woonkamer-bank-poef
@huisjeindrenthe

Woonkamer inrichten voorbeelden en tips voor kleine woonkamer

Een woonkamer inrichten is verre van eenvoudig omdat er zoveel mogelijk is. Je kunt met de inrichting alle kanten op. Veel van ons hebben niet de luxe van een grote woonkamer, maar dat betekent niet dat we onze kleine woonkamer niet gezellig kunnen inrichten.

Er zijn veel factoren die meespelen bij het inrichten van een kleine woonkamer zodat de ruimte optimaal gebruikt en ervaren kan worden. Wij geven je graag een aantal stappen om je te begeleiden in het inrichten van jouw kleine woonkamer.

woonkamer-bank-knus
@huisjeindrenthe

ShopTip! Grijs wordt vaak gezien als een 'saaie' en 'oude' kleur, maar dat is volledig onterecht. Een grijze muur geeft je de mogelijkheid om kleuren te combineren. Zoals op deze foto; combineer je grijze muur met een cognac kleur bank, posters en een roze poef.

Een kleine woonkamer inrichten? Gebruik je ruimte optimaal

Het optimaal inrichten van je woonkamer is voor iedereen anders maar er zijn een aantal basisregels die je altijd kunt hanteren en die ervoor zullen zorgen dat jouw kleine woonkamer ruimtelijker zal ogen en voelen.

Analyseer je woonkamer voordat je begint

Ten eerste is het belangrijk om je woonkamer te bestuderen. Wat maakt mijn woonkamer als ruimte op zich klein? Lijkt mijn woonkamer bijvoorbeeld klein omdat er weinig licht naar binnen komt overdag? Zijn de wanden te donker geschilderd? Heeft de woonkamer een laag plafond of ligt er misschien een erg donkere vloer in de woonkamer?

De basiselementen van een woonkamer zijn een belangrijke factor die meespeelt in de beleving van je woonkamer. Ook de meubels spelen een grote rol. Je hebt de meubels gekocht omdat je ze nodig hebt maar gebruik je ze ook daadwerkelijk? Heb je een grote robuuste tafel in de woonkamer staan die je eigenlijk met twee personen nooit gebruikt? Heb je een prachtige bank waar je met vrienden en familie op kunt zitten maar bent je 90% van de tijd alleen?

woonkamer inrichten
@blondalkmaarinterieur

Via: blondalkmaarinterieur

Naast standaard wit of juist hoog contrasterend zwart, kan ook een gekleurde muur een positief effect hebben op het ruimtelijke gevoel in de kamer. Mits deze goed is uitgevoerd! In bovenstaande foto past de grijsgroene muur in een optimaal contrast met het houten nachtkastje en de retro fauteuil.

Maak gebruik van de wanden

In kleine ruimtes is het altijd een goed idee om in plaats van horizontaal, verticaal te werk te gaan. Je kunt de wanden in je kleine woonkamer perfect gebruiken als opslag. Denk bijvoorbeeld eens aan smalle hoge kasten gemaakt van een dun frame of doorzichtig materiaal die de kast slanker laten ogen. Of vakkenkasten die je aan de muur bevestigt. Daarnaast kun je met een roomdivider kast de ruimte opdelen, wat vooral in studio's fijn is.

Als je de ruimte graag optisch wil vergroten kun je gebruik maken van spiegels. Een spiegel zal je woonkamer optisch meer vergroten dan een aantal kleine spiegels in een groep bij elkaar. Ook kan een poster wall het gevoel geven dat de muur eindeloos is, zeker als je ze wat hoger plaatst.

Wil inspiratie voor de kleur op de muur? Bekijk dan eens onze selectie aan muurverf inspiratie!

scandinavisch-blauw-interieur
@bijmargrietinhuis

Ook een glazen salontafel is perfect voor een kleine woonkamer. Omdat je erdoorheen kunt kijken lijkt deze nagenoeg geen ruimte in te nemen.

Leg nadruk op de hoogte

Het gebruiken van de hoogte in je kleine woonkamer is zeker een must. Je kunt bijvoorbeeld de kleine woonkamer hoger laten lijken door een smalle kast tegen de wand te plaatsen. Brede kasten zullen de ruimte lager laten lijken.

