voor het decoreren van een lege wand

Kijk je al maanden tegen een saaie lege wand aan en weet je absoluut niet wat je ermee aan moet? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Want wij hebben een paar leuke ideeën voor jouw lege wand bedacht. Voor ieder wat wils, voor elke soort ruimte wat wils en voor elke smaak wat wils.

Fotolijstjes

Decoreer de wand met verschillende type fotolijstjes. Varieer in kleur en formaat maar probeer een zelfde stijl aan te houden voor een gevoel van rust en eenheid. Je kunt ook variëren met stijlen maar dan één kleur aanhouden of allemaal dezelfde soort foto’s in verschillende lijstjes.

Lege-wand-decoreren-5

Bron: pinterest

Lege-wand-decoreren-8

Bron: roomed

Frames met grafische kunst

Koop oude frames en lijsten die je kunt vullen met grafische posters. Grafische kunst is ontzettend populair op het moment. Denk bijvoorbeeld eens aan een geometrische wolf, een patroon, een tekening van een ver land of een print.

Lege-wand-decoreren-4

Bron: interiorinsider

Lege-wand-decoreren-3

Bron: showhome

Tekst posters

Posters met een pakkende tekst of quote vertellen meer over de persoon die jij bent. Kies een tekst poster die bij jouw karakter en bij jouw interieur aansluit. Een citaat van een bekend persoon, een motiverende quote of een liefdes quote.

Lege-wand-decoreren-9

Bron: designstudiowit

Stickers

Wandstickers zijn ook erg leuk om te gebruiken op een lege wand. Plaats een wandsticker niet direct in het midden maar zorg voor iets meer spanning door het off-center op te plakken. Ook stickers zijn verkrijgbaar in allerlei varianten zoals teksten maar ook afbeeldingen.

Lege-wand-decoreren-7

Bron: maisonbelle

Behang

Wil je echt iets vernieuwends in het interieur? Kies dan voor een stoer behang met een opvallende print! Dit vult in een keer jouw lege wand en is ook nog eens echt een statement.

Lege-wand-decoreren-6

Bron: atwistoflime

Boekenwand

Heb je voldoende ruimte voor de lege wand, dan kun je er ook een mooie boekenwand van maken. Plaats er een grote boekenkast voor of koop een aantal planken die je kunt vullen met de mooiste boeken en accessoires.

Lege-wand-decoreren-2

Bron: acupoflife

Lege-wand-decoreren-1

Bron: mariekerusticusstyling