interieur-stijlen
@hoff.van.saar

30x verschillende interieur stijlen (2024 woonkamer stijlen update)

Door Tessa de Leeuw | | Woonkamer

Er bestaan heel veel verschillende woonkamer stijlen. Eigenlijk ieder huis dat je tegenkomt of bezoekt, heeft zo ongeveer zijn eigen interieur stijl. Uit deze stijlen kunnen we ontzettend goed de smaak van de gelukkige eigenaar aflezen. En je weet: met smaak valt niet te twisten! Maar heb je eigenlijk enig idee wat jouw eigen smaak op interieur gebied is en hoe je deze succesvol toepast in jouw huis of specifiek jouw woonkamer?

Het kan knap lastig zijn om hierin door de bomen het bos te zien. Gelukkig zijn er enkele uitgangspunten die we kunnen hanteren in de vorm van standaard interieur stijlen. In dit artikel breng ik die voor jou in kaart, helemaal in lijn met de woonkamer stijlen van het jaar.

woonkamer-inspiratie-interieur
@whisperingbold

30x verschillende woonkamer stijlen voor jou

Ik heb zo maar liefst 30 verschillende woonkamers verzameld met allemaal een andere interieur stijl. Zo zie je bijvoorbeeld een Scandinavische woonkamer, een industriële woonkamer, een landelijke woonkamer, een retro woonkamer, een minimalistische woonkamer, een moderne woonkamer, een kleurrijke woonkamer, een sfeervolle woonkamer… Noem maar op! En dan heb ik nog niet eens gezegd dat je verschillende woonkamer stijlen ook kunt combineren tot er weer een compleet nieuwe interieur stijl ontstaat. Het is duidelijk: de mogelijkheden zijn eindeloos! Zo zit er vast iets tussen van jouw smaak. Welke woonkamer is jouw favoriet?

woonkamer-sfeervol-interieur
@bij_spiertjes_thuis

Woonkamers in Scandinavische interieur stijl

De super populaire Scandinavische stijl kenmerkt zich door lichte kleuren, liefst veel daglicht en veel gebruik van hout en natuurlijke materialen. Het zijn interieurs die erg rustig ogen en daarom ook weinig opvallende details bevatten. Het motto van een Scandinavisch interieur is dat je er echt in alle positiviteit moet kunnen ontspannen. Dit is ingegeven door de vele donkere dagen die de Scandinavische landen tellen. Zo biedt een interieur in Scandinavische stijl al het donkerte een mooi tegenwicht. En dat kunnen we ook in Nederland vaak wel gebruiken!

grijs-wit-interieur
@bij.manon.thuis

#1 Scandinavisch stoer interieur

Dit aparte Scandinavische interieur oogt stiekem lekker stoer dankzij het gebruik van stoere materialen en diepe kleuren. Er vormt zich een contrast in dit interieur door licht en donker, zacht en stoer met elkaar te combineren. Let ook op de vele planten. Die vormen in deze woonkamer een echte sfeermaker. En wist je dat planten ook nog eens kunnen bijdragen aan een goede luchtkwaliteit? Zo grijp je nooit mis!

scandi-woonstijl-stoer
@sabinelamet_interior_feed

Een grijze bank is een echte musthave in een Scandinavisch interieur. Het is de ideale basis voor een woonkamer en heel goed te combineren met met veel verschillende kleuren en materialen, zoals je op bovenstaande foto kunt zien.

#2 Licht Scandinavisch interieur

Meer traditioneel Scandinavisch is dit lichte interieur. In deze woonstijl worden veel lichte kleuren en natuurlijke materialen gebruikt. Het is de meest voorkomende Scandinavische interieur stijl die we kennen. Zoals ik eerder al zei, kan zo ook tijdens de meest donkere dagen veel licht binnen vallen en behoud je in de woonkamer te allen tijde een positief gevoel.

scandinavisch-interieur-woonstijl
@bij.manon.thuis

Kleed je (grijze) bank aan met heerlijke stoffen sierkussens. Dit voegt niet alleen extra comfort toe aan je zitgedeelte. Het oogt ook nog eens ontzettend sfeervol! En dat is toch wel waar een Scandinavisch interieur voor staat.

