Bruin in het interieur

Bruin is een populaire kleur voor in het interieur. Maar het kan ook een ouderwetse kleur zijn, denk maar eens aan die donker bruine interieurs van vorige eeuw. Teveel aan bruin maakt een interieur klein, depressief en vooral heel erg donker. Pas daarom bruin niet toe in grote hoeveelheden maar gebruik het met mate. Dit interieur heeft een basis van wit gecombineerd met vooral bruine kleuren, accessoires en materialen. Op deze manier blijft het interieur ruimtelijk maar ook knus en warm. Dat is het effect wat bruin geeft aan een ruimte en waardoor het zo’n populaire kleur is. Materialen zoals hout zijn vaak ook bruin, dus ook al hou je niet van deze kleur, het komt toch vaak in het interieur terug.

Een witte basis met bruin

Hoe combineer je bruin in het interieur en welke kleuren en materialen gebruik je hierbij? Aan de hand van dit mooie en sfeervolle voorbeeld zullen we een aantal tips geven.

#1 Combineer bruin met wit

Wit is dé basis voor elke kleur en geeft neutraliteit en vooral verfrissing aan een ruimte. Wit zorgt ervoor dat natuurlijk licht gereflecteerd wordt en dat een ruimte veel groter lijkt.

bruin-in-het-interieur-1
bruin-in-het-interieur-2

#2 Combineer bruin met zachte stoffen

Daarnaast kan bruin, zoals houten elementen, ook gecombineerd worden met zachte stoffen zoals kussens, vloerkleden en lekkere schapenvachten.

bruin-in-het-interieur-3
bruin-in-het-interieur-4

#3 Combineer bruin met accessoires

Interieur accessoires zijn de manier om een ruimte aan te kleden. Combineer bruine accessoires met andere donkere accessoires in een bijvoorbeeld witte kast. Hierdoor ontstaat er een prachtig contrast maar wordt het niet te donker.

bruin-in-het-interieur-5
bruin-in-het-interieur-6
bruin-in-het-interieur-7

#4 Combineer bruin met planten

Planten doen het altijd goed in een interieur, maak er daarom dus ook volop gebruik van!

bruin-in-het-interieur-8
bruin-in-het-interieur-9

#5 Combineer bruin met glimmende materialen

Om meer luxe te laten zien en een contrast te vormen kan er ook gebruik gemaakt worden van glimmende materialen zoals deze prachtige kandelaren, of andere accessoires in zilverkleur, bronskleur of goudkleur.

bruin-in-het-interieur-10
bruin-in-het-interieur-11
bruin-in-het-interieur-12
bruin-in-het-interieur-13

#6 Combineer bruin met zwart

Om nog meer contrast te creëren in een wit interieur, kan ook zwart gebruikt worden. Wanneer de basis van het interieur wit is, kan dit geen kwaad en zal het alleen maar meer contrast geven en het niet te donker maken.

bruin-in-het-interieur-14
bruin-in-het-interieur-15

Bron: femina