Als je woonkamer een grote hoogte heeft kun je deze het meest optimaal gebruiken door er verticale lijnen in aan te brengen. Bijvoorbeeld gordijnen van plafond tot vloer geven een ruimtelijk gevoel. Ook het schilderen van gekleurde banen op de wanden zullen het verticale effect versterken.

Kleine-woonkamer-inrichten
@fonqnl

Open metalen wandkasten dragen extra bij aan het ruimtelijke effect in de kamer. Let op dat je ze niet overvol maakt met losse spulletjes, want dan gaat het juist rommelig en druk ogen. Het is helemaal niet erg om wat open ruimte in je kast te hebben waarachter je de wand ziet.

Ruimtelijk meubilair

Misschien zegt je intuïtie om zoveel mogelijk kleine meubels in een kleine woonkamer te gebruiken maar dit is niet helemaal waar. Het werkt juist veel ruimtelijker als je gebruik maakt van grotere stukken meubilair. Denk bijvoorbeeld eens aan een grote hoekbank of een schilderij aan de muur in plaats van meerdere.

Kasten en andere opbergmogelijkheden kun je het beste zo klein en slank mogelijk houden. Grote en robuuste meubels zullen je woonkamer kleiner laten lijken. Daarentegen werkt het erg goed om gebruik te maken van lichte materialen zoals metaal, glas en lichte kleuren.

woonkamer-ruimtebesparing
@slapenbij_maisoncrepe

Een witte hoekbank zal een kleine ruimte vaak een plezier doen. Zeker wanneer je gaat voor een model op pootjes! Doordat de bank dan iets boven de grond zweeft, ontstaat een extra ruimtelijk gevoel.

Lichte kleuren kunnen je woonkamer inrichting nog beter naar voren laten komen

Niet alleen is het een groot voordeel om veel natuurlijk licht binnen te krijgen in je woonkamer, de lichte kleuren die je gebruikt in je interieur zullen dit alleen nog maar versterken.

Donkere kleuren absorberen licht en lichte kleuren reflecteren. Krijg je dus ’s middags een straaltje zon dan zullen de lichte wanden en meubels dit nog eens extra versterken. Kies voor lichte muurverf om je woonkamer zo ruimtelijk en fris mogelijk te laten ogen.

licht-interieur-inspiratie
@ourlifeatno5

Ook hier is weer gekozen voor contrast door een antraciet velvet bank in een overwegend wit interieur te plaatsen. Omdat velvet, net als witte muurverf, ook nog eens op een opvallende manier licht opvangt, draagt dit extra bij aan het gevoel van ruimtelijkheid én comfort.

pastelkleuren-woonkamer
@hoff.van.saar

Door te kiezen voor matching materialen creëer je rust en eenheid in je interieur, wat weer een positief effect heeft op de ruimtelijkheid die je ervaart. Ga bijvoorbeeld voor een houten salontafel in combinatie met banken of fauteuils met een houten onderstel. De natuurlijke tint van hout doet het heel goed in ruimtes met veel daglicht.

Woonkamer inrichten tips die je niet mag negeren

Tip #1 Groepeer spullen

Heb je toch veel spullen die je graag in de woonkamer wilt hebben? Dan adviseren wij je om het te groeperen. Zet in plaats van alles door de gehele woonkamer, de spullen op één plek bij elkaar. Dit voorbeeld geeft goed weer hoe je een wand vol lijsten, kunst, verlichting en foto’s kunt creëren zonder dat het te druk wordt.

woonkamer-wanddecoratie-inspiratie
@stadshuisje

Een lichte vloer is uitermate geschikt voor kleine ruimtes. Je kunt deze zelfs ‘opfleuren’ met een donkergroen, grijs of zwart vloerkleed om het contrast iets te verhogen. Ook dit heeft weer een positief effect op de ruimtelijkheid in de kamer.