#3 Donker Scandinavisch interieur

Toch hoeft een Scandinavisch interieur niet altijd licht te zijn. Ook met donkere kleuren en materialen kan een interieur uit het Noorden gerealiseerd worden. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een donkere bank gecombineerd met lichtere muren en een felle kleur ontstaat er een contrastrijke stijl. Ook versterken posters met lichte en donkere kleuren dit contrasterende effect. Om van te smullen, de rustgevende en gezellige sfeer die zo ontstaat. Vind je ook niet?

woonkamer-grijstinten-interieuradvies
@stylebykk

Typisch voor de Scandinavische interieurstijl is het gebruik van sfeerverhogende accessoires. Denk aan leuke kaarsen of kandelaars, vazen en natuurlijk mooie posters of schilderijen voor aan je muur. Je kunt alles helemaal meestijlen met de kleuren van je ruimte, zo vormt het een natuurlijk geheel.

#4 Zacht Scandinavisch

Lief, zacht en rustgevend: dat zijn de kenmerken van het volgende interieur. Het is een tikkeltje pastel en oogt dankzij de kleuren en materialen ook behoorlijk Scandinavisch. Alles is op elkaar afgestemd, waardoor er een serene sfeer ontstaat in dit interieur. Check ook de bijzondere accessoires. Die maken het sfeervolle geheel echt helemaal compleet.

zacht-scandinavisch-interieur
@villagaura

Een jute vloerkleed of neutraal wollen vloerkleed springt misschien niet meteen in het oog. Toch doet het verrassend veel voor de gehele uitstraling van de ruimte. Kijk maar eens goed hoeveel warmte en comfort het vloerkleed in bovenstaande foto aan de ruimte toevoegt!

Minimalistische interieur stijl

Zoals de naam al doet vermoeden, is het belangrijkste motto van een minimalistische interieur stijl om het simpel en strak te houden. “Less is more”, luidt ook wel het devies. In minimalistische interieurs gaat de functionaliteit boven de decoratieve waarde. Denk aan een klein kleurenpalet, strakke lijnen, moderne items en liefst niet teveel tierelantijnen. Een minimalistisch interieur mag echt een interieur zijn waar je weinig gedoe bespeurt en de meubels vooral voor zichzelf mogen spreken. Dat neemt overigens niet weg dat je met de sfeer en kleurtonen nog steeds ontzettend veel kunt spelen. Hoe? Dat laat ik je door middel van onderstaande woonkamers zien.

minimalistisch-donker-woonstijl
@xieyujie

#5 Minimalistisch interieur + pastel

Dit minimalistische interieur grenst aan een Scandinavisch interieur door het gebruik van veel natuurlijke materialen en zachte kleuren. Toch zie je duidelijk dat er maar 2 kleurtonen zijn gebruikt, waardoor alles in de kamer eenvoudig een geheel vormt. Wie dacht dat een minimalistische interieur stijl altijd superstrak en zwart/wit is, heeft het mis. Je kunt een ruimte minimalistisch insteken (met vooral functionele elementen erin) en toch juist heel warm en sfeervol laten ogen.

woonkamer-minimalistisch-pastelkleuren
@huisje.aanhet.water

Helemaal terug van weggeweest is het gebruik van rotan in het interieur en meubilair. Waar het ooit was voorbehouden aan ouderwetse jaren ’60 interieurs, zie je nu de mooiste items gemaakt van het duurzame materiaal. Denk bijvoorbeeld aan rotan hanglampen, of een rotan bijzettafel. Ook heel mooi en een meer hedendaagse uitvinding zijn items van bamboe, zoals bamboe hanglampen. Dit populaire materiaal is misschien nog wel duurzamer dan rotan, want het groeit natuurlijk als een malle en heeft weinig water of pesticiden nodig. Ideaal als milieuvriendelijkheid meespeelt in jouw aankoopbeslissingen!

