DIY: Maak je eigen hoofdbord met wandkussens

Door Sarieta | | Interieur doe-het-zelf
hoofdbord-wandkussens-diy
@lifeofmelll_

Ben je toe aan een nieuwe look in je slaapkamer, maar wil je niet te veel geld uitgeven? Dan is het maken van een hoofdbord met wandkussens een budgetvriendelijk en stijlvol project om je slaapkamer op te frissen. Met slechts een paar eenvoudige stappen en wat basismaterialen kun je een opvallend en comfortabel hoofdbord creëren. @lifeofmelll_ ging je voor en heeft deze DIY speciaal voor jou uitgestippeld, zodat je ook meteen aan de slag kunt!

Details

Tijdsduur: 1 uur

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Kosten: € 200

Materialen

21x Hornbach Mollis wandkussen
Montagekit
Kitpistool

@lifeofmelll_

Stap 1 - Voorbereiding

Zorg ervoor dat de muur waarop je het hoofdbord wilt plaatsen, schoon en glad is. Dit zorgt voor een betere hechting van de wandkussens. Als je wilt, kun je net als @lifeofmelll_ ook een zandkleurig behang met linnenstructuur gebruiken als achtergrond voor de wandkussens.

Stap 2 - Bepaal de afmetingen

Meet de breedte en hoogte van het gewenste hoofdbord. Gebruik een potlood om lichte markeringen op de muur te maken waar je de wandkussens wilt plaatsen. Dit helpt je bij het positioneren van de kussens en zorgt ervoor dat ze gelijkmatig verdeeld zijn.

@lifeofmelll_

Stap 3 - Montage van de wandkussens

Breng voldoende montagekit aan op de achterkant van elk wandkussen. Zorg ervoor dat je de kit gelijkmatig verdeelt om een goede hechting te garanderen. Druk vervolgens elk wandkussen stevig tegen de muur op de gemarkeerde locaties. Houd de kussens enkele minuten stevig vast om de hechting te versterken.

@lifeofmelll_

Stap 4 - Afwerking

Laat de montagekit volledig uitharden volgens de instructies op de verpakking. Voilà! Je nieuwe hoofdbord met wandkussens is nu klaar om bewonderd te worden. Geniet van je budgetvriendelijke en stijlvolle slaapkamerupgrade!