Tip #2 Neem één eye-catcher in de kleine woonkamer

Kies niet voor vijf verschillende eye-catchers maar kies één opvallend item in je woonkamer. Bijvoorbeeld een knalgele- of blauwe bank. Je kunt met de muren en decoraties de bank ‘tegemoet’ komen zodat het in de sfeer past. Natuurlijk kun je ook gaan voor een kleinere eyecatcher, zoals een opvallende booglamp.

gekleurde-bank-woonkamer
@whisperingbold

Tip #3 Hou het interieur licht en luchtig

Maak de kleine woonkamer niet te donker maar hou het interieur licht en luchtig. Dit doe je door lichte kleuren te gebruiken maar ook lichte materialen en stoffen. Luchtig ontstaat door niet al te robuuste meubels te gebruiken die een slanke en rustgevende sfeer uitstralen. Het is niet erg als kasten en tafels minder opvallend zijn, op deze manier lijkt het interieur namelijk groter.

lichte-scandinavische-woonkamer
@bij.manon.thuis

ShopTip: Geef je witte woonkamer meer diepte door het toevoegen van een grijze bank en fauteuil.

Makeover Tip: Houd je stijlvolle interieur netjes en opgeruimd met de KonMari methode.

Tip #4 Maak kleine gedeeltes in de woonkamer

Wil je graag een eethoek, een zithoek, een leeshoek en een werkhoek in de kleine woonkamer? Dan zul je gebieden moeten creëren. Dit doe je door bijvoorbeeld een gebied aan te geven met een vloerkleed. Hiermee geef je aan dat het om het zitgedeelte gaat. Leg een ander soort vloerkleed onder de eethoek waardoor je echt gebieden in de kleine woonkamer creëert. Let wederom hier ook weer op dat je niet een te druk of te opvallend vloerkleed kiest.

beige-woonkamer-basic
@bymik_
Meer kleur? Je kunt ook gebruik maken van okergele vloerkleden! Deze geven warmte en kleur aan je woonkamer.

Tip #5 Keep it simple

Tsja, het is toch echt waar. Je hebt niet veel nodig om een statement te maken. Ga dus eens na wat er echt weg kan, wat je niet gebruikt of wat echt in de weg staat. Dat mag allemaal uit de kleine woonkamer!

scandinavische-woonkamer-inspiratie
@villagaura
Shop the Look: Dit mooie plaatje kun je zelf creëeren door te kiezen voor een (of meerdere) ronde salontafel, een rond vloerkleed, een grijze bank en maak het af met een zwarte fauteuil!

Tip #6 Benut de vloer

Het vloeroppervlak is een belangrijk element in een kleine woonkamer. Bij het gebruik van een verkeerde kleur of materiaal kan het de ruimte veel kleiner laten lijken. Een van de basisregels is om bijna dezelfde kleur vloer te gebruiken die ook op de wanden wordt gebruikt. Op deze manier vormt de ruimte een geheel en zullen meubels lijken te zweven in de woonkamer.

Makeover Favorieten: Onze favoriete vloerbedekkingen zijn laminaat, PVC en tapijt.

scandinavisch-vloerkleed-inspiratie
@by_us_thus

Vloerkleden geven een interieur veel warmte en sfeer. Ook kan een vloerkleed ervoor zorgen dat het van losse onderdelen in een ruimte één geheel maakt. Let wel op de maat van je vloerkleed: een te groot vloerkleed laat je kamer juist kleiner lijken.

Tip #7 Combineer oud en nieuw

Een strak interieur kan ook gecreëerd worden in een oud pand. De wisselwerking van oud en nieuw is een prachtig contrast dat heel moeilijk te creëren is in een nieuw huis. Maak gebruik van de oude elementen van het pand en richt het in met nieuwe design meubelen om een strak interieur te laten ontstaan. Ook oude meubels kun je prima combineren met nieuw design!

Zuiver_blauw_geel_woonkamer_design
@fonqnl

Tip #8 Gebruik contrasterende kleuren

Om je interieur er nog strakker te laten uitzien kun je het beste een contrasterende kleur gebruiken. Meestal werkt een donkere kleur zoals blauw of zwart het beste om contrast aan te brengen in de woonkamer. Je kunt die kleuren terug brengen met het plaatsen van een industriële lamp, een vaas of een slank design stoeltje.

Scandinavisch_woonkamer_strak_wit
@12aniviken

Tip #9 Less is More

Een strak interieur heeft vaak alleen het noodzakelijke in de woonkamer staan. Overbodige spullen zijn opgeborgen in dichte kasten of weggegooid om meer ruimte te creëren. Bedenk voor je zelf wat je echt nodig hebt en wat je wel zou kunnen missen.

