Een woonkamer in Afrikaanse stijl

Afrika is een prachtig continent, met prachtige landschappen, kleuren en culturen. Wij nemen graag dit soort landen en culturen als inspiratie bron voor een interieur. Een woonkamer in Afrikaanse stijl kom je niet snel tegen omdat het een vrij unieke stijl is, we zouden kunnen zeggen: “je moet er van houden”. Maar als je eens goed kijkt naar verschillende Afrikaanse interieurs dan zouden we er zeker van kunnen houden.

Kenmerken van een woonkamer in Afrikaanse stijl

Wat zien we vaak in een Afrikaanse stijl? Welke kleuren en materialen worden er vaak gebruikt en met welke accessoires kun je het interieur een Afrikaans tintje geven? Wij geven je graag tips voor het inrichten van een woonkamer in Afrikaanse stijl.

Materiaal: hout

Bijzondere houten vormen in bijvoorbeeld meubels maar ook houten decoratie werkt goed in een Afrikaanse woonkamer.

Afrikaanse-Stijl-01

Bron: purodeco

Afrikaanse-Stijl-03

Bron: welke

Materiaal: dierenprints

Bij dierenprints denk je meteen aan vellen op de grond en stoffen maar je kunt ook een dierenprint creëren door middel van mozaïek zoals deze schoorsteenmantel.

Afrikaanse-Stijl-02

Bron: cloudfront

Afrikaanse-Stijl-11

Bron: homebytribal

Decoratie: fotografie

Grote afbeeldingen van Afrikaanse mensen, landschappen of dieren werken altijd zeer goed om een sfeer op te wekken. Let goed op de kleuren van de afbeeldingen zodat deze aansluiten bij de kleuren van het interieur.

Afrikaanse-Stijl-06

Bron: homebytribal

Afrikaanse-Stijl-09

Bron: black-culture

Meubilair

Houten meubilair is een must in een Afrikaanse woonkamer. Hout wordt heel veel gebruikt in Afrika omdat er vaak een gebrek aan andere materialen is. Hout kan goed bewerkt worden en is niet duur. Houten meubels stralen een natuurlijke sfeer uit en geven een warme ambiance.

Afrikaanse-Stijl-04

Bron: koremanmaastricht

Afrikaanse-Stijl-08

Bron: queenslandhomes

Decoraties

Combineer rieten manden, houten maskers, boomstammen en houten stokken met handgemaakte beelden en krukjes voor een Afrikaanse sfeer. Haal de warmte en de ambacht van Afrika in huis met deze tips en kenmerken van Afrikaanse interieurs.

Afrikaanse-Stijl-05

Bron: weylandts

Afrikaanse-Stijl-07

[Bron is=”interiorsbystudiom”]

Afrikaanse-Stijl-10

Bron: sarahsarna