Zwarte wanden? 10x Doen!

Altijd al getwijfeld of je een wand of meerdere wanden zwart zou schilderen? Dan geeft deze inspiratie je wellicht meer motivatie en lef om het gewoon eens te doen! Wij vinden zwarte wanden ontzettend gaaf, het geeft namelijk zoveel mystiek, knusheid maar ook een dramatisch effect aan een ruimte. Zelfs kleine ruimtes kunnen heel goed een zwarte wand hebben, dat zal je in de volgende voorbeelden zien.

10x zwarte wanden inspiratie

We kijken naar woonkamers, keukens, badkamers en slaapkamers die allemaal een of meerdere zwarte wanden hebben. Kijk ook naar de materialen en kleuren die erbij gebruikt worden en hoe een ruimte toch licht en ruimtelijk blijft.

zwarte-wanden-1

Bron: cocolapinedesign

In deze woonkamer valt ontzettend veel natuurlijk daglicht naar binnen waardoor een of meerdere zwarte wanden heel goed tot zijn recht komen en de ruimte niet overdreven donker maken overdag.

zwarte-wanden-2

Bron: cocolapinedesign

Op een zwarte wand komen andere materialen en kleuren ook mooier naar voren zoals je kunt zien. Wanneer je bijvoorbeeld met wit werkt, ontstaat er een immens contrast dat opvalt.

zwarte-wanden-3

Bron: suburban-bees

Hier is ook gebruik gemaakt van de combinatie tussen wit en zwart op de wand. Dankzij de warme kleuren die elders in het interieur zijn gebruikt, ontstaat er een warme en knusse sfeer.

zwarte-wanden-4

Bron: dulux

Wil je die monochrome look graag creeren? Hou het dan bij wit en zwart! Plus misschien een klein plantje 😉

zwarte-wanden-5

Bron: lill in wonderland

Zoals we al eerder zeiden is zwart een goede kleur om andere kleuren door naar voren te laten komen. Dat zie je hier goed en in het volgende voorbeeld waarbij zwart echt de ondergrond is voor afbeeldingen en kunst aan de muur.

zwarte-wanden-6

Bron: feedly

Wist je dat de keuken ook een fantastische plek is voor zwart? Kleed het aan met warme materialen en kleuren en er ontstaat een ontzettende gezellige sfeer.

zwarte-wanden-7

Bron: apartment therapy

De badkamer wanden in het zwart schilderen? In combinatie met warme verlichting ontstaat er een heerlijke, ontspannen en mysterieuze sfeer die je heel goed kunt gebruiken in een badkamer.

zwarte-wanden-8

Bron: etsy

Dat kleine ruimtes ook geschikt zijn voor zwart bewijst deze kleine slaapkamer. Hier zijn twee wanden zwart geschilderd en is er veel gebruik gemaakt van wit op de andere wanden, in de decoraties en inrichting.

zwarte-wanden-9

Bron: mydomaine

zwarte-wanden-10

Bron: mydomaine