Interieur_strak_modern
@casakatoo

Tip #10 Groen

Vaak wordt er gedacht dat er in een strak interieur geen planten thuis horen omdat planten rommelig zouden kunnen zijn. Dit is gelukkig niet waar, want je kunt ook planten kopen die je design meubels en strak interieur juist versterken.

Daarnaast hoeven het niet eens grote planten te zijn. Kies voor een aantal dezelfde planten die je in een groep bij elkaar kunt plaatsen of die mooi op 1 rijtje kunnen staan. Het is wel wenselijk om iets van groen te laten terug komen in het interieur van de woonkamer, bijvoorbeeld door groene muurverf of groene accessoires.

Vloerkleed_zwart_wit_plusjes_kruisjes
@arja_van_garderen

Tip #11 Vloer en wand afwerkingen

Een strak interieur kan ook goed gecombineerd worden met een wit geschilderde bakstenen muur of verschillende vloer afwerkingen. Vloeren zijn vaak strak en kil, en zeker tijdens winter kan dit koud aanvoelen. Om je strakke vloer een warme sfeer te geven wordt er ook wel gebruik gemaakt van vloerkleden en warme vachten.

Velvet_bank_blauw_IXXI
@juudithhome

Tip #12 Kleur in een strak interieur

Het toevoegen van kleur in een strak interieur is zeker een goede tip. Grijstinten, zwart en wit kunnen soms kil aanvoelen en dan is het wenselijk om een warm of fel kleurtje toe te voegen als meubilair of decoratie. Hiermee wordt het object ook een eyecatcher in het interieur.

Vloerlamp_industrieel
@fonqnl

Tip #13 Gebruik industriële lampen

Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van oude industriële lampen. Sommige zijn al jaren oud en worden opgeknapt, en andere worden opnieuw geproduceerd door designers. Hoe dan ook, een industriële lamp is een must in een strak interieur.

Lichte_woonkamer_hout_modern
@dinyterpstra

Tip #14 Verlichting en natuurlijk licht

Natuurlijk licht is een belangrijk aspect in een strak interieur. Des te meer licht des te meer ruimtelijkheid. Als er weinig natuurlijk licht in je woonkamer binnenvalt kun je gebruik maken van kunstmatige verlichting, reflecterende materialen, zoals spiegels en lichte kleuren die het licht reflecteren.

Houten_kast_design
@juudithhome

Tip #15 Het gebruik van warme en natuurlijke materialen

In een strak interieur kan er ook gebruik gemaakt worden van natuurlijke materialen zoals houten meubels en accessoires of het populaire rotan. Gebruik in plaats van robuust en onafgewerkt hout, fijner en kwalitatief hout dat goed is afgewerkt. Op deze manier geef jij je strakke interieur meer warmte en sfeer.

Geef jouw meubels een duurzame makeover door te kiezen voor natuurlijke materialen.

natuurlijke-boho-woonkamer
@stylynnterior

Hoe zorg je ervoor dat je gezellige woonkamer kunt inrichten?

Je woonkamer is de ruimte van je huis waar je het zo gezellig mogelijk moet maken. Niet alleen voor jezelf maar ook voor vrienden en familie die langs komen. Gezellig samen ontspannen in jouw gezellige woonkamer.

De woonkamer vereist verschillende sferen tijdens de zomer- en wintermaanden. Zo mag het in de zomer heerlijk licht en luchtig aanvoelen maar in de winter wil je het graag warm en gezellig hebben.

Inspiratie en ideeën voor een gezellige woonkamer

Een hoekbank zorgt bijvoorbeeld al voor een knus en gezellig gevoel in je woonkamer. Doordat je met vrienden familie gezellig bij elkaar kunt zitten wordt de hoekbank het meubel in je woonkamer waar je het meest gebruik van zult maken.

Musthave-hoekbank-interieur
@madeleineshouse72

Maak tijdens de wintermaanden gebruik van sfeerkaarsen die in groepen bij elkaar geplaatst zijn om meer gezelligheid te creëren. Ook sierkussentjes en dekentjes kunnen je woonkamer veel knusser en gezelliger laten lijken in de koude wintermaanden.

Een fauteuil of een grote poef voor bij de bank maken de filmavondjes nog comfortabeler. Decoreer je poef met een mooi plaid van wol of een andere warme stof in de kleuren van je interieur.

