woonkamer-modern-klassiek
@sabinelamet_interior_feed

Een modern klassiek interieur met prachtige elementen

Heb je wel eens gehoord van een modern klassiek interieur? Het is eigenlijk het klassieke interieur van deze tijd. Een interieur met klassieke details in een modern jasje! Wij houden wel van een vleugje klassiek, vandaar dat we op zoek gingen naar de mooiste voorbeelden van een modern klassiek interieur

Voorbeelden van een modern klassiek interieur

Sommige interieurs hebben een klassieke basis met een moderne inrichting. Andere interieurs hebben juist een moderne basis met een klassieke inrichting. Hoe dan ook, de combinatie van klassiek en modern is super sterk. Het versterkt elkaar en past uitstekend.

Een modern klassiek interieur straalt een sfeer van luxe, professionaliteit en volwassenheid uit. Wil je serieus genomen worden? Dan is deze interieur stijl dé stijl die je moet hebben. Je kunt een modern klassiek interieur creëren in het gehele huis of in maar één ruimte van het huis. De keuken, de woonkamer, de slaapkamer of de hal lenen zich allemaal perfect voor deze prachtige interieur stijl. Wat dacht je van een werkplek in een modern klassieke sfeer? Het geeft rust en helderheid aan een interieur, de juiste combinatie voor een werkplek!

Klassiek interieur met hout op de vloer

Altijd al een bijzondere houten vloer willen hebben? Deze klassieke interieurs met moderne elementen hebben allemaal een prachtige houten vloer. Een vloer die direct de show steelt, die het interieur luxe geeft en zorgt voor een fantastische uitstraling. Ben je dus op zoek naar een prachtige vloer als eye-catcher? Dan weten we precies wat je zoekt:

Authentieke plafond elementen, hoge plafonds, grote ramen en dan die prachtige vloeren. Het zijn alle 8 bijzondere interieurs die allemaal uniek zijn, maar ze hebben 1 ding gemeen: bijzondere houten vloeren. Een visgraat vloer, een blokjes vloer, een parketvloer en nog andere soorten houten vloeren. Bekijk ze alle 8 en doe inspiratie op voor jouw eigen klassiek interieur of huis.

Combineren in een klassiek interieur

Houten vloeren worden gecombineerd met allerlei materialen zoals andere houtsoorten maar ook staal, beton, stucwerk en zachte materialen zoals vloerkleden. Een houten vloer past zich direct aan de interieur stijl aan waardoor het een uitstekende keuze is voor vrijwel elk interieur.

De manier van leggen

Bovenstaande voorbeelden laten zien dat er diverse manieren van vloeren leggen zijn. Zelfs een visgraat vloer is niet altijd hetzelfde. Verdiep je dus ook goed in diverse type vloeren voordat je een keuze maakt. Het bepaalt de sfeer en uitstraling van een klassiek interieur.

Kijk voor meer mooie visgraat vloeren eens hier.

Inspiratie: modern klassiek interieur

Interieur stijlen zijn uitgevonden om te volgen, om ervan te houden en ze te creëren maar tegenwoordig zijn interieur stijlen ook uitgevonden om te mixen en combineren. Zoals een mix van modern en klassiek! Een Modern Klassiek interieur kan allerlei sferen, materialen en kleuren bevatten, zolang het maar een mix van modern en klassiek is. We hebben zes prachtige voorbeelden gevonden van een modern klassiek interieur in grote en kleine ruimtes.

Veel voorkomende kleuren in een modern klassiek interieur is bijvoorbeeld zwart, grijs en wit. Hiermee creëer je een basis die je kunt aanvullen met warme tinten die jij mooi vindt.

Een prachtig voorbeeld van wit, grijs en zwart in het interieur met als warme tint de koperen tafel. De salontafel is een opvallend item in de woonkamer doordat het zo afsteekt op de achtergrond van neutrale tinten.

Een opvallend klassiek element is een kroonluchter. Het glinsterende materiaal van de kroonluchter past heel goed bij de tafeltjes naast het bed en de overige lampen. Wederom is hier gekozen voor een basis van zwart en wit. Als warme tint wordt er een houten vloer gelegd.

Een modern klassiek interieur valt of staat bij de aankleding. Accessoires zijn belangrijk in een interieur. Hier zien we klassieke accessoires en moderne accessoires. Klassieke lampen, vazen en bloemen gecombineerd met strakke en moderne theelichten.

Een kleinere woonkamer met een mega stoere en moderne bank gecombineerd met klassieke accessoires op de planken, fluweel gestoffeerde kussens en wederom een basis van wit, zwart en grijs.

Een leuke toevoeging aan een modern klassiek interieur zijn glazen vazen, grote lijsten met prints en foto’s, kunst, glimmende materialen, veel sierkussens en een vloerbedekking.

Dit laatste voorbeeld is een iets wat stoerder interieur. Een versleten maar klassieke bank, donkere kleuren en glimmende materialen, kunst en een neutrale basis van wit.