#6 Minimalistisch interieur met contrast

In plaats van strak en clean of warm en zacht, kan een minimalistisch interieur ook stoer en robuust zijn. Hoe? Door bijvoorbeeld een aantal robuuste materialen toe te voegen, zoals metaal of ruw hout. Let hierbij wel op dat dit niet te veel details aan de ruimte geeft. Dat dat zou afbreuk doen aan het minimalisme.

woonkamer in een contrastrijke minimalistische woonstijl
@fonqnl

Een metalen wandmeubel is niet meer weg te denken uit moderne interieurs en heel goed te gebruiken in woonkamers in een minimalistische woonstijl. Ze ogen strak en toch kun je er zelf een unieke finishing touch aan geven door middel van de accessoires waarmee je hem styled. Denk aan leuke vaasjes, fotolijstjes, hier en daar een boek, een klein klokje… Je kunt het zo gek of minimalistisch maken als je zelf wilt!

#7 Minimalistisch interieur met warmte

Je kunt ook warmte toevoegen aan een minimalistisch interieur. Dat doe je door gebruik te maken van warme kleuren, warme verlichting, zachte materialen, comfortabele meubels, houtsoorten en accessoires die sfeer brengen. Wederom is het verstandig hier verder niet teveel details aan toe te voegen. Zo kan je het minimalisme karakter in het interieur te behouden. Ook velvet meubels en accessoires helpen mee aan een warm interieur.

Bank in minimalistische interieur stijl met warmte
@fonqnl

Velvet stoffen kenmerken zich door een enorm luxueuze look en feel. Een velvet of fluwelen bank zoals je hierboven ziet is dus niet alleen super comfortabel, maar geef je ruimte ook nog een een luxe randje. Style je bank af met fluwelen sierkussens en je waant je zo in veertiende-eeuws Frankrijk. Marie-Antoinette zou er een moord voor doen.

#8 Minimalistisch en industrieel interieur

Geen poespas, laten zien waar het echt om draait, niks verbergen, weinig details, alleen dat wat echt noodzakelijk is. Dat is waar dit interieur en deze stijl om draait. Het is stoer, het is minimalistisch, het is een tikkeltje zakelijk en ook een beetje mannelijk. Misschien iets voor jou? Combineer hem dan even meteen met deze 1 persoons slaapbank van hieronder!

woonkamer-industrieel-scandinavisch
@wonenbyes

In een industrieel interieur kan een industriële lamp eigenlijk niet ontbreken. Maak een bezoekje aan je lokale tweedehandswinkel, struin vintage marketen af of ga voor een nieuw model in vintage look. Zeker weten dat dit jouw interieur een stijlvol industrieel randje geeft.

Woonkamers in landelijke interieur stijl

Houd je van rustiek, dan is een landelijke interieur stijl misschien wel wat voor jou. Deze stijl kenmerkt zich door de warme en knusse sfeer, die vaak ingegeven is door neutrale kleuren en natuurlijke materialen. Vooral veel houtgebruik past erg goed in deze knusse maar toch moderne interieur stijl. Decoreren doe je met zachte kussens en comfortabele banken. Zo is een landelijke woonkamer echt een heerlijke plek in om thuis te komen.

landelijk-interieur-inspiratie
@rfmichel1

#9 Knusse landelijke woonkamer

Deze landelijke woonkamer voelt meteen heel warm en knus aan. Hoewel veel mensen landelijk gemakkelijk met vrouwelijk associeren, laat deze afbeelding zien dat het ook anders kan. Juist door het gebruik van subtiele grijstinten is dit een woonkamer die voor mannen erg goed werkt.

landelijke-interieur-woonstijl
@thuisbijjantje

In een landelijke woonstijl kunnen houten bijzettafels, houten eettafels of houten dressoirs niet ontbreken. Hout geeft namelijk meteen een heel natuurlijk en rustiek karakter aan de ruimte. Ook gaat het ontzettend lang mee en kun je het zo een tweede leven geven met een lik verf. Heb je dus nog een mooi houten item op zolder staan, kijk dan eens of je het met wat verf een nieuwe plek kan geven in je interieur.

#10 Een landelijke woonkamer met dessins

Een landelijk interieur hoeft trouwens niet enkel te bestaan uit uit alleen maar neutrale basic kleuren uit de natuur. Om de sfeer te versterken kun je wel degelijk gebruikmaken van mooie patronen en dessins. Iets wat je zou kunnen ontdekken als je eerst een 3d ontwerp van je woonkamer maakt. Je kunt dan van alles uitproberen. Denk hierbij aan kussens met patronen, een vloerkleed of een mooie plaid voor op de bank. Hoe mooi oogt dat?

landelijk-woonkamer-natuurlijk
@thuisbijjantje

Helemaal hot en super comfortabel is de schapenvacht. Leg hem op de bank, stoel of vloer en je interieur krijgt meteen een knus gevoel. Zo is het de perfecte accessoire voor een landelijk interieur!