Sfeerkaars-interieur-inspiratie-musthave
@styled_by_eve

Het knusser maken van jouw woonkamer kan ook heel gemakkelijk gedaan worden door een vloerkleed te gebruiken. Kies een heerlijk zacht en warm vloerkleed voor bij het lounge gedeelte zodat je nooit koude voeten zult hebben in de zomer en winter.

Interieur-inspiratie-vloerkleed-musthave
@dinyterpstra

Sfeerverlichting is ook een belangrijk element in het interieur van je woonkamer. Vooral tijdens de wintermaanden is het belangrijk dat je gebruik maakt van warm licht in plaats van wit en kil licht.

sfeerverlichting-interieur-inspiratie-musthave
@yvonne_kwakkel

Natuurlijke materialen en accessoires geven een knusse en warme sfeer. Opberg manden, plantjes in terrariums, houten decoratie en bloemen geven je woonkamer een gezellige uitstraling die je woonkamer niet mag missen.

Deocreren-planten-interieur-inspiratie
@andrea_groot

Rieten manden, vloerkleden, lampenkappen… We zien het steeds meer in de interieurs terugkomen. Een mooi en duurzaam materiaal wat een hele warme uitstraling heeft. Wij zijn fan!

Kleed je woonkamer aan met persoonlijke accessoires en spullen zoals boeken, souvenirs, erfstukken en kleurrijke accessoires om meer gezelligheid te creëren.

Interieur-inspiratie-aankleden-decoratie
@andrea_groot

Wat doe jij om je woonkamer gezellig te maken? Deel je tips met onze lezers in de comments!

Maak gebruik van scherpe en rechte lijnen in het interieur van jouw woonkamer. Bekijk je huidige interieur en bedenk voor je zelf welke lijnen rechter zouden kunnen.

Bijvoorbeeld; de eetkamer stoelen, de tafel, accessoires, materialen en veel meer. Meubels met een ronding zijn vaak niet strak genoeg maar probeer te zijn naar rechte hoeken en lijnen.

@fonqnl

In Scandinavië zijn ze een ster in het maken van mooie designmeubels met strakke belijning.

scandinavische-woonkamer-inspiratie
@bij.manon.thuis

Woonkamer planten mogen niet ontbreken: ons advies

Het inrichten van je woonkamer met planten is een leuke bezigheid en zorgt voor veel sfeer, en zuurstof, in je woonkamer. Elke ruimte in huis heeft andere planten nodig en elke plant is ook anders.

Sommige staan liever in een vochtige omgeving en andere houden van warmte en licht. Let dus goed op welke plant je kiest voor jouw woonkamer. Bekijk je ruimte en bedenk waar je een plant zou willen neerzetten. Vraag jezelf af, komt daar veel of weinig natuurlijk licht? Is dat een warm of fris plekje? Met deze antwoorden kom je al een heel eind in diverse tuin centra.

In Nederland zetten de meeste mensen hun planten in de woonkamer. Deze ruimte is meestal het grootst van het huis en ook het gezelligst. Planten geven je woonkamer veel meer sfeer of ze kunnen zelfs gebruikt worden als scheidingswand. Maar hoe richt jij je woonkamer nou in met veel planten? Wij hebben een aantal leuke voorbeelden ter inspiratie.

Groot, Groter, Groots

Een ongezellige hoek, een grote ruimte of een mooie grote bloempot vraagt om een grote plant. De meeste grote kamerplanten komen uit de tropen. Een aantal populaire planten zijn de bananenboom (Musa), Yucca, dadelpalm of de boomvaren die prachtig staan in een grote pot.

planten-natuurlijk-woonkamer
@landlevenjudith

Hangende Planten

Combineer planten in potten met hangende planten erboven in een hoekje van de woonkamer. Planten houden ervan om bij elkaar te staan en zo creëer je een gezellig groen hoekje.

hangplanten-kleurrijk-woonkamer
@plinka_life

Planten scheidingswand

Planten zijn ook ideaal om te gebruiken als scheidingswand. Koop een aantal grote potten die je naast elkaar kunt plaatsen met planten of gebruik een zelfgemaakt wandje met planten erin.

