woonkamer-industrieel-eetkamer
@annemarie.vernay

Mix verschillende woonstijlen met elkaar (tips en DIY)

Het mixen van woonstijlen is niet meer weg te denken uit ons huidige interieur beeld. We vinden vaak niet meer 1 stijl leuk maar combineren juist liever meerdere stijlen door elkaar. Wat kun je nou wel en niet met elke combineren qua woonstijlen? Vaak gaat het wel goed om woonstijlen te combineren maar het kan ook mis gaan.

Het mixen van woonstijlen

Het mixen gebeurd vaak vanzelf, je hebt een aantal nieuwe meubels, nog wat oude meubels en die staan samen in de woonkamer. Dat is natuurlijk al het mixen van verschillende stijlen. Maar je kunt het ook bewust doen zoals bijvoorbeeld de volgende voorbeelden.

Industrieel en vintage, gemixt tot 1 sfeervol interieur. De keuken is nieuw en industrieel terwijl de stoelen en tafel antiek zijn. De ruimte zelf is juist weer bestaande bouw maar wel opgeknapt tot deze prachtige ruimte.

Zo kun je ook mooie antieke tafels en kasten combineren met industriële stoelen. Het contrast tussen twee woonstijlen maakt het interieur juist interessant en onvoorspelbaar.

Dit voorbeeld is uniek. Hier zien we antiek en modern met elkaar gecombineerd. Maar er is ook een vleugje cultureel te vinden zoals bijvoorbeeld het tapijt en de poef. Toch vormt de woonkamer een geheel ook al is het een mix van vanalles.

Klassieke meubels gecombineerd met uiterst moderne meubels. De klassiek Barcelona Chair gecombineerd met een moderne bank en salontafel.

Landelijk gecombineerd met industrieel. De landelijke houten tafel en kasten gecombineerd met industriële lampen. Een leuke combi voor in huis!

Minimalistisch samen met modern en een vleugje klassiek. De klassieke tint komt vanuit de kleurencombinatie van zwart en hout maar ook door de details in de ruimte zelf zoals de open haard en lambrisering.

Deze open keuken is een combi van veel verschillende woonstijlen. Industrieel, modern maar ook minimalistisch. Industrieel is bijvoorbeeld de opbouw van het keukeneiland maar ook de robuuste bakstenen muur. Modern zijn de keukenkastjes en apparatuur maar daarnaast is het meubilair weer vintage. Zoals je ziet wordt hier van alles gecombineerd en valt het allemaal op zijn plek.