Woonkamers in bohemian interieur stijl

Een woonkamer stijl die de laatste jaren (2018, 2019 en ook nu) weer helemaal in zwang is geraakt, is het bohemian interieur. Ooit associeerden we die voornamelijk met het hippie-tijdperk in de jaren 60 en 70. Maar juist nu lijken deze tijden weer helemaal te herleven. Mooi is ook dat het bohemian interieur tegenwoordig vaak een mix is van stijlen, juist door ook oriëntaalse elementen mee te nemen. Denk aan veel planten, opengewerkte rieten of rotan producten en bijvoorbeeld elegante rozenkelims.

boho-bohemian-woonkamer
@anotherlovely

#11 Een creatieve bohemian woonkamer

In deze creatieve uiting van een bohemian woonkamer zie je de invloeden uit de jaren zeventig op een eigentijdse manier terugkomen. Planten in rieten manden, ronde vormen en warme kleuren… Zou zo’n interieur jou bevallen?

woonkamer-boho-bohemian
@plinka_life

Prachtig in een bohemian interieur (en als je het mij vraagt ook in vele andere interieurstijlen) is de kelim. Dit tapijt kenmerkt zich door de unieke patronen en handgeweven stijl, zodat elk exemplaar uniek is. Van origine zijn kelims afkomstig uit Turkije. Niet gek ook dus dat je met zo’n tapijt een lekker oriëntaals tintje aan je ruimte kunt toevoegen.

Woonkamers in retro interieur stijl

Ook het retro interieur is terug van geweest. En gezien de populariteit zal dit ook nog wel een tijdje een belangrijke woon trend blijven. Het woord retro zegt het al: deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van ‘oude’ elementen. Gaat het om jaren ’60 items, dan is het echt retro. Is het meer tweedehands uit latere jaren, dan spreken we ook wel van vintage. Maar eigenlijk maakt het niet uit, want beiden termen worden in de volksmond door elkaar heen gebruikt en we weten prima waar we het over hebben. Wist je trouwens dat het retro of vintage interieur ook prima te combineren is met een industriële interieur stijl? Bekijk de volgende foto’s eens en je zult zien wat ik bedoel!

retro-vintage-inspiratie
@nett_even_anders

#12 Een retro vintage woonkamer

Zoals ik al zei, komen retro meubelen officieel uit de jaren ’60. Zo heb je het typisch Deense design waarin prachtige dressoirs, stoelen en banken zijn gemaakt. Je kunt ze herkennen aan de slanke poten, het houtwerk en de slanke vormen en ontwerpen en ze zijn eenvoudig te shoppen. Het is nog steeds zo’n trend dat de vintage winkels er vol mee liggen.

vintage-retro-woonkamer
@haarlemshuisje

Combineer authentieke vintage meubels met een Persisch tapijt en je woonkamer vormt een ware eyecatcher! Ook hier zie je trouwens hoe goed een combinatie aan stijlen werkt. In bovenstaand interieur komen namelijk een vintage interieur en bohemian interieur samen.

#13 Een retro interieur met een modern tintje

Retro is ook heel goed met modern te mixen. Deze mooie zitbank is een goed voorbeeld van een retro design in een nieuw jasje. Deze bank is helemaal van nu! Sierlijk, retro maar toch ook comfortabel en stijlvol. Zie je jezelf al zitten?

bank in retro interieur stijl met modern tintje
@fonqnl

Vul je woonkamer met planten in stoere aardewerk bloempotten en je hebt zo een retro tintje te pakken. Zo zie je maar: soms zit de stijl in de details.