Kleine hoekjes met plantjes in potjes

De laatste trend op het gebied van interieur planten is het creëren van kleine stillevens van planten en potten. Kleine aardewerk potjes met vetplantjes doen het heel goed in een groepje bij elkaar.

boho-kleurrijk-interieur
@plinka_life

Maak je eigen terrarium

Het bloemschikken is weer helemaal terug. In plaats van grote planten, plaats je kleine terrariums door je woonkamer. Ze zijn gemakkelijk zelf te maken en vullen met plantjes en ander groen.

Creëer je eigen groenwand

Een bijzonder idee voor je woonkamer kan een groenwand zijn. Op deze manier heb je alle planten bij elkaar en ontstaat er iets heel bijzonders in jouw woonkamer.

De woonkamer rustgevend inrichten? Dat is makkelijker dan je denkt

Heel veel mensen hebben een druk leven waarin ze elke dag werken, de kinderen naar school brengen, sociale verplichtingen hebben, zelf nog iets leuks willen doen en dan hebben ze ook nog eens een huis of appartement waar ze graag willen zijn.

Het is dan ook niet gek dat veel mensen graag een rustgevende inrichting in hun woonkamer of zelfs hun hele huis willen creëren. Maar hoe kun je nou een woonkamer rustgevend inrichten?

rustgevend-basic-woonkamer
@mirandadriehuizen

Rustgevende kleuren die in de woonkamer passen

Kleuren zijn het belangrijkste in een rustgevend interieur. Te felle of teveel kleuren bij elkaar kunnen te druk zijn waardoor jij je rust niet zult vinden. Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij de kleuren die jij kiest.

Dit kunnen lichte kleuren zijn, maar ook donkere kleuren kunnen je woonkamer een rustgevend gevoel geven. Denk bijvoorbeeld eens aan de nieuwste spa’s en sauna’s waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van donkere tegels. Omdat het licht niet zo hard gereflecteerd wordt ervaar je het licht veel zachter en intiemer en kun je dus ook beter uitrusten.

woonkamer-rustgevend-sfeervol
@madeleineshouse72

Wat doen donkere kleuren met jou?

Het licht wat de ruimte zal binnen vallen wordt geabsorbeerd door de donkere muur en daardoor zal je woonkamer wel iets kleiner en donkerder lijken. Daar staat wel tegenover dat de woonkamer vaak knusser aanvoelt.

Wat doen lichte kleuren met jou?

Lichte kleuren zorgen er juist voor dat je woonkamer er groter uitziet maar zullen het licht ook reflecteren en daardoor kan jouw woonkamer en het licht wat fel aanvoelen.

Een goede combinatie is om in een rustgevende inrichting te kiezen voor donkere en lichte kleuren op verschillende wanden. Zo is er bijvoorbeeld bewezen dat de wand achter je TV donker geschilderd moet zijn om meer rust aan je ogen te geven.

scandinavisch-rustgevend-woonkamer
@bij.manon.thuis

Zen, een inspiratiebron voor een rustgevende inrichting

Een goede inspiratiebron voor een rustgevend interieur is Zen. Zen is geen interieur stijl en heeft dan ook geen basis regels maar het wordt vaak geassocieerd met het minimalisme, simpelheid en de helderheid van lijnen in het interieur. Het is een manier van het organiseren van je huis en het creëren van een sfeer die de stress verminderd en je uit je dagelijkse routine haalt.

10 tips voor het creëren van een rustgevend interieur

1. Maak gebruik van aarde tinten. Natuurlijke kleuren in zachte tonen zoals grijs, beige en wit geven de sfeer van rust en kalmte.

2. Leg zachte materialen op de vloer. Dit verhoogt het gevoel van comfort in je woonkamer.

gezellige-stijlvol-woonkamer
@ourlifeatno5

3. Kies natuurlijke en lichte stoffen voor de aankleding van je woonkamer.

4. Probeer het daglicht op een zachte manier te laten binnentreden in je woonkamer en gebruik geen felle lampen.

5. Plaats simpele meubels met niet teveel details. Rust in materialen en details is het belangrijkste van de woonkamer.

basic-rustgevend-woonkamer
@thuis.bij.lisette

6. Maak zo min mogelijk gebruik van decoraties en ornamenten.

7. Plaats heerlijke geurstaafjes, wierook of geurkaarsen in je woonkamer om je reuk te activeren.

8. Probeer zoveel mogelijk elektrische apparatuur te verbergen of ergens anders te plaatsen.

9. Plaats een aantal mooie grote planten in je woonkamer voor meer zuurstof en een kalmerend effect.

10. Ruim je rommeltjes op en zorg dat er zo weinig mogelijk spullen rondslingeren in je woonkamer.

Als je deze basis tips volgt zal je merken dat je veel meer tot rust komt in je eigen woonkamer na een lange dag werken.

