interieurstyling-identiteit
Nathan Oakley

Zo zorg je ervoor dat je identiteit terugkomt in je interieur

In je woning moet je goed kunnen opladen en ontstressen. En dat kan alleen als je je er veilig en comfortabel voelt. Door je huis persoonlijkheid en karakter te geven, zorg je dat je je er écht thuis voelt. Maar hoe doe je dat, je eigen unieke interieur creëren? Hier ontdek je onze 3 tips voor een persoonlijk interieur.

Voordat je verder leest…

… is het natuurlijk belangrijk dat al je mooie spullen in huis goed verzekerd zijn met een passende woonverzekering. Let niet alleen op de premie, maar controleer ook of de dekking wel uitgebreid genoeg is voor je behoeften.

Wil je ook goed verzekerd zijn als je op visite bent? Sluit dan een aansprakelijkheidsverzekering af. Als je per ongeluk schade aan andere mensen en/of hun spullen veroorzaakt, dan dekt deze verzekering meestal de kosten.

Tip 1: Haal kleur in huis

Kleur geeft alles meer karakter. Wees dus niet bang om je woning een goede lik verf te geven. Maak de hal bijvoorbeeld lekker knus door de onpersoonlijke, spierwitte muren midnachtsblauw te verven. Of maak de wanden rond je urban jungle extra verrassend door ze poederroze te schilderen. Kies voor een kleur waar jij helemaal blij van wordt. Vind je verven te rigorous? Haal dan langzaam meer kleur in huis met opvallende woonaccessoires, zoals een vrolijke vaas of een pastelkleurig bijzettafeltje.

Tip 2: Voorwerpen met een verhaal

De vitrinekast van je overgrootmoeder, de gitaar die je voor je verjaardag kreeg, het schilderij dat je van je eerste salaris kocht: al deze spullen hebben een verhaal. En dat is precies wat je nodig hebt voor een persoonlijk interieur. Dus haal je meest bijzondere objecten van zolder en geef ze de ereplek die ze verdienen. Ze zijn ideaal om een vergeten hoekje mee op te leuken. Of als eyecatcher op de salontafel.

Tip 3: Mixen en matchen

Vergeet zogenaamde regels: alles kan en alles mag. Sterker nog, een eclectisch interieur is hartstikke spannend en verfrissend. Het draait allemaal om het opzoeken van accenten en contrasten. Durf verschillende stijlen, prints en texturen met elkaar te mixen. Zo maak je je interieur helemaal eigen. Combineer bijvoorbeeld oud met nieuw, duur met goedkoop, of industrieel met zachte pastels. Een rustieke houten eettafel van de kringloop met doorzichtige designerstoelen? Doen!


De laatste interieur inspiraties

kookeiland-keuken-inspiratie
@ellabellahome

Keuken met Kookeiland: Kleuren en Stijlen

Als je veel ruimte hebt, kun je flink met een kookeiland uitpakken. Ook bij een wat kleinere keuken is een kookeiland mogelijk. In dit artikel hebb...

badkamer-moziek-tegels

Mozaïek Tegels in de Badkamer

Mozaïek tegels toveren in één klap je badkamer om tot een paleis. De voorbeelden die in dit artikel te vinden zijn geven dit maar al te goed weer. ...

badkamer-visgraat-tegels

Visgraat Tegels in de Badkamer Kleuren, Inspiratie en Tips

Wat voor visgraat tegels passen het best in de badkamer? Grijs, groen of toch zwarte tegels in een visgraat patroon.. Dat visgraat tegels in een ba...