#14 Een retro interieur uit Scandinavië

Retro meubels kun je ook heel goed plaatsen in een woonkamer in Scandinavische stijl. Dit creëert een mix van stijlen die heel goed samenwerkt. Zo zie je maar: je kunt in je interieur echt alle kanten op en het is helemaal niet erg om interieur stijlen te combineren.

woonkamer in retro Scandinavische stijl
@fonqnl

Retro heeft soms de neiging wat donker of kil te zijn. Vul je de ruimte echter naar Scandinavisch voorbeeld op met fijne accessoires zoals zachte wollen plaids of een schapenvacht, dan ontstaat er al gauw een comfortabel geheel.

#15 Een stoer retro interieur

In de retro tijd werd ook veel gebruik gemaakt van stoere kleuren zoals bruin, oranje en groen. Vandaar dat wij deze stoere bank ook in de retro stijl indelen. Wat vind je van deze opvallende groene bank?

retro-bank-groen
@huizemus

Groen combineert ontzettend mooi met geel, zoals je hier ziet bij de groene bank met het gele kussen. Of je nu gaat voor mosgroen en oker, grasgroen met zonnegeel, of appeltjesgroen met frisgeel… Met deze kleurcombinatie kun je alle kanten van het kleurpalet op.

#16 Een okergeel retro interieur

Okergeel is een kleur die al jaren mateloos populair is, het gaat dan ook ontzettend goed samen met de retro interieur stijl. Wat voor een vorm de bank ook heeft, zolang het model maar okergeel is zit je altijd goed! Een opvallende en gewaagde keuze maar het brengt wel vrolijkheid in huis!

kleurrijk-interieur-woonkamer
@fromsoofwithlove

Combineer je opvallende gele bank met een geel vloerkleed om meer eenheid in je interieur aan te brengen. En zie je dat het geel ook terugkomt in de posters aan de wand? Een slimme zet, want eenheid creëert rust. Zélfs als je kiest voor zo’n spannende gele tint in je interieur!

#17 Een licht retro interieur

Ook lichte kleuren zijn ideaal om te gebruiken in een retro interieur. Dat is het fijne van deze flexibele interieur stijl, je kan met allerlei kleuren variëren, zolang je de vormen en materialen maar aanhoudt zoals deze gebruikt worden in een retro stijl. Zo zien je hier bijvoorbeeld retro geïnspireerde meubels staan zoals de bank en de fauteuil.

woonkamer-retro-licht
@wonen.bij.iris

Helemaal hot en terug van weggeweest (want geïnspireerd op de jaren ’60) is de

acapulco stoel, hier uitgevoerd in compleet zwart. Zo zie je maar dat je in een licht interieur ook met contrastelementen kunt spelen.

#18 Een luxueus interieur met velvet

Helemaal populair op dit moment is meubilair van velvet. Dit is een stofsoort die fluwelig oogt en hiermee meteen een luxe uitstraling en een zachte sfeer geeft aan je woonkamer. Dit is niet gek ook, want ooit was fluweel alleen voorbehouden aan kostbare kleding en meubilair. Dankzij de komst van volautomatische weefmachines en de mogelijkheid tot gebruiken van goedkopere stoffen is fluweel nu een stuk meer toegankelijk. En dat is fijn, wat dat betekent dat het kan shinen in ieders interieur!

woonkamer-velvet-interieurtips
@carries_casa

Om je interieur een luxe uitstraling te geven, kun je kiezen uit veel verschillende items. Voor een hele luxueuze uitstraling kun je gaan voor bijvoorbeeld een velvet bank, velvet eetkamerstoelen, of een leuke velvet poef. Pak je het liever iets gematigder aan, dan kan je ook velvet kussens op een leren bank leggen. Die twee materialen combineren geweldig goed met elkaar.

Woonkamers in cognac

Een kleur die dit jaar eigenlijk niet te missen is, is cognac. Eigenlijk is dit ook een beetje geïnspireerd op de vintage woontrend, omdat veel vintage banken van cognackleurig leer zijn gemaakt. Het leuke van cognac is dat je er alle kanten mee op kan. Je kan het toepassen in hele lichte ruimten, of juist in een donker en mysterieus botanisch interieur. Kijk maar eens naar de volgende 2 woonkamers, dan kun je het zelf zien!

woonkamer-cognac-bank
@spacejoy

#19 Een minimalistisch cognac kleurig interieur

Dit interieur is minimalistisch maar ook een tikkeltje landelijk. Maar bovenal is het stoer! De cognackleurige lederen bank levert hier een grote bijdrage aan. Leer is een natuurlijk materiaal dat je goed kunt gebruiken in landelijke interieurs, terwijl het ook een industrieel tintje toevoegt.

woonkamer-minimalistisch-woonstijlen
@hetdroomhuisproject

Plaats een cognac kleurige bank in een overwegende wit interieur en stijl het geheel af met een koeienhuid op de vloer. Zo creëer jij in een mum van tijd een super hippe doch tijdloze sfeer in jouw interieur. Jarenlang plezier gegarandeerd!