Waarom zouden we altijd maar basic en zachte kleuren gebruiken in het interieur van onze woonkamers als we ook eens een keer kunnen knallen met funky kleuren? Niets is leuker dan met kleur te werken in een interieur.

Het brengt veel vrolijkheid, het geeft karakter en frisheid. Zou je het na een tijdje weer zat zijn, dan pas je het gewoon even aan naar een nieuwe frisse en funky kleur. De woonkamer inrichten met felle kleuren doe je bijvoorbeeld met onderstaande tinten:

Groen en pasteltinten in je woonkamer

Verschillende pasteltinten, zoals geel en rozen, zijn goed te combineren met neon kleuren. Zeker als je van felle kleuren in je interieur houdt, is dit een goed kleurenpalet om te gebruiken. Gekker kan het eigenlijk niet, lekker vrolijk en funky.

Kies een pastel kleur die je als basis wilt gebruiken in het interieur van je woonkamer en kies daar mooie neon tinten bij zodat je de perfecte combinatie van funky kleuren krijgt.

woonkamer-pastel-kleuren
@huisje.aanhet.water
Verliefd op deze look? Shop hier pastelkleurige items voor jouw interieur!

Zoete kleurtjes in je woonkamer

Iets vrouwelijker maar nog steeds lekker vrolijk en fel zijn deze zoete kleuren voor het interieur van je woonkamer. Paars, rood, roze en geel zijn een goede combinatie om een bijzondere sfeer te creëren en toch de gekkigheid van de felle kleuren te behouden. Omdat de kleuren terug komen in verschillende materialen krijgt het interieur meer karakter maar het blijft toch 1 geheel.

boho-kleurrijk-woonkamer
@plinka_life
Wist je dat wandplanken niet altijd een standaard vorm hoeven te hebben? Je vindt alle soorten wandplanken in onze feed!

Kanarie Geel

De vrolijkste kleur van ons kleurenpalet is zeker kanarie geel! Je kunt er niet omheen, het is een felle en funky kleur die je woonkamer vult met vrolijkheid en zonlicht. We zien kanarie geel steeds meer terug komen in de vorm van meubels, accessoires en wandkleuren voor in de woonkamer. Kanarie geel is goed te combineren met wit, pasteltinten en tegenwoordig ook met turquoise. Een gedurfde keuze!

geel-blauw-woonkamer
@bijmargrietinhuis
Shop the look: Combineer je gele fauteuil met een blauw vloerkleed!

Eye-catching vintage

Combineer felle kleuren met oude kleurtinten en vintage zoals in deze prachtige woonkamer. Door het warme zonlicht dat naar binnen schijnt worden de kleuren alleen nog maar mooier en de sfeer van de woonkamer warmer. Probeer kleuren te laten terugkomen hier en daar om een balans te vinden in je kleurenpalet en in de woonkamer.

oranje-chic-interieur
@sansdoute_interieur
Orange is the new Black! Shop hier je oranje must haves.

De laatste interieur inspiraties

beste-vriendin-cadeau
Pixabay via Pexels

Cadeau ideeën om je Beste Vriendin te laten zien hoeveel je om haar geeft

Je beste vriendin verdient natuurlijk alleen het allerbeste. Maar wat geef je haar cadeau om te laten zien hoeveel ze voor jou betekent? Wij hebben...

bed-bank-groen

Beste Bed Bank die je nu kunt kopen

Een slaapbank komt altijd van pas, als je onverwachte gasten hebt die willen blijven logeren of als je partner keihard ligt te snurken. In dit arti...

humidifier

De Beste Humidifiers voor Betere Luchtkwaliteit

Een humidifier of luchtbevochtiger heeft veel voordelen, maar het kan lastig zijn om uit alle opties en aanbiedingen de beste eruit te pikken. In d...