Interieur met zachte kleuren

Na een drukke dag op het werk wil je graag thuis komen in een rustig en kalm interieur. Een opgeruimd maar ook geordend interieur dat je die rust gunt. Kalmte in een interieur vind je door gebruik te maken van zachte kleuren. Denk bijvoorbeeld eens aan pastel tinten, natuur tinten of zachte kleuren. Een interieur met zachte kleuren kan ook wel een neutraal of natuurlijk interieur genoemd worden. Dit interieur heeft een basis van wit en zwart, aangevuld met mooie zachte kleuren.

4x zachte kleuren in het interieur

Eigenlijk is de truc in een zacht en kalm interieur om niet teveel details toe te voegen, weinig kleur te gebruiken en veel daglicht te laten toetreden. Doe je dit al in jouw interieur?

Zo zie je in dit inspirerende interieur dat er een aantal basis kleuren gebruikt worden zoals: zwart, wit en een warme aardetint zoals een warme zandkleur.

Probeer het ook geordend te houden door zoveel mogelijk op te ruimen achter gesloten deuren, voor alles een vaste plek te bedenken en er een eenheid in te behouden.

Behoud de eenheid in het interieur

Eenheid ontstaat wanneer je telkens kiest voor dezelfde materialen en kleuren. Probeer consequent om te gaan met het aankopen van nieuwe materialen en accessoires en kies voor 1 stijl. Dit geeft een interieur een kalm effect.

Bron: femina

Door dit in elke ruimte van het huis toe te passen ontstaat die heerlijke rust waarnaar je op zoek bent. Heerlijk thuis komen zonder dat je nog veel moet opruimen en je kan storen aan de drukte.

Hoe ziet jouw kalm interieur eruit? Een interieur met zachte kleuren of juist heel anders?