#20 Een cognac kleurige bank in een botanisch interieur

Een cognac kleurige bank past ook super goed in design interieurs, moderne interieurs en botanische interieurs. Leder is een materiaal dat samengaat met vele andere materialen waardoor het in veel diverse interieurs gebruikt wordt.

cognac kleurige bank in botanische interieur stijl
@fonqnl

Niet te missen in een botanisch interieur is een opvallende donkere groentint of blauwtint op de muur. Stijl het geheel af met planten in aardewerken of keramieken bloempotten en leg een vintage-look vloerkleed op de vloer. Dat is toch om je vingers bij af te likken, zo mooi?

#21 Cognac kleurig & strak

Veel cognac kleurige banken ogen ook een tikkeltje Bohemian. En terecht, want een interieur hoeft niet altijd strak te ogen om mooi te zijn. Juist een beetje chaos kan heel veel sfeer geven. Plaats je zo’n bank echter in een strakke omgeving, dan ontstaat er ineens een gehele andere woonstijl. En dat kan ook geweldig mooi zijn!

cagnac-interieur-interieuradvies
@homefreak.nl

Door verschillende formaten posters in mooie fotolijsten aan je muur te hangen, kun je in een minimalistisch interieur toch eenvoudig sfeer aanbrengen in de ruimte. Varieer ook vooral met de materialen van de fotolijst. Kies eens voor een fotolijst met houten frame, dan weer voor een kunststof frame en varieer tussen witte en zwarte fotolijsten. Zo creëer je in een handomdraai een speels effect.

#22 Cognac kleurig & de Chesterfield look: industrieel

Niet te missen is natuurlijk de Chesterfield bank. Je herkent deze populaire klassieker vast uit vele oude én hedendaagse films. Een echte vintage Chesterfield is vrij onbetaalbaar. Toch zijn er tegenwoordig gelukkig ook veel meubelstukken te vinden in de stijl van de Chesterfield. Hoe zou jij het vinden om op deze bank te mogen zitten?

woonkamer-woonstijl-interieurtips
@madeleineshouse72

Echte vintage chesterfield banken zijn behoorlijk aan de prijs, maar gelukkig bestaan er tegenwoordig vele nieuwe modellen die net zo mooi zijn en net zo vintage ogen. Combineer je vintage-look bank met mooie stoffen sierkussens in verschillende kleuren om er een eigentijds tintje aan te geven. Zo voorkom je dat je interieur te retro gaat ogen.

Woonkamers in zachte kleuren

Ook niet te missen vandaag de dag zijn interieurs in zachte kleuren. Op deze manier creëer je eenvoudig een lichte, open en rustgevende sfeer. Vooral vrouwen gaan hier goed op. Maar ook voor interieurs waar mannen leven, kunnen lichte en zachte kleuren heel goed werken. Wat vind jij van onderstaande voorbeelden van de zachte interieur stijl?

kleur-advies-interieur
@spacejoy

#23 Een zacht kleurig interieur

Oké, toegegeven: dit is wel een interieur dat vooral bij vrouwen die houden van lieflijke energie goed in de smaak zal vallen. Misschien ben jij die vrouw wel? Buiten de zachte kleuren hebben ook de materialen een zachte afwerking, zodat het een super rustgevende eenheid vormt.

woonkamer-kleur-inspiratie
@huisjeindrenthe

Een eigentijdse musthave in een zacht een vrouwelijk interieur is de pastelkleurige poef. Niet alleen oogt deze mooi, ze zijn ook nog eens super praktisch. Je kunt een poef eenvoudig opzij zetten en verschillende plekken geven. Zo krijg je niet meteen een overkill en kun je het lekker subtiel houden, zonder aan zitmogelijkheden in te boeten.

