Dé kleur van het jaar: Okergoud

Ken jij de kleur van 2016 al? De nieuwste kleur in het kleurenpalet? Dit jaar is er gekozen voor een warme, zonnige en vrolijke kleur die gecombineerd kan worden op vele verschillende manier. Een veelzijdige kleur die jarenlang wegbleef uit onze interieurs. We hebben het over Okergoud!

Okergoud is heel goed te combineren in een interieur met een witte basis waardoor het gehele interieur een warme, zonnige en zomerse sfeer krijgt én okergoud is goed te combineren met warme donkere tinten voor meer mystiek en gelaagdheid in kleuren.

We laten je graag een aantal prachtige voorbeelden van okergoud in het interieur zien en hoe je zelf aan de slag kunt gaan met de kleur van 2016.

Okergoud + tips

Laten we eerst eens kijken naar okergoud in een interieur met donkere kleuren en materialen. Hier kun je heel goed zien wat voor een effect okergoud op de andere kleuren heeft.

Okergoud-kleur-2016-1

Bron: homezy

Okergoud-kleur-2016-12

Bron: interieuradviesblog

Wanneer je okergoud combineert met pasteltinten en heel donkerblauw/zwart, krijg je een hele bijzondere en mystieke combinatie. Er ontstaat een warm en interessante sfeer mede dankzij het ruwe hout dat hier ook gebruikt is.

Okergoud-kleur-2016-2

Bron: stijlhabitat

Okergoud-kleur-2016-4

Bron: stylistevanhethuis

Okergoud-kleur-2016-5

Bron: lisdesign

De warme kleur wordt ook vaak gecombineerd met andere opvallende kleuren zoals blauw, groen of mint. Een gewaagde combinatie die niet iedereen zal aandurven. Daarnaast is het een combinatie die ook snel te druk kan worden of waar je gauw op uitgekeken raakt. Denk daarom altijd goed na voordat je zo’n opvallende combinaties gebruikt.

Okergoud-kleur-2016-6

Bron: homedeal

Okergoud-kleur-2016-10

Bron: flinders

Okergoud-kleur-2016-8

Bron: wimketolsma

Okergoud-kleur-2016-7

Bron: flinders

De kleur okergoud kan zoals je ziet ook heel goed gecombineerd worden met pastel tinten of in een wit interieur. Het wordt er heerlijk fris, vrolijk en zonnig van! Ook in de winter geeft okergoud het interieur een heerlijke warme en sfeervolle boost.

Durf jij het aan okergoud te gebruiken in jouw interieur?