Dit is waarom elektrische raamdecoratie steeds populairder wordt

Je hebt vast al gemerkt dat je steeds vaker elektrische raamdecoratie op maat ziet. Op kantoor, in moderne woonhuizen maar ook in meubelwinkels of advertenties online. Waarom is er zoveel vraag naar PoweredBlinds en andere gemotoriseerde gordijnen? Hier zijn een aantal verklaringen én voordelen van elektrische raamdecoratie.

Er is meer keuze in merken en producten

Waar een vraag is, komt vanzelf een aanbod. Zelfs IKEA heeft nu gordijnen met ingebouwde motor, al is het aanbod nog vrij beperkt. Somfy levert naast hun garagedeuropeners en zonwering ook elektrische raamdecoratie waar je ieder gewenst type gordijn aan kunt bevestigen. Zo kun je de optie kiezen die het beste past in jouw situatie.

Zo zijn de PoweredBlinds ideaal voor thuisklussers omdat je zelf kunt meten en monteren, bestellen doe je online via de webshop. Een Somfy motor kun je ook los bestellen, maar deze systemen worden vaak via interieurspecialisten gekocht in combinatie met de gewenste raamdecoratie.
De prijzen liggen lager

Meer opties leidt vaak tot prijsconcurrentie. Naast de premium opties verschijnen er steeds meer budget producten van onbekende merken. Dit zijn vaak bedrijven die ergens een OEM fabrikant opzoeken en hun eigen sticker op de producten plakken. Zo kan de fabrikant in grote aantallen produceren wat de kosten drukt.

Er is een keerzijde aan een lagere prijs, service en ondersteuning bijvoorbeeld. Je kunt via de bekende Chinese gadget shops voor een scherpe prijs een motortje bestellen, maar waar kun je terecht voor service en ondersteuning? Als je het meer ziet als hobbyproject en je wel raad weet met een soldeerbout of een Arduino systeem is dat niet erg, als je gewoon een goed werkend systeem wilt kopen kun je beter naar de ‘lokale’ opties kijken. Dan heb je volledige garantie en ondersteuning wanneer dit gewenst is.

Let op met goedkoop, zeker in dit soort nieuwe markten kan het snel duurkoop blijken te zijn.

Er zijn meer opties leverbaar

In kantoren, ziekenhuizen en zakelijke panden is elektrische raamdecoratie niet zo bijzonder meer, dit zijn vaak functionele rolgordijnen die vooral betrouwbaar moeten werken. Voor thuis vervullen elektrische gordijnen uiteraard ook een decoratief element. Dat zie je terug in het groeiende aanbod kleuren, materialen en designs. Zo kun je vouwgordijnen automatiseren evenals plisségordijnen, jaloezieën of schuifgordijnen. Vind je de collectie van één merk minder aantrekkelijk, dan kies je gewoon voor een andere lijn en je bestelt er een Somfy buismotor bij.

Wat betreft de opties mag ook niet worden vergeten dat er meer mogelijkheden zijn dan openen en sluiten. Zo kun je ook jaloezieën of lamellen bedienen voor meer controle op de lichtinval. Je kunt op de slaapkamer kiezen voor verduisterende gordijnen met een extra stille motor zodat je in de ochtend wakker wordt door het zonlicht als de rolgordijnen zachtjes openen. Meerdere lagen over elkaar heen is ook mogelijk, wat momenteel echt een trend is in de woonkamer. Dan komen er twee of drie lagen lichtdoorlatende gordijnen over elkaar heen te hangen wat een heel bijzonder effect geeft op de lichtinval.

De koppeling met smart home is interessant

Dan is er nog de koppeling met andere slimme apparatuur in huis. De Google Nest Mini luidsprekers worden nog nét niet met een pakje boter gratis weggegeven, maar als je de promoties in de gaten houdt heb je voor weinig geld binnen de kortste keren op iedere kamer een luidspreker met spraakassistent. Als je kiest voor elektrische raamdecoratie dan ligt de TaHoma voor de hand, dit is een centrale smart home hub die werkt met producten van diverse merken. Als je exclusief raamdecoratie in huis wilt bedienen zou een Somfy Connexoon systeem al voldoende zijn.

“Hey Google open de gordijnen.”

Dit is heel prettig als je lekker lui in bed ligt of rustig op de bank een boek aan het lezen bent. In één adem vraag je ook om de lampen in te schakelen. Je kunt dan kiezen voor de Google Home Assistent, Alexa van Amazon of Siri van Apple. Daarnaast kun je ook lampen van Hue koppelen, luidsprekers van Sonos of een smart thermostaat van Honeywell. Voor huisbeveiliging kun je ook nog een Somfy One alarmsysteem neerzetten en wat sensoren op ramen en deuren aanbrengen.

Door elektrische raamdecoratie te koppelen met andere smart functies in huis zul je ontdekken waarom de vraag naar deze gordijnen zo enorm is toegenomen in het laatste jaar. En deze stijging lijkt niet meer te stoppen!


De laatste interieur inspiraties

kookeiland-keuken-inspiratie
@ellabellahome

Keuken met Kookeiland: Kleuren en Stijlen

Als je veel ruimte hebt, kun je flink met een kookeiland uitpakken. Ook bij een wat kleinere keuken is een kookeiland mogelijk. In dit artikel hebb...

badkamer-moziek-tegels

Mozaïek Tegels in de Badkamer

Mozaïek tegels toveren in één klap je badkamer om tot een paleis. De voorbeelden die in dit artikel te vinden zijn geven dit maar al te goed weer. ...

badkamer-visgraat-tegels

Visgraat Tegels in de Badkamer Kleuren, Inspiratie en Tips

Wat voor visgraat tegels passen het best in de badkamer? Grijs, groen of toch zwarte tegels in een visgraat patroon.. Dat visgraat tegels in een ba...