#24 De pastelkleurige interieur stijl

Behalve zachte kleuren, bevat dit pastel interieur ook iets donkerdere kleuren en materialen. Hierdoor krijgt het pastel iets meer pit en vormt zich een contrast tussen beide. Dit is dé manier om een pastel of zacht kleurig interieur iets mannelijker te maken.

interieur stijl in stoer pastel
@fonqnl

Super praktisch en ook nog een mooi in zo ongeveer elk interieur is de rieten mand. Hij voegt echt een natuurlijk element toe aan het interieur en is tevens te vullen met kleine spullen die je even tijdelijk wilt opbergen, zoals hier de wollen plaid. Trouwens, ook aan de wand misstaat de rieten mand niet.

#25 Het kleurrijke pastel interieur

Met de diverse pastel tinten die bestaan kan je ook veel kleuren met elkaar combineren. Hierdoor ontstaat een vrolijkheid aan zachte kleuren die allemaal goed met elkaar samen gaan. Wanneer je als basis de kleur wit neemt en de kleuren vooral in de accessoires laat terugkomen, kun je gerust een kleurenspel creëren met meer dan 3 kleuren.

woonkamer-eetkamer-kast
@huisje.aanhet.water

Heb je een grote woonkamer, dan kan een stoffen hoekbank een prachtige eyecatcher zijn in je interieur. Als de ruimte het toelaat, kun je hem zelfs pontificaal in het midden van de kamer plaatsen. Stijl hem af met velvet sierkussens voor een gedempte luxe look & feel en je hebt meteen de basis voor een interieur waar menig mens jaloers op zal zijn.

#26 Het kleurrijke pastel interieur met grafische invloeden

Grafische beelden, posters, tekeningen en patronen komen steeds meer terug in een interieur. Denk bijvoorbeeld eens aan een grafisch behangsoort, een grafische poster, een mooi grafisch patroon op een sierkussen of op het vloerkleed. We zien ze overal! Zo ook in een pastel interieur!

woonkamer-kleurrijk-patronen
@lieks_home

Hoe cool is deze gepolijste metalen hanglamp en de tafeltjes met stalen poten? Door gebruik te maken van vele metalen elementen in verschillende vormen, kun je het grafische karakter in de woonkamer extra benadrukken.

Woonkamers in sfeervolle interieur stijl

Een sfeervolle interieur stijl kan van alles zijn. Kenmerkend is het gebruik van kenmerkende accessoires, zoals fotolijstjes, kaarsen, kussens en kleedjes of plaids. Als je je basis meubilair graag eenvoudig wilt houden, kun je met zulke goed uitgekozen items toch heel veel gezelligheid creëren.

woonkamer-sfeervol-accessoires
@spacejoy

#27 Het sfeervolle interieur

Dit is echt een schoolvoorbeeld van een sfeervol interieur doordat er veel gebruik is gemaakt van typisch sfeerelementen. Zoals de kaarsen, het vloerkleed, poefs en natuurlijk de sierkussens op de bank. Let ook op het gebruik van verschillende materialen. Dit heeft een heel sfeerverhogend effect.

woonkamer-interieur-sfeervol
@mirja_lifestyle_and_more

Wie echt sfeer wil aanbrengen in zijn interieur, kan natuurlijk niet zonder kaarsen. Door verschillende kaarsen en kandelaars in de ruimte te combineren, creëer je een speels effect en oogt je interieur nooit saai of voorspelbaar.

#28 Het sfeervolle interieur in een accentkleur

Eigenlijk is dit type woonkamer de meest voorkomende stijl qua woonkamers. Er zijn dan ook talloze accessoires en meubelstukken te vinden die in deze interieur stijl passen. Het is een brede stijl waarin veel gecombineerd en geëxperimenteerd kan worden!

woonkamer-oranje-accentkleur
@sansdoute_interieur

Als je houdt van rust in je interieur maar toch graag een kleurrijk tintje toepast, is blauw een hele geschikte kleur. Zie je hoe mooi de stoffen fauteuils combineren met de cognackleurige leren bank? Deze kleurcombinatie is helemaal van dit moment en je snapt waarschijnlijk wel waarom.

