slaapkamer-plafond-interieurtip
@pakhuis.wonen

Het plafond bekleden met …

Door Tessa de Leeuw | | Klustips

In 9 van de 10 gevallen wordt het plafond wit geschilderd. Er is maar een enkeling die het plafond durft aan te pakken en er iets bijzonders van maakt. Toch is het ontzettend leuk om meer aandacht aan het plafond te besteden en het plafond te bekleden, want de effecten zijn groots! Kijk snel met ons mee naar de volgende voorbeelden van een plafond bekleedt met …

Het plafond bekleden met:

# Hout

Hout is een ideaal materiaal om plafonds mee te bekleden. Je kunt het in allerlei vormen en maten krijgen maar ook de afwerking kan enorm verschillen. Je kunt er alle kanten mee op! Kijk maar eens naar de volgende voorbeelden van een houten plafondafwerking.

# Metaal

Metaal is een bijzonder, stoer en robuust materiaal wanneer het mooi roest. Daar hebben ze gebruik van gemaakt in dit filiaal van Starbucks. Een super bijzonder effect ontstaat er door de verschillende metalen kokers aan het plafond. Ze komen allemaal uit de staalbouw maar zijn perfect om te gebruiken in het interieur.

# Stof

Stof kun je gebruiken om meubels mee te bekleden maar ook het plafond kan ermee bekleedt worden. Dit Marokkaanse interieur krijgt nog meer sfeer door het fantasierijke patroon op het plafond.

# Kleur

Tenslotte is het ook leuk om het plafond eens een ander kleurtje te geven. Dit kun je doen door een effen kleur te kiezen voor het plafond of juiste meerdere effen kleuren te gebruiken. Daarnaast kun je ook varieren in de manier waarop je het plafond schildert. Doe je dit met strepen en banen? Of als 1 vlak? Of betrek je juist de wanden er ook bij?

Genoeg leuke en creatieve ideeën voor een bijzonder en spannend plafond. Zou jij het aanpakken van het plafond eens willen proberen of vind je het te gewaagd?

tip: Overweeg eens een plantenhanger met touw. Superleuk!