kleuradvies-grijstinten-woonkamer
@ellabellahome

Grijs interieur saai? Niet met deze tips!

Door Tessa de Leeuw | | Kleuradvies

Grijs koppelen we vaak aan het woord saai en het komt vaak zo nietszeggend over. Maar grijs is absoluut niet saai! Al helemaal niet met al die mooie variaties aan grijs tinten die er tegenwoordig zijn. Een grijze muur is bijvoorbeeld juist een perfecte basis in een interieur. Grijs is namelijk goed te combineren met andere kleuren en is ook nog eens een prachtige kleur voor bij hout. Doordat er zoveel grijs tinten te krijgen zijn, is het juist moeilijk om de kleur te vinden die in jouw interieur past.

woonkamer-eetkamer-grijstinten
@mirandadriehuizen

grijstinten-woonkamer-kleuradvies
@thuisstijl

Grijs interieur: opvallend of onopvallend?

Grijs is een kleur die heel subtiel aangebracht kan worden en niet te opvallend en te aanwezig is óf juist wel als opvallende en contrasterende kleur gebruikt kan worden als je kiest voor een donkere grijs tint.

De kleur grijs is een ideale kleur als bemiddeling tussen twee andere kleuren. Het kan bij het inrichten van een ruimte een kleur zijn waar beide partners in het gezin blij van worden. Een goede bemiddelingskleur van grijs is bijvoorbeeld lichtgrijs of leem grijs.

woonkamer-eetkamer-keuken
@thuisbijjantje
woonkamer-grijstinten-kleuradvies
@mirandadriehuizen

Grijs in de slaapkamer

Combineer een lichte maar warme kleur grijs in de slaapkamer met wit beddengoed voor een kalmerende sfeer! Om meer warmte aan te brengen kun je gebruik maken van hout. Een houten bed, een houten meubel of een houten wand gecombineerd met een grijs geschilderde wand.

slaapkamer-grijstinten-kleuradvies
@madeleineshouse72
bedroom-slaapkamer-kleuradvies
@huisje.vanrianne

Combineer grijs met een accentkleur

Om grijs meer pit te geven, combineer je het met een accent kleur. Denk bijvoorbeeld eens aan blauw waardoor het grijs koeler lijkt, roze maakt het grijs iets pittiger, grijs gecombineerd met wit en goud geeft een chique uitstraling en parelmoer en grijs werkt ook erg goed.

Je kunt grijs ook goed combineren met een leuk motief of patroon. Hierdoor ontstaat er een neutrale achtergrond van grijs voor een opvallend motief in de ruimte.

woonkamer-grijstinten-kleuradvies
@stylebykk
woonkamer-grijstinten-kleuradvies
@ellabellahome