#29 Het sfeervolle interieur in verschillende stijlen

Durf te combineren met verschillende stijlen, patronen en kleuren in het interieur. Op deze manier bereik je ook een sfeervol interieur met veel dynamiek en karakter! Laat je niet leiden door veel gebruikte styling tips en kijk ook eens out of the box. Dikke kans dat je met je intuïtie al heel veel sfeer weet te creëren!

woonkamer-woonstijlen-inspiriatie
@huisje_in_houten

Het klinkt misschien in eerste instantie een beetje gek. Toch is het heel goed mogelijk verschillende vloerkleden met elkaar te combineren. Kies dan wel voor vloerkleden in verschillende kleuren of prints, bijvoorbeeld een Persisch tapijt gemixt met een Turkse kelim.

#30 Het sfeervolle interieur in een blauw tintje

Door gebruik te maken van verschillende tinten blauw zorg je voor gelaagdheid en diepte. Hierdoor wordt het interieur interessanter dan wanneer je alleen een blauwe bank zou nemen met een witte wand. Door verschillende tinten met elkaar te combineren ontstaat er dus iets heel bijzonders!

blauw-interieur-accessoires
@bijmargrietinhuis

Je hoeft kleur natuurlijk niet alleen te beperken tot de meubels, de wanden en de vloer. Wat te denken van pastelkleurige accessoires? Zeker in combinatie met de blauwe bank kunnen pasteltinten een hele subtiele sfeer brengen. Rustgevend en toch kleurrijk: is dat niet de woonkamer van jouw dromen?

Woonstijlen combineren: Industrieel, vintage met een vleugje groen

Combineren kun je leren, is niet voor niets een veel gebruikte leus. En dat geldt niet alleen voor een perfecte outfit, ook in je interieur kun je combineren. Woonstijlen zoals industrieel, samen met vintage eyecatchers en een botanische toevoeging zorgen dan ook voor een spannende en eigentijdse mix!

Bij vrijwel alle woonstijlen kun je overeenkomsten vinden. Zo hebben de landelijke- en Scandinavische woonstijl veelal dezelfde kleurtinten en de materiaalkeuze met elkaar gemeen. En het gebruik van deze natuurlijke materialen zie je uiteraard ook terug in de natuurlijke woonstijl. De moderne woonstijl heeft qua strakke vormen en lijnenspel en minimalistische uitstraling raakvlakken ook met de Scandinavische interieurs.

Door te kiezen om stijlen te combineren zorg je ervoor dat je woning meer als jouw woning gaat voelen. Je kiest de elementen die je mooi vindt en zorgt dat ze bij elkaar aansluiten. Door de kleuren, materialen op andere plekken te laten terugkomen zorg je dat het bij elkaar past. Kies je bijvoorbeeld voor een stoere leren bank, dan kun je met ​kussens met botanische prints de urban jungle trend laten terug komen.

woonkamer-woonstijlen-combineren
@bluesummer.nl

Tweedehands

Een gehavend, doorleefd item past heel goed binnen de industriële woonstijl. Door te kiezen voor vintage ben je niet alleen duurzaam, maar ook veelzijdig bezig. Door de oneffenheden krijgt een item karakter en in de industriële stijl is een deuk of kras geen probleem. En zo kun je een bijzonder item zoals een erfstuk prima inpassen in een moderne woonkamer.

tweedehands-woonkamer-meubels
@ingwoont

Maak het niet te bont

woonkamer-stijlen-mixen
@bykaar

Wanneer je werkt met een mix van stijlen, zorg dan dat je er niet in doorschiet. Doordat je kiest voor meerdere stijlen moet je af en toe concessies doen. Als je meerdere lampen ophangt zorg dan voor een stijl of kleur. Toch combineren meubels van verschillende stijlen goed met elkaar wanneer je let op de kleuren en materialen. Wanneer je deze op elkaar afstemt kun je originele combinaties maken. Een vintage stoel met Scandinavisch design matcht goed met een stoere houten salontafel met stalen poten. Ze zijn beide van stevige en natuurlijk materialen gemaakt, waardoor dat de overeenkomsten zijn die zorgen voor een geheel. Voeg aan deze combinatie nog wat planten toe en je woonkamer is een gezellige mix